Sugbloggen börjar en ny serie. Nu är det inte idiotkonversationer på kontor som gäller (även om det kommer att dyka upp framöver). Serien går under namnet “acta er” (aj fan…jag som trodde att jag var unik med det sköna namnet) och syftar till att belysa de lögner som sprids av makten. Först ut är Riksdagens Näringsutskott som gick ut i Newsmill med denna lögn:

Det förekommer rykten om att det i ACTA-förhandlingarna skulle diskuteras t ex utökade möjligheter för tullen att genomsöka mp3-spelare och datorer efter illegalt nedladdad material. Detta är fel. Förhandlingarna innehåller heller inget alls som gäller Internet. Vi skulle under alla förhållanden motsätta oss om sådana förslag kom upp.”

Resten av inlägget finns här

Förhandlingarna behandlar frågan om huruvida till exempel tullen ska få rätt att söka igenom en persons väska för att leta efter till exempel olaglig musik i en mp3-spelare! Riksdagens näringsutskott har sagt nej till att offentliggöra avtalsdiskussion gällande ACTA med hänvisning till Sveriges förhållande till annan stat. Gott så. Om det har jag inte mycket att säga. Jag ifrågasätter inte vikten av att behandla en del saker bakom stängda dörrar – då det kan finnas fog för det.

Några bloggare bjuder på att riksdagens medlemmar är antingen okunniga eller förda bakom ljuset. Jag är krassare än så. Det är HAX också. Jag är övertygad om att de ljuger oss rakt upp i ansiktet. Avsiktligt. Synd bara att alla deltagande parter inte är lika hemlighetsmakeri benägna. Kanada lyfte på locket häromdagen och ser man

  1. Man snackar visst om huruvida mp3-spelare ska kollas igenom (kanadensarna verka ifos tycka att man kan släppa det, medan andra länder tycker att de visst ska snoka igenom din mp3-spelare för att leta efter en illegalt nedtankad låt. Frågan som jag ställer mig är hur i helvete de ska kunna bevisa att mitt exemplar av “born in the usa” är legalt kopierad från min orginal-cd köpt på Amazon eller illegalt nedtankad från TPB.)
  2. Man snackar visst om Internet – dvs hur kampen mot upphovsrätt ska bekämpas på nätet.

Vi skulle under alla förhållanden motsätta oss om sådana förslag kom upp.

Heja Näringsutskottet! Hur i helvete ska ni kunna motsätta er det när ni påstår att sådana förslag inte diskuteras. Hur ska ni kunna motsätta er det när det enligt er utsago inte sker. Eller är det det ni menar att ni inte motsätter er det?

Kom ihåg en sak – en lögn är en lögn och det finns alltid någon jävel som gräver i soptunnan…

Avslutningsvis: Efter FRA, IPRED och nu också ACTA är jag övertygad om att Alliansen alltmer tydligt visar att man utan minsta eftertanke och med lögnaktiga metoder säljer ut svenska folkets integritet till högstbjudande organisation.

Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

2 Replies to “Acta Er – del 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *