Ephone´s VD Bo Wigstrand tänker kämpa för att slippa ge ut personuppgifter som APB vill ha ut.

Vi har anlitat ett juridiskt ombud som hjälper oss att titta på det. Man har gjort bedömningen att bevisningen inte räcker för att lämna ut uppgifterna, säger han till Computer Sweden.

Bra! Nu får vi hoppas att fler operatörer sällar sig till denna sida, dvs står på kundernas sida när det gäller utlämning av personuppgifter. Då kanske politikerna vaknar upp och inser att IPRED inte är en bra lösning på fildelningsproblematiken. Man ska inte ge en bransch polisiära befogenheter. Nu står hoppet till att Tingsrätten i Solna också bedömmer att APB skärmdump inte räcker som bevisning för att få ut en persons uppgifter från en internetoperatör.

Det fina i kråksången är att APB sannolikt begick dataintrång för att få tag på skärmdumpen. Sist jag kollade är det brottsligt.

UPPDATERAT: Kolla Youtube klippet som Anaïs länkar till på sin blogg. Angående den franska HADOPI lagen som nyligen klubbades igenom som kort innebär att en person efter tre varningar stängs av från internet. Smaka på den! En lag i en demokratisk stat som kan  s t ä n g a  a v  n å g o n   f r å n  Internet?  Här är ett idiotcitat från frankrikes kulturminister “..den som vill motsätta sig HADOPIs beslut kan hävda god tro och bevisa det…genom att överlämna sin hårddisk.” (tack till Anaïs för översättning)

Kom inte och säg att det fria ordet och Internet inte är under attack. För att citera Lisa Marklundkan kineserna kan vi“…byt ut kineserna mot fransmännen…

Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

4 Replies to “Heja Ephone”

  1. @ Jijja – hmm, Jag förstår inte varifrån du får att han lämnar ut uppgifter. Det enda han säger är att han ska följa lagen och det är väl rimligt. I IDG artiklen jag hänvisar till säger han att de ska kämpa emot men följa lagen.

    Så det där med “sicken sjuk VD” vette fan om jag håller med dig eftersom jag inte någonstans kan finna att han lägger sig platt.

    Förklara gärna vad du menar.

  2. @ Kalle – Det är en annan sak att de suger. Jag är den förste att skriva på att det är befriande att dissa bolag som suger. Kolla mina postningar om Bredbandsbolaget och Ikea.

    Gotta luv´ skönt osorterat gnäll. Mera sånt!

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *