Nope!

Det har jag inte. Men jag är så innihelvete förbannad på IPRED, Acta, Datalagringsdirektivet, Telekompaketet och så den inte helt oväntade jävla ändamålsglidningen med FRA som våra okära ohederliga politiker enligt ett förslag från en givetvis helt jävla opartisk Anders Eriksson enligt analys kommer att rekommendera att ge SÄPO rätt till insamlat FRA-data, trots tidigare löften som visade sig enbart var tomt jävla skitsnack. Med andra ord spionera på alla misstänkta…nej vad säger jag alla oavsett misstankesgrad bara man är svensk .

Förstå mig rätt. FRA ska bedriva spaning och kolla upp så att vi inte attackeras av främmande makt. Om det råder det inga tvivel. Ungefär som att vi ska ha poliser på gatorna som bekämpar brott. Men det är just det. Bekämpar brott. Inte stoppar upp varenda gångtrafikant, cyklist, bil för att kolla att man inte håller på med något fuffens. Jag ska inte vara konstant under bevakning med argumentet “man vet aldrig”.

Plötsligt känns allt som heter “sugsaker” och “vardagsstrulbloggande” som rätt larvigt. När Internet och min personliga integritet och rätt till yttrandefrihet är under attack känns saker som “idag har jag nageltrång” eller “jag glömde min matlåda på bussen” som petitesser. Och på något plan vill nog Reinfeldt att det är bra så. Jag kan riktigt se hur Reinfeldt med övriga lightdiktatorer i ledande ställning säger “Bra steffo, titta bortåt medan vi stryper ditt intellektuella utrymme. Har du tänkt på att vädret suger? Är inte det en bra bloggpost?”.

Men glöm det! Nu sällar jag mig till fighten!

Attackerar ni mitt internet så ska ni få kämpa för det! Jag ska också börja leta upp varenda liten skitsak ni sagt, lovat och visa hur ni ljuger er fram (läs vad Jan G sa 2005 i slutet på Josh´s postning). Internet glömmer inte. Jag ger mig inte förrän ni antingen backar bandet eller tills ni stänger ned nätet. Lycka till bara för det här är det som kommer att bli resultatet. Av matematisk nödvändighet följer att ju fler som klassas som presumtiva brottslingar ju fler kommer att göra det som krävs för att skydda sig från möjlighet att anklagas.

Och så medias jävla flathet! Ni ska ju vara den granskande makten. Visst kyss mig i arslet! Döende makten snarare. Media består tydligen bara av nyttiga idioter efter idioter som rapar upp industrins och politikernas rappakalja utan att stanna upp och tänka till vad för samhälle de är på väg att bana fram för. Det enda sköna är att snart är era möjligheter till att få tillgång till objektiv information också nedtystas. Vem fan känner sig trygg med meddelarfriheten när både snut, spion och fra sitter och lyssnar…inte jag. Kom för fan inte och böla sen era låssasmurvlar.

För varje dag som går närmar jag mig Piratpartiet – eftersom de är de enda som verkar hålla motståndet uppe mot allt som leder till övervakningssamhället. Jag tycker dock att namnet PP är illa och leder till att fler nyttiga idioter blandar ihop begreppen “pirat” med “illegala handlingar“. Människor är som bekant rätt korkade och okunniga och kan inte skilja på päron och äpple. Bland annat är det SD´s förklaring till deras framgångar. Och innan någon jävla pucko kommer och skriker att jag är för fildelning.

Nej det är jag inte!

Jag är för delning av information som avsändaren gett sitt godtyckande till. Dvs är det en kreatör som sagt ok att fildela mitt material – soft. Säger någon nej du får inte dela ut mitt material – respektera det. Vill du ha Madonnas senaste – pynta upp! Annars låt bli! Hur jävla svårt är det? Sen kan vi diskutera affärsmodeller, att skivindustrin blöder *host* ja eeeeller hur liksom, upphovsrätt etc till förbannelse – jag avser att ta upp dessa ämnen inom kort.

Jag som trodde att Alliansen stod för integritet och den personliga friheten. Jag som trodde att sossarna stod på den lilla människans sida. Jag som trodde…dags att sluta tro. Dags att börja se vad som faktiskt händer. Dags att börja kämpa!

Ge fan i Internet – för ni vill inte ha det som kommer att börja användas när folk tröttnar tillräckligt!

Edit (typ innan publicering): En smula osorterat men jag är förbannad!

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Replies to “Slutat blogga?”

 1. Detta var ett av svaren jag fick när jag mailade runt bland de som ställer upp i EU-valet.

  Junilistan anser att det är oacceptabelt att EU-samarbetet alltmer används för övervakning och kontroll av medborgarna. Obekväma beslut som medlemsstaternas ministrar ogärna fattar på hemmaplan klubbas istället igenom i EU. Vi vänder oss helt emot det franska förslaget om att unna stänga av fildelare på nätet och har tidigare gjort utspel i denna fråga.

  Med vänlig hälsning

  Markus Nyman
  Junilistans Brysselkontor

 2. Om du bestämmer dig för att gå med i Piratpartiet är du hjärtligt välkommen. Det finns faktiskt ett hyggligt stort antal medlemmar som gått med främst på grund av integritetsskäl.
  Var beredd på att de flesta medlemmarna är för fildelning, men ändra inte din åsikt för ett partis skull. Kolla argumenten, och diskutera, och besluta dig själv för vem som har rätt. Om du kommer fram till att partiet har fel så försök ändra på dess åsikter. Allt för många går med i något politiskt parti och ändrar sedan åsikter för att passa partiet.
  Själv är jag piratpartist, men jag anser att partiet missar att angripa själva kärnan bakom alla problem vi har i dagens samhälle: korruption (av alla sorters makthavare, system och institutioner). Ska jag då känna mig nöjd? Naturligtvis inte. Jag försöker ändra partiets principprogram och hjälpa till att definiera dess ideologi.

  När det kommer till just “pirater” så finns det fler orsaker till namnet på partiet än att det är vad mediaindustrin kallar fildelare i avsikt att få dem att framstå som härdade brottslingar.
  USAs ekonomi och storhet idag grundades på en kopiering av affärshemligheter för ca 150 år sedan. Av denna orsak kallades de Yankies (holländska för pirater), något de nu är stolta över.
  Pirater var under renässansen ett föredöme för demokrati. Trots gängse myter valde pirater i allmänhet sina befäl genom omröstning och kunde avsätta dessa på samma sätt. Alla viktiga beslut togs genom omröstning. Det var dessa tankar som senare utvecklades vidare till demokrati som vi känner det idag.
  Piratradio och piratförlaget är två andra saker som byggde på trots mot etablerade kartellbildningar, och för detta blev de hyllade.

 3. @ scaber nestor – välkommen hit som fan ;). Det är precis så det är hemliga överläggningar och beslut som klubbas på EU-nivå och så kan sen våra *host* folkvalda skylla på direktiv från EU. Jag har inge koll på junilistan men skall lära mig mer om dem och deras politik.

  @ Elker – tackar.

  @ Grå – På något sorgligt sätt bevisar jag själv att devisen “människor är som bekant rätt så korkade”, egentligen menar jag “okunniga” nu när jag tänker efter. Jag hade inte en aning om historien bakom begreppet pirat som du listar upp – och det är just det som jag tror är Industrins triumfkort när de slår in öppna dörrar som “pirater=banditer”. Jag är övertygad om att den vanlige mannen på gatan där någonstans instinktivt tar parti för Industrin just på grund av namnet.

  Det är i alla fall min erfarenhet när jag har diskussioner med folk (speciellt äldre slår bakut direkt).

  Man skulle ju då tycka att APB som också har “pirat” i namnet skulle få sig en dos av den negativa kontonationen som pirat utgör men eftersom de är “anti-pirat” så är de också “de goda ” som bekämpar de “onda” som bara är tjuvvar och pack.

  Eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *