Men vad är det för fel på sportteve?

Misstolka mig rätt, jag är den som står i det främsta teveledet precis framför soffan och manar på hela sugfamiljen att det  är dags att stå upp och med bruten stämma sjunga med i de första fraserna av “duuuu gaaaamla duuuu…” när Tre Kronor återigen vinner. Den förste basåattnivet! Jag brukar också vara först till sittläge och snabbast på dippen men det är en annan fråga.

Och när Anja gasar ned för pisten i en hastighet som närmar sig min imaginära en bra hal dag i snön, ja då brukar jag stötta henne med en egenhändigt komponerad sälvariant som enligt fru Sug mest påminner om en sjösjuk strandad vals sista tics.

Nu när ni vet detta om undertecknads sportnerv kan jag mjukt gå ut med min frågeställning: Vad är det för fel på sportidioterna i teve? Ja jag säger idioter för det är precis det de är. Det de gör. Det de signalerar. Idioti!

I förrgår fick jag för mig att hänga vid den nya 40 tummaren som jag *host* vann och så gled sportteve in.

– Men sport, sa frugan.
– Varför inte, sa jag.

Och eftersom jag satt på fjärrisen så blev det som jag beslutade. Ack ja! Sen följde 30 minuter av ren och skär idiotjournalistik. Det visade sig att det snöade lite för mycket i Alperna för Anja och gängets vidkommande så man ställde in loppet. Fine liksom. Av säkerhetsskäl. En anledning god som någon annan. Detta borde vara det enda man rapporterar. Men inte fan nöjer sig teve med att rapportera det kort och koncist, typ steffostyle:

– Snö aka ingen tävling. Gå vidare med livet. Det blir fler lopp. Över till studion! Jag drar på afterski. Mors!

Oh… nej då, det ska intervjuas, analyseras, filmklipp på snön, bilder på pistvakter, närbilder på snöskovlar, göras direktreportage från pisten (bara detta är så dumt så att man baxnar. I direktsändning från pisten står den trötte Andre Pops en ful jävla toppluva och rapporterar… ja vadå? Jo att det inte blev någon skidåkning idag).  Ja men herrejösses!  Som frugan sa: “Vad är detta för trams “och antog en högröd Lidbomsk ton. I ett par microsekunder kände jag mig som Anders Björk och ett begär att droppa sluggern “du ska veta hut” kickade in. Räddad av teven. Klipp in till studion där en trasig Ankarby-Vikberg eller vad hon heter som försöker svara på idiotfråga efter idiotfråga från studioreportern: hur påverkas Anja av att det inte blev något lopp idag.

Hur i helvete ska Ankarby-Vikberg-Dal eller vad hon heter veta det?

Varför inte köra på med fler frågor, så att de värdefulla minuterna i rampljuset till fullo utnyttjas av reportern? Här är några frågeställningar som med fördela kan droppas: Är det kallt i backen? Hur mår din häst? Vad tror du om pensionsfonderna? Vad kostar en drink på fjället? Är det sant att Stenmark fuskade? Passar jag i rött…

Herregud! Är det detta jag betalar tevelicens till? Korkade, trötta jävla sportreportrar som inte kan göra det enda vettiga en dag som denna. Nämligen, det vart inge skidåkning idag så därför visar vi annan sport. För det är ju inte som så att det inte finns någon annan sport att visa…

Jävla idioter!

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *