För några år sedan skrev jag om att jag efterlyste osamsfunktionen i Facebook. Jag väntar fortfarande. Jag har gjort mig osams med folk i FB men inte en käft är medveten om det.

Det är alldeles för puttenuttigt och tillrättalagt i de sociala medierna nu för tiden. Det klappas katter, klappas på axlar över hur jävla bror duktig alla är och sist men inte minst hur bra vibbar alla har för nu är det fredag. Kan ju inte bli något annat med tanke på att allt mäts i antal blå tummar man får på vad skit man än producerar. Sen så kommer Spotify in för att visa för alla vilken förträfflig och bred musiksmak man har. Jag är helt övertygad om att den breda massan egentligen lyssnar på Arvingarna och the Boppers. Men koketterar med att lyssna på en totalt okänd låt av the Griffin Players från 1872. På stenkaka dessutom. Fans ju för fan knappt sten ens då liksom. Folk är så historielösa.

Jag efterlyser mer kyla nu. För att systemet skall överleva ( vi har väl hört alla att Facebook mer eller mindre är dödsdömt nu när kidsen lämnat skiten för annat) behöver vi få in mer av den äkta varan. Nej inte flera tummar, inte flera skittjänster som visar vilka fina bilder vi tar eller vilka coola platser vi checkar in på. De tjänsterna är något på spåren men som vanligt i den blåa världen ska det vara så uddlöst så att det känns mellangrädde av allt. Jag efterlyser vassare metoder att uppnå känslor hos gemene förlorare som chisslar i fejan.

Istället för skitappen – Födelsedag varför införs inte funktionen “Utfryst – vill du se bilder från partyt du inte blev bjuden till”? Eller varför inte “Looser- se vem av dina vänner som det går skitbra för just nu och som precis har fått ett nytt jobb och en ny flick/pojkvän” eller varför inte “MaterialWorld – appen som listar upp vem som har den senasta tv/paddan/bilen/poolen/kameran”. Jag är övertygad om att det är faktorer som kommer att göra att gemene man kommer att mer frenetiskt börja hänga i Facebook.

Alltså sitta och bli irriterad och avundsjuk på riktigt. Om Facebook vårdar detta så kan de börja dela ut små vinster som en gonorr…öh…semesterresa som givetvis i sann hederlig svensk avundsanda skickas runt. Kan postningen dessutom klistras högst upp i flödet ett tag så. Och vips så har vi en skitbra plats att sälja lite fin reklam på. Vem fan kommer inte att klicka på länken “kolla vad du missade i helgen…?”

 

One Reply to “Kyla i de sociala medierna efterlyses…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *