Sugbloggen är landets roligaste blogg!

| Mobile | RSS

Internet Enemy No:1

May 13th, 2009 | 5 Comments | Posted in Mutter, Politik

screenshot003

Internets fiende nummer 1: Nicolas Sarkozy. Gift med Carla Bruni, har äntligen lyckats ro iland den jävsfria lagen HADOPI. Oh… nej då… inte har det med saken att göra att frugan är sångerska, låtskrivare och upphovsrättssinnehavare. Tur att hon inte är representant för alla upphovsrättsinnehavare.

Presidenten och hans fru Carla Bruni är bland annat båda personliga vänner med flera toppar i den franska upphovsrättsindustrin som på Sarkozys och kulturminister Christine Albanels uppdrag författade själva rapporten på vilken Hadopi-lagen är baserad.

HADOPI klubbades igenom i Frankrike igår. Man tror på fullt allvar att man kan stänga av människor från Internet. Lycka till! Vad är nästa steg – Dödstraff för bloggare? Är det någon som sätter emot att Reinfeldt med posse inte resonerar “Hmm… de lyckades ju i Frankrike trots massiv kritik. FRA funkar ju. IPRED oxå. Va fan! Vi kör på!“?

Bort med idioterna! Det enda de förstår är hot mot sina positioner.

Rösta Piratpartiet!

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Follow Discussion

5 Responses to “Internet Enemy No:1”

 1. Kimmi Says:

  Jag mår illa… Jag har ont i magen och mår illa. Detta är så förbannat skrämmande att det är fullt jämförbart med storyn i någon obskyr science fiction-bok.
  *hata*

 2. Jerk Says:

  Jag läste lite om det..verkar helt sjukt..får hoppas det är många franska bönder som är internetanvändare så de kan blockera motorvägarna som brukligt är..

 3. ake Says:

  Den där gubben skulle inte få passa mina barn! I Iran är det få redan dödsstraff för bloggare

 4. Roland Orre Says:

  Hej Stefan,
  jag lånade din stiliga Sarkozy-bild och la en gloria på honom
  till mitt blogg-inlägg “Merci, Hadopi est mort!”
  http://csblogg.idg.se/bloggar/hardcoreopensource/index.jsp#entry-718
  plus en länk hit.

 5. stefan Says:

  @ Roland Orre – Coolt att du hänvisar hit med ursprungskällan till bilden på Sarko. Dock är det inte min bild. Jag håller på att leta till vart jag hittade den. Det enda jag gjorde var modifiera den lite i Photoshop. Jag mailar dig orginalets källa under dagen.

  mvh/Stefan

Leave a Reply