Fan! Fan! Fan!

Jag hatar när jag har fel! Riksfel. Och ändå vidhåller min ståndpunkt. Trots att jorden är rund ändå framhärda att den är platt. Jorden är plattfel. Gnnn….! Trots att jag kan skylla på lågt hukande blod och inget socker i systemet och den sena-på-väg-hem-från-jobbet-timmen hjälper det inte mig. Jag har fortfarande fel.

Häng med:
Igår så smällde busschaffisen igen dörren precis framför min näsa. Bakom stod en annan buss. Tom som fan. Med motorn igång. Det hjälpte inte. Jag lackade ur och svor en ed som innehöll ord som ”skott i pannan”, ”dumhuve”, ”satana“, “idiot” och slamkryparen ”snygg kundservice!”. En trafikvärd som stod bredvid och dirigerade alla till nästa buss kommenterade mitt utbrott med den korrekta frasen “man säger inte så om andra människor“. Istället för att säga ”du har helt rätt broder trafikvärd, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för dissningen av din kollega” och hoppa in i bussen som kört fram, klev jag in i konfliktmode. Driven av ilska, trötthet, mer ilska, trängsel, en aning kom-inte-här-och-kom och en massa andra variabler som jag inte orkar lista upp.

Höga röster, en och en annan hyttning med fingret, barska blickar och åsikter om opassande och passande beteende utväxlades mellan mig och trafikvärden. Jag noterade att någon plockade fram en liten chipspåse och njöt av showen. Jag lyckades till och med droppa idiotkommentaren ”det är ett fritt land och jag säger vad jag vill om vem jag vill och hör sen!” med en pinsamt gäll röst dessutom, som han skickligt parerade med “de må va, men att du har rätten betyder inte att det är passande“, som jag givetvis taffligt bemötte med “tycker du ja…“.

Nu tar vi och begrundar detta:
Nio år i grundskola, tre på gymnasium därefter häng i två år på Universitetet i hus F kraftigt filosoferandes med tillhörande accessoarer såsom handrullade cigg, svår blick och trasiga kavajer för att toppa det med två års högskolestudier för att få ut en titel som gör att sugholicarna har mat på bordet. Allt bekostat med ett par hundratusen i skuld till CSN.

Allt detta för att droppa: ”tycker du ja”… Herre du milde och jösses amailia fan och alla mostrar! OMG! Kan ingen kölhala mig! Jag fixar båt, rep och kallt vatten. Allt du behöver är göra är att dyka upp. Vi kan nog komma överens om skälig betalning.

Jag avslutade allt med ett ”lägg av ditt pucko” och klev in i bussen. Tur att CSN inte har infört straffökning av lånebeloppet vid bevisligen bortkastade pengar på före detta studenter. Hela bussen vek undan blicken. Tur för mig. Jag satte mig längst bak, arg som fan. I början på trafikvärden, därefter på alla idioter i världen och en hållplats senare på mig själv.

Han har helt rätt. JAG är den som hade kunnat droppa alla hans fraser om något annat pucko hade agerat som jag. För att strö både salt och peppar i egots sårade självkänsla så var trafikvärden lugnet själv under hela jiddret. Jag var den som var arg, hade hög röst och förmodligen en rätt så osund färg i ansiktet. Clint Eastwood skulle kunnat gå en lektion hos trafikvärden för att få tips på hur man behåller sitt cool.

Det enda jag måste göra för att jag ska kunna leva med mig själv och räta upp den krökta ryggraden är att be om ursäkt. Att det är det enda rätta gör det fan inte enklare…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Replies to “Korskryparen”

 1. Men Steffo….. *asg*
  Alltså…. *fnissar hysteriskt*

  Du… *frustar*

  Det är stort att du erkänner att du gjorde fel. Stort.
  Vill du ha en kram? 😉

  Ninis last blog post..*kärlek*

 2. @ Nini – jag behöver alla kramar jag kan få efter kölhalningen…

  @ Andreas – som tunga filosofer hängde vi i Hus F, fiket längst ned och filosoferade. Lallarna hängde i D och pluggade in döda lirares mossiga teorier.

  *hrmf*

 3. @ Mr. M – fuck! jag läste “med en tampong i röven”…förstå att förutom dassig självkänsla verkar läsförståelsen inte vilja kännas vid undertecknad en dag som denna…

 4. ja… har du inte varit tonårstjej och inte velat vara nykter på lektionerna? En spritfylld tampon i röven ,surru..det gör susen..
  och så undrade dom varför jag inte ville att dotern skulle gå där *muttrar*
  Monika: ja visst är han bäst? Och så ödmjuk..*slickar hans sko*

  Raggopardens last blog post..Undrar vad som händer med ett ägg

 5. Instämmer med Cliff Hanger.

  Har för mig att hötorgspoeten Lasse Winterdäck skrev något i stil med:

  “Det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu
  Det där att komma på för sent vad man borde sagt, och Du
  vet hur det känns…”

  Gyrots last blog post..Identifiera

 6. *skrattar* … ja eländes elände vad blodsocker kan ställa till det… jag känner att det är precis en sån sak jag själv skulle kunna göra med pms och lågt blodsocker … härligt pinsamt:-):-)

  MyyZzs last blog post..Verbfånerier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *