Alex Schulman skriver att 7% av svenska folket är dumma i huvudet som röstar på PP för att Piratpartiet bara handlar om fildelning. Det  är egentligen så dumt så att det inte förtjänar att bemötas men jag gör ett försök.

1. “Sverige tycks vara till 93% ett vettigt, tänkande folk. De övriga 7 procenten tycks inte kunna föra normala resonemang.”

Eftersom det bara var cirka 45 procent som röstade i EU-valet så visar detta på hur okunnig Alex är i elementär matematik. Piratpartiet fick cirka 7 % av DE som röstade. Så slutledningen ”Sverige tycks vara till 93% ett vettigt, tänkande folk” är en siffra taget ur luften. Förmodligen ur den syrehaltsfattiga luft som omger det Shylmanska huvudet.

Får jag föreslå en kvällskurs i Matematik på Komvux?

2.”Det handlar visst om demokrati på nätet också, och människans rätt till integritet och struntprat-struntprat-struntprat.”

Här visar Alex prov på en sällan sedd brist på kunskap. Demokrati kan inte styckas upp i en stat. Vi kan inte ha demokrati ”Irl” och fascistoida regelverk/metoder på nätet. Det fungerar inte så Alex.

Får jag föreslå en kvällskurs i Samhällskunskap A på Komvux?

3. Det har hänt både en och två och tre och fyr och fem gånger att jag tagit hem filmer från nätet. Varje gång jag gör det säger något inom mig att det är fel. Att jag egentligen inte borde syssla med det. Det går ett litet larm i min kropp, det bor en moralfarbror där inne i mig som undrar “Är du stolt över vad du håller på med just nu?”

Återigen visar Alex prov på hur okunnig han är. Att ladda hem upphovsrättskyddat material (film, bok, musik, program) ÄR brottsligt enligt svensk lag. Brott definieras som en handling som strider mot en lag för vilket straff är en påföljd. Alltså, är att ladda hem en olagligt utdelad film en handling som är förbjuden i lag, vare sig din lilla moralgubbe i dig anser att det är rätt eller fel.

Får jag föreslå en kvällskurs i Juridik på Komvux?

4.” Mina kollegor säger till mig att jag inte ska ta fighten. Att det finns så mycket att förlora. Det är ju löjligt. Vad ska jag förlora?”

Respekten kanske?

I Sverige har åtta av tio personer tillgång till nätet, skriver DN, eller (7,295,200 enligt Internet World Stats). Enligt Alex korkade resonemang och taffliga sifferexercis vill sålunda 510 664 personer enbart fildela och ladda hem filmer på nätet. Att frågor som personlig integritet, medborgarrätt, meddelarhemlighet, rätt till anonymitet, brevhemligheten mm diskuteras och är den främsta anledningen till att de etablerade partierna PLÖTSLIGT nu också för upp på sin agenda kan bara förklaras med att Alex Schulman lever i en egen lite uppblåst värld – tillsammans med 999 andra efterblivna prosimier.

Deeped har en intressant postning om att Alex Schulman snott sin argumentationslinje – inte första gången den mannen stulit andras alster: 

Ser du inga problem med att sno en text?
– Nej, det gör jag faktiskt inte.

Tycker du att du tar ditt uppdrag som krönikör på allvar?
– Ja, det tycker jag. Ibland snor jag, ibland skriver jag själv.

Psst Alex…internet glömmer inte

Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

18 Replies to “Frågan är vem som är dum?”

 1. det handlar inte bara om fildelning utan om integritet synd att dom som inte röstade på pp fattar det,tycker det är du som är dum i huvudet med dina löjliga krönikörer,

 2. Dessutom var det naturligtvis bara 45% av de röstberättigade som röstade.
  Av hela befolkningen var det nånstans 33-35% som röstade 😀
   
   

 3. Yamiko, du förutsätter att Schulman skulle förstå texten. Det är nog att hoppas på lite för mycket.

 4. Måste erkänna att jag aldrig hade hört talas om Schulman tidigare. Beror nog kanske inte enbart på att jag bott utomlands några år, av hans.. ummm.. “krönikor”?
  Googlade runt, förutom de här länkarna, och läste ett par av hans alster.

  Hur var det nu, igen, tror det var Skrivmaskinisten som kavlade upp flanellskjortan över sina maskulint formade underarmar och hyllade gammelmedia för dess leverans av kvalitét?
  Alexander Schulman; snacka om ankdammstomte i kvasimedia.

 5. I vallokalsundersökningen VALU var det bara 31% av PP-sympatisörerna som angav att fildelning var en viktig (/den viktigaste frågan – osäker på vilket) för dem. Hade bara de som prioriterade fildelning högst röstat på piratpartiet hade partiet alltså aldrig kommit in i parlamentet. Kanske dags att fundera på vad de andra två tredjedelarna prioriterade högst. Kanske törs man gissa på personlig integritet, rättstrygghet, FRA-lagsmotstånd, etc…

 6. Alex Schulman, är inte det jubelidioten som postade sitt eget kreditkortsnummer i en bloggpostning?
  Det måste vara det klumpigaste försök till kortbedrägeri jag sett. Först knallar man iväg och köper något dyrt på kortet, sedan får man ångest, sprider kortnumret och hoppas på att drulleförsäkringen skall stå för uttagen.
  Hoppas han på att någon skall ta honom på allvar efter den snilleblixten? Patetiskt. Jag rekommenderar sexton till arton månader för försök till försäkringsbedrägeri, och att de som anlitar honom som krönikör tar en rejäl funderare på hur enfaldiga de vill se ut egentligen.

 7. AS är en mobbare  och helt beroende av uppmärksamhet.
  Det enda mobbare är rädd för är att bemötas med tystnad.
  Han är en patetisk ursäkt till människa och känns genuint elak.

 8. “Dont argue with idiots, they drag you down to their level and beat you on their own ground.”
  Typ.
  Öda inte din talang på en sån fjant som AS, han skulle inte haja vad du sa om du så brände in texten på hans ögonglob.
  Där har vi en nackdel med internet, btw. Luften fylls med ordbajs..

 9. Det är ett mysterium hur människor som A.S. ges så stor plats….men iofs, vi ska ju ha kul också:)

  I övrigt är det konstigt att många som ivrar och försöker argumentera emot pp stjäl på nätet utan att ha en aning om vad de gör….medans de pp’are jag har kontakt med alltid är väldigt försiktiga och faktiskt mer respektfulla(enligt mig) i sin nerladdningsanvändning, om de ens gör det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *