Twitter flyttade på systemuppdateringen av sitt system  på grund av händelserna i Iran. Twitter är ett av de få fria kommunkationskanaler som fungerar i Iran som ger befolkningen medel att kommunicera med omvärlden. Youtube är redan censurerat, facebook, många bloggar likaså, man vill även stänga av möjligheterna till att använda sig av sms.

The Piratebay stöttar människor i Iran att förmedla sig med omvärlden genom att tillhandahålla knowhow och lär dem hur man kringgår censur från diktatoriska stater. Man har även passat på att byta namn till the Persian Bay.

Och här hemma vill branschen stänga ned The Piratebay för att branschen inte kan se annat än pengar som det viktigaste och politikerna inte kan se längre än till nästa val.  När vi har ministrer som kallar en hel rörelse för “uppkäftiga nätproffs” undrar man ju vilken verklighet han lever i. Menar han verkligen att alla som röstat på frågor som INTEGRITET, MEDBORGARRÄTT, DEMOKRATI, RÄTT TILL INFORMATION är dels uppkäftiga MEN också NÄTPROFFS? Vilket tillmäle ger Hägglund då människor som anser att dessa frågor är viktiga OCH som inte finns på nätet för då?

Bor du i Danmark kan du inte surfa till the Piratebay.

Så visst fan handlar det om mänskliga rättigheter, kan vi slippa höra skit som att det handlar om att tanka hem gratisfilm? Och Göran om du kalla mig för uppkäftig nätproffs kallar jag dig för ouppfostrad relik från det förgångna.

Information wants to be free…

UPPDATERAT: TPB´s stödsida för protesterna i Iran är blockerad. Ett lysande exempel på när censur?

Andra bloggar om , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *