A) Dela ut upphovsrättsskyddat material utan tillstånd är olagligt.
B) Olaglig fildelning av upphovsrättsskyddat material sker mestadels via Internet.
C) Olaglig fildelning av upphovsrättsskyddat material kommer inte att upphöra.
ALLTSÅ: Stäng av olagliga fildelare från tillgången till Internet.

Jag ska visa hur absurt detta är. Häng med:

A) Skicka hotbrev är olagligt.
B) Analoga brev skickas mestadels via posten.
C) Hot via analoga brev kommer inte att upphöra.
ALLTSÅ: Stäng av hotfulla brevskrivare från tillgången till postservice.

Människors tillgång till samhällsservice hänger idag väldigt mycket ihop med nätet. Bankärenden, deklarationer, sociala kontakter, kommunikation, arbete, fotoalbum, studier, lagring, köpa resor etc. Därmed är tillgången till INTERNET i sig viktig. Samma rättssäkerhetstänk måste gälla som vid annan infrastruktur i en rättsstat. Är det ok att Posten eller CityMail ska ha den rätten att stänga av en person som skrivit tex hotfulla brev från tillgången på postservice? Dvs inte vara tillåten att skicka paket, beställa postorder, poströsta, skicka in jobbansökan, skicka cv, hämta ut fotoalbum, betala räkningar, skicka in deklarationen, skicka brev till mormor etc…

Förstå den kontrollapparat som måste till för att se till att den avstängde från postservice inte ska kunna (klä ut sig i andra kläder, använda sig av sina grannar och what not)  för att skicka ett analogt brev?
Förstå den kontrollapparat som måste till för att se till att den avstängde från Internet inte ska kunna (utge sig för att vara någon annan, använda sig av sina grannar och what not) för att kolla tex sin mail?

Och allt detta för att bevaka vissa särintressen? Kom igen.

Förstå att det är det EU håller på att klubba igenom. Och vi har beslutsfattare som inte fattar. Sen vill jag inte komplicera det med det faktumet att den som sänder/tar emot på nätet inte nödvändigtvis behöver vara den som sitter på abbonemanget. Jag vill heller inte komplicera postexemplet med det faktumet att vem som helst kan anges som avsändare till det hotfulla brevet. I båda analogierna skulle det krasst innebära att man stänger av ett helt hushålls medlemmar för säkerhets skull, heck varför inte hela trapphuset i sann solidarisk anda?

Vi tar det igen:

Handlingen skicka hotbrev är olaglig.
Blir du påkommen ska du straffas av rättsväsendet. Inte av Posten.
Handlingen intrång av upphovsrätt är olaglig.
Blir du påkommen ska du straffas av rättsväsendet. Inte av Internetleverantören.

Polisen ska jaga den som skickade hotbrev och ställa personen inför rätta. Polisen ska jaga den som gör intrång i upphovsrätten och ställa personen inför rätta. Det får aldrig vara en intresseorganisation i en demokratisk stat. Polismyndigheten har inget eget intresse av att bevaka viss typ av kriminalitet (måhända görs avvägning av prioritet) men av princip inget eget intresse. Det har däremot intresseorganisationer. De ska inte agera poliser.

SÅ ENKELT ÄR DET!

Kom ihåg en sak: Kunskap kan vara makt. Beroende på hur du använder din kunskap kan du vara jävligt mäktig! Du har verktygen. Använd den väl så länge du kan.

Kontrollapparat. Personligt ip-nummer. FRA. IPRED. ACTA. IPRED2. HADOPI. TELEKOM. Tillägg 138.

UPPDATERAT: Min gamla filosofimajje på Stockholms Universitet då det begav sig har en lösning på fildelningsproblematiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Replies to “Stäng av fildelare från nätet!”

 1. Knivmördare använder knivar, åker tåg, kör bil och äter.

  Alltså lägg ner knivtillverkning. Stäng av allmänna kommunikationer och sluta sälj mat.

 2. @ Gerrud – Fast här drabbas ju knivtillverkarbranschen och de är ju oskyldiga…

  Nä, då ere enklare att föbjuda knivmördare förbud att använda knivar (dock ej pistol)… 😉

 3. Jag får en känsla av att ett IT-Krig håller på att bryta ut snart, detta är ohållbart och kommer inte att tolereras av folket att frihet tas ifrån dom, det kommer bli strider, frugan är bara hur det kommer att se ut…

 4. Det här med brott och straff är intressant…

  Jag tycker det är befogat att be en alkoholpåverkad bilförare att avstå från bilkörning, eftersom han/hon utsätter andra människor för stora risker. Jag tycker det är befogat att stänga av pedofiler från delar av nätet eftersom man kränker och förnedrar en annan människa. Men jag personligen kan inte tillämpa samma moral vad det gäller vanlig fildelning. Handlingen är olaglig, men skadar ju inte någon.

  Vart är internet påväg om internetleverantörerna ska agera straffutdelare? Jag har en känsla av att internet med den frihet vi haft snart är ett minne blott och snart ägs av enstaka företag.

 5. din filosofimajje failar ju lika mycket som den föreslagna bredbandsskatten. Han inser det förvisso själv och föreslår alltså att en elit ska sitta och bedöma vad som är kultur och inte, istället för att konsumenterna gör det.

 6. Tänk att det du skriver INTE är självklart för alla. Det skrämmer mig verkligen att så många politiker inte ser vart vi är på väg.

 7. Botnet… 😛
  Skulle man inte kunna sätta upp ett botnet, som bombaderade nätet, och övervakarnas loggar med olagligheter, så får vi se hur roligt det är när halva frankrike måste stängas av redan efter en vecka.

 8. VI HAR EN SKUGGREGERING SOM JOBBAR FÖR UTLÄNDSKA INTRESSEN UTOMLANDS FÖR ATT GYNNA EN MAKTELIT.
  EXPOENRA NEW WORLD ORDER OCH BILDERBERG GRUPPEN.

  LÄGG NER PIRATEBAY RÄTTEGÅNGEN.

  SNART HAR FOLK INGET FÖRTROENDE KVAR FÖR LAGEN.

  FILDELNING SKAPAR TUSENTALS NYA MARKNADER.

  SE HÅRDVARUTILLVERKARE.

  Ex PC SPEL, USB MINNEN, KAMEROR, GRAFIKORT,MODERKORT,HÅRDISKAR,MINNEN,SKIVOR, OSV OSV.BARA FÖR ATT NÄMNA NÅGRA FÅ.

  LÄGG NER LÄGG NER LÄGG NER.

  I DEMOKRATINS NAMN OCH GODHETENS OCH HUMANITETS OCH RÄTTVISANS NAMN.

  LÄGG NER RÄTTEGÅNGEN INNAN FOLKET TAR SIN RÄTT TILLBAKS OCH DÅ LÄR POLITIKERNA BRINNA.

  LÄGG NER LÄGG NER LÄGG NER LÄGG NER.

  Inskrivet av Lars (ej verifierad) sön, 2009-05-17 20:03
  Jag känner en som känner en osv.

  Som i dagarna skrev ett inlägg om hur det är inom landstinget och denne fick sin blogg nerstängd för att Landstinget Ej tystade ner Denne. Detta skedde i dagarna och bara detta är ju skrämmande.

  Tänk Då vad som kommer att hända när acta och vad jag tror kommer efter då kan operatörerna stänga ner ens internet utan att ens tänka över det.

  Jag vill tro att De flesta av oss Ej vill ha ett samhälle där man ej får göra på detta sätt.

  Jag vill Ej att någon myndighet ska kunna läsa min epost för mig är den lika privat som om jag skulle ha skickat ett vanligt brev.

  Ingen på posten har rätt ENLIGT NUVARANDE LAGSTIFTNING ATT LÄSA ANDRAS POST DET ÄR STRAFFBART DET SKA DET ÄVEN PÅ INTERNET VARA.

  Vad dom diskuterar med tex ACTA vet man inte säkert för ingen tillåts att läsa vad det hela går ut på det har som sagt hemlighetsstämplat detta.

  Jag har fildelat och tankat ner musik det kan jag säga. Men jag har köpt mer skivor sedan fildelningen blev populär bland gemene man.

  Genom IPRED lagen så har bara skivbolagen blivit rikare artisterna får fortfarande bara runt 10% av hela kakan.

  Med andra tekniker bakom hade musiken blivit billigare och artisterna hade fått mer pengar för sitt skapande artisterna och köparna hade blivit nöjda.

  Det är Skivbolagen som vill ha mer pengar i sina redan tjocka plånböcker. Det är DOM som Ej är nöjd med vad dom får.

  Stoppa IPRED, ACTA OCH ALLA ANDRA LAGFÖRSLAG SOM BEGRÄNSAR VÅRT INTERNET!!!

  Piratpartist som kommer att rösta Pirat den 7 Juni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *