Fan!

För en gångs skull hittar man av en slump en radiokanal som spelar sköna låtar utan en massa snick och skitsnack. Under hela sommaren och även tidig höst har jag haft sällskap av Frank Zappa, Kiss, Duran Duran och en och en annan tillbakalutad Madonna låt till frukostsessionerna med kidsen. Kanalen har till och med fått våra trötta morgonhuvuden att digga synkroniserat och i takt med musiken vissa morgonar och då har det visat sig uteslutande bli bra dagar.

Även fru Sug har vid något arla tillfälle moonwalkat in i köket, snurrat på stället och med den så karaktäristiska Michael Jacksonnknycken på nacken morgonguturalt utbrustit i “youuuu know Im baaaad“, för att därefter mellan tuggorna av gröten mustigt sagt “ fet kanal det där“.

Så har vi suttit sugarna och sugit i oss tillbakalutade hits som inte suger från den svunna tid då vi fortfarande hade allt vi har idag framför oss. Nöjda. Och här skulle man som kreatör av denna fina saga i svennekostym vilja sluta med och så levde de lyckliga som fan i alla sina dagar. Lyssnades på toner för miljoner år sen…

Men som i all berättelser finns det en varg med en massa smolk i sin bägare som letar efter en torr plats att spilla på. Fan, jag hatar vargar med dolda agendor! Att man aldrig kan få ha det soft! Jag rattade in kanalen imorse för att få i mig en livsbejakande dos av The Cardigans och möts av några senildementa jävla lallare som snackar om någon gala. Först tänkte jag att det måste vara reklam och började fixa kaffet. Efter att mer än tretti sekunder hade passerat insåg jag att någon av barnen måste kommit åt kanalväljaren. Muttrande började jag ratta på den (och ja… vi har en analog radio så när man har fått in kanalen rör man den inte) för att hitta tillbaka till kanalen. Jag rattade runt i en kvart och hittade bara en massa struntsnackskanaler. Till slut tröttnade jag och knyckte irriterat till på kanalväljaren och hamnade som av ödets nyck återigen på kanalen där en talfelssluddrande brud och en däst manlig röst diskuterade någon jävla guldbaggerockbjörnrosabandetgala.

Plötsligt hör jag mannen gurgla fram “ni lyssnar på 101,9 med fahlen och härtan“.

Jag frös till is. Sakta sjönk det in. Min radiokanal hade blivit kidnappad av två dårar. Någon jävla konsult måste ha fått för sig att hotta upp kanalen och rattat runt i etern och kommit på den briljanta iden att copycutta alla andra jävla skitkanalers koncept. Formeln: Två celldelningsmisslyckandes jävla idioter, en manlig och en kvinnlig, rappakaljandes strunprat i en hastighet av 400 ord per minut, gärna avbrytandes varandra. Ju flamsigare desto mer äkta, måste vara det vinnande konceptet eftersom alla andra kanaler har det.

Gahhhhhhhhh!!!

Jag är inte intresserad av att på nytt höra en blekfet 45 årings bekännelser om vilka 3 teveserier han toppar på sin lista. Jag är inte intresserad av en flamsig bruds jävla snack om kärleksrelationer på jobbet. Jag är inte intresserad av att försöka hitta vettighet i en lavinartad monolog av 400 tusen “ba, ja, åh, hahaha, absolut, thihi, viba, jaba, åba…

Jag vill bara lyssna på musik! Vafan konceptet var ju 30 minuter utan snack! Det var ju det som gjorde er unika! Alla andra jävla kanalers brist är ju precis det ni var ensamma om, dvs frånvaron av babblande idioter i etern.  Men nähädå…vi ska vara som alla andra. Varför det? För att lyckas lura över de efterblivna halvdöva ickelyssnades lallarna från andra kanaler då? Ja ni lyckas inte med det med era pseudotalkshowshostloosers och gör ni det så innebär det bara att ni medelst sänka er till de andra kanalernas nivå egentligen bara bidragit till, förutom trängsel i etern med ytterligare två ointressanta jävlars andefattiga händelsehorisont.

Det vore en sak om det var djupa filosofiska reflekterande, lärande teser och insikter som spreds från programledarna, så att man som lyssnare häpet drog in luft och med ett “nice aspekt man” tankfullt svepte en tankfull mun kopp kaffe. Men efter 3 lyssningar har jag insett att jag får lika mycket livsnyttigt i mig som jag får av att lägga mig strax under ett avgasrör och hyperventilera…

Gnhhhhhhhhhhhh!!!!

Det mest irriterande är att progamledarna tror att de har något av intresse att delge världen. Ok om det är på p1 eller den mindre svåra kanalen p2 – där manus, långsamma ord och eftertänksamhet är honnörsord. Och att lyssnarkravet är  att man som åhörare ska ha koll på sin Saol eller synonymfunktionen i Word. Men i dessa flamsande dårars värld där allt bara är adhocit taget ur luften on the fly krävs det en inre mental spärr av oerhörda mått som hindrar en från att efter det tretusende å ja ba- förhindra en från att leta upp första bästa vapenbutik och ge sig ut på en deatwishstreak. .

och vad är det för ett jävla namn…hertan?

Gnhhhhhhhhhhhhhh

Andra bloggar om , , , , , , , , , ,

4 Replies to “101komma9”

 1. Det är på grund av ovanstående reflektion jag avstår från att lyssna på reklamkanaler. I mina öron låter alla exakt likadant. En (eller flera) lallande dårar som babblar på i 190 knyck utan att egentligen säga något.
  Tacka vet jag ABS Bluescast, en webradiokanal som sänder bluesmusik 24/7 utan en massa onödigt babbel.

  8)

  Mr Bluess last blog post..Djävla förbannade snö

 2. Anna Hertzman Logik är för folk som inte kan följa sina impulser.

  Nini tant? på 101.9 låter hon som en efterbliven tonåring. oh the tragic…

  Mr. B streaming radio is the shit. har hittat feta amerikanska kanaler utan minsta snackare..bara en massa skön musik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *