Det tar aldrig slut!

Först FRA, därefter IPRED, ovanpå det Datalagringsdirektivet (som bla i Tyskland har tystat flera från snack med sin lokale hjärnskrynklare – vem fan vill att någon jävel ska sitta och smyglyssna när man droppar saker som “jag hör röster”, “jag tror att jag är förföljd”)  som vi blir stämda för att det ännu inte införts (!?), sen en idiotisk artikel som klart visar att justitieminister Ask anser att svenska folket består av pedofiler, knarkare, postordersmugglare och är allmänt kriminella och därför bör internet begränsas.

Nätet innebär stora friheter och möjligheter. För vår del innebär det dock att allt inte accepteras. Nej till narkotika. Nej till barnpornografi. Här kan Sverige göra mer inom EU

Ja då vet ni var moderaterna står om inte annat. Dessutom verkar Ask vara av den åsikten att Piratpartiet tycker att narkotika är soft. Smutskastningen är paj innan det ens har börjat.

Sen skiten i Frankrike (där medborgare åtalas om de säger att Sarkozy är ett le pundhuvud)  med sin HADOPI, tätt följd av sin Loppsi 2 som kort innebär att Frankrike förbereder för att ge myndigheter rätt att ladda upp spionprogram till användarens dator.

Jag vet vad du tänker. Vem fan bryr sig om grodätarna? Det där är fransosernas egen huvudvärk. Kommer aldrig att komma hit. För här i Sverige är vi mer demokratiska och bryr oss om individens integritet. Kolla Ask hon snackar bara om brottslingarna – de som inte har något att dölja behöver inte oroa sig. Finns inte ett enda parti som skulle våga göra något sådant som att förfölja venligt hederligt folk. Sluta vara så konspiratorisk. Vi är svenskar och låter ingen jävel komma in i våra datorer eller hem! Dessutom har jag en fet brandvägg!

Tja…Via Scaber Nestor och H.A.X leddes jag till vår regerings egen hemsida.

I betänkandet redovisar beredningen för rättsväsendets utveckling sitt uppdrag att se över regelverket som styr de brottsbekämpande myndigheternas möjligheter att på ett effektivt sätt få tillgång till innehållet i och uppgifter om elektronisk kommunikation, dvs. främst tele-, telefax- och datakommunikation.

– det ska bli möjligt att identifiera mobiltelefoner på ett enklare sätt i brottsutredningar genom en slags pejling, för att komma till rätta med det stora problem som finns med att kriminellt aktiva personer i stor utsträckning använder anonyma kontantkort i samband med grov brottslighet,

Det borde innebära: Förbud för ANONYMA kontantkort. Koppla mobiltelefonen unika ID till en INDIVID och en DATABAS med alla mobiltelefoner och LOGG på alla samtal med INNEHÅLLET om vad som AVHANDLATS. Hur ska man annars kunna identifiera den grove brottslingen och skilja ut honom från den oskyldige?

– det ska bli möjligt för polisen att använda hemlig dataavläsning vid bekämpning av den allra grövsta brottsligheten. Metoden innebär att det trots krypteringar och liknande åtgärder går att få reda på hur en dator har använts vid brott. För att skydda den personliga integriteten ska det krävas misstankar om särskilt grov brottslighet för att metoden ska få användas. Dessutom ska domstol fatta besluten och integritetsskyddet ska bevakas av ett så kallat offentligt ombud.

Det borde innebära: Installera spionprogram på varenda dator för att LOGGA varenda manöver. Hur ska man annars kunna urskilja en oskyldig dator från en skyldig dator?

Igår röstade jag på piratpartiet, masa dig ut och rösta du med. Det måste bli ett slut på dessa dumheter. Vidare fråga: Hur ska vi väcka Blondinbella som verkar vara ute lite i det blå?

Moderaterna värnar precis som Piratpartiet om frihet på internet och har till skillnad från piraterna kompetenta politiker som förstår EU-politiken och har en åsikt om vad de tycker om andra viktiga frågor som också påverkar unga människors vardag.

Till sist: Är det bara jag som anser att det är “Demokrati ut ur EU!” som är den rådande parollen?

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *