Com Hem AB

Detta är post nummer 22 av vad som var sagt skulle bli 24 pamfletter om företaget som har gett kundvåld ett ansikte. Tanken var att jag skulle författa 24 stycken poster om com hem ab ( och tro mig det finns material så det räcker och blir över) men jag inser att det dränerar min energi. Under tiden jag sitter här och lackar passar Com Hem AB på att göra YTTERLIGARE en prishöjning och den här gången kramar Com Hem AB ut 11 miljoner kronor VARJE månad från alla sina digitala tevekunder bara genom att höja en avgift. Smart idé det där med kortavgift. Smart idé det där med att lura på folk att man måste ha ett kort för att se på teve. Cheferna garvar hela dagarna.

 • Com Hem AB  fullkomligt skiter i vad som sägs om dem (om det inte är stora kända bloggare för då viker man sig dubbelt för att ge tillbaka varenda krona).
 • Com Hem AB´s taffliga helpdesk med all sannolikhet är en medveten strategi för att slippa ta ansvar för sina undermåliga produkter.
 • Com Hem AB frodas bra i monopolets Sverige med en marginal på 40 %.
 • Att de “stackare” som sitter i den så kallade sociala mediernas värld inte har mandat att göra annat än “beklagar detta, följ oss och skicka DM med kunduppgifter så ska vi se vad vi kan göra“. Förstå mig rätt: personerna som twittrar åt Com Hem AB är säkert trevliga. Och vi behöver alla betala hyran så jag dömer inte ut någon. Inte heller personal i helpdesken. Många gånger har de varit rätt trevliga att samtala med. Det där med sak och person.

Hade Com Hem AB över huvudtaget brytt sig det minsta om sina kunder eller sitt rykte så hade de aldrig behövt ha en stab av twittrare och håll i er nu Flickr. WTF?  Ursäkta en novis på det där med PR, men vad i helvete gör ni på Flickr? Vem fan vill se Com Hems AB´s bilder? Jag gjorde en snabb överslagsräkning – ni har haft ungefär 366 visningar av bilderna ni lagt upp på Flickr. Herre jösses!  Nåväl var var vi…jo twittrarna vars uppdrag i mångt och mycket  är att vidarebefordra sina missnöjda kunder in i haveriet de kallar för helpdesk: “Då får vi be dig att kontakta vår support på 0771-550000 där vi enklast hjälper dig med denna typ av problem, 3 min i kö.” Jo jo det där med 3 minuter i kö har nog många Com Hem kunder ett och annat att säga om.

Ett bolag i monopolställning som har en vinstmarginal på närmare 40% bryr sig inte nämnvärt om vad som sägs om bolaget egentligen – det är bara ett spel för galleriet (Oh…vi är så heta och helt rätt med att vara på sociala medier). Phuuulease för fan!  Com Hem AB har 1.7 miljoner anslutna hushåll och 2 894 följare, varav flertalet MÅSTE följa för att överhuvudtaget kommunicera i direktform DM, med @comhemab på twitter. Det här är samma idioti som att Eskilstuna Zoo måste “gillas” för att jag ska kunna skriva vad jag tycker om dem i Facebook. Jag “gillar” dem inte. Men det vet inte beställningsinkompetenta puckot som sitter i chefsposition när sociala mediekonsulten trycker in: Oh…ni har så många som gillar er på Facebook… *sic* . Vad Com Hem AB inte verkar förstå (skiter i vilket) är att det finns många människor som inte hänger på twitter och verkligen inte bryr sig om sökord som @comhemab eller liknade.

Vår närvaro på Twitter, i forum och andra sociala medier är en del i vårt långsiktiga arbete att bli mer begripliga och personliga som företag och att sätta kunden i fokus.

Com Hem AB höjer årspriset för teve med 27 %, ljuger om antal kanaler, skickar vilseledande brev, sockrar skiten med gratis innehåll som leverantörerna tillhandahåller och tycker att genom att twittra lite på en höft, publicera bilder på HD-Box på Flickr når ovanstående mål? Snälla säg att någon konsult tjänar fett med pengar på er för detta! Och att lite av mina pengar går till denne. Då kan jag sova lite lungare. Och det där med personligt…allvarligt tror ni på det själv? När man frågar vad chefen heter i helpdesken får man inte ens svar. Så mycket för det personliga företaget.

Göra slut med Com Hem AB
Jag har nu äntligen blivit av med mitt teveabbonemang hos Com Hem AB. Jag fick en chefsperson (tror jag) att ringa upp mig och han försökte inte ens förhandla för att ha mig kvar som kund. Hans underställda gav mig ett erbjudande att ha kvar tv-abbonemanget i sex månader för en mindre prisjustering (rövknullning med bara ett finger) för att därefter höja min tevekostnad från håll i er nu: 189 kronor till 229 kronor i månaden! En prisökning på 27%. Endast i monopolets förlovade träsk kan ett företag som har 1.7 miljoner livegna hushåll göra precis som de vill.

Från rejta.se

Dyra, dåliga och hitte-på-avgifter

Varit TV-kund i många år pga att alternativ saknas. Som kund tvingas man betala för flera kanaler 2 ggr. Därtill en straffavgift på 49 för att man är kund. Ny shockhöjer de avgifterna med 19% tros nollinflation.Kvalitetskanaler slängs systematiskt ut för TV4 skit o mer sport.

Åh… glömde nämna att Com Hem AB på fullt allvar menar att prishöjningen motiveras av att jag får fyra nya kanaler. Fast de far med flit med osanning som vanligt eftersom jag får två (2) nya kanaler. Com Hem AB tar nämligen bort två kanaler från mitt befintliga abbonemang. Häpp! Så när de ger mig 4 kanaler ger dig mig egentligen 2. Fantastisk matematik alá comhemstyle.  Samtidigt som Com Hem AB i vanlig ordning lurar skjortan av sina kunder försöker guldgrävarna som fick bolaget för en spottstyver att sälja av företaget för att kamma hem mellan 3- 8 miljarder kronor i vinst. Jag vill inte vara med på den rövknullsresan igen. Jag har bett Com Hem AB att fara så långt de bara kan.

Nu vill amerikanerna sälja och uppges enligt DI värdera Com Hem till 13 – 18 miljarder kronor. Riskkapitalisternas reavinster betalas av Com Hems 1,8 miljoner kunder, eftersom det inte heller i kabel-tv-världen finns andra pengar än kundernas.

Till min glädje börjar fler och fler fastighetsägare att inse att de kan erbjuda andra alternativ och kan komma ur de inlåsta avtalen Com Hem AB band upp dem med. Och Com Hem AB är inte sena med att försöka ta del av den kakan. Nu dock under ett annat namn eftersom till och med VD:n för Com Hem säger:

Han sticker inte under stol med att det handlar om att fördela äggen i flera korgar, och att enda möjligheten att ta sig in på marknaden för öppna nät är via ett nytt, fristående bolag.

– Ett separat bolag är nyckeln, annars skulle trovärdigheten riskeras. Med ett fristående bolag blir det lättare att skapa trovärdighet för att kunna agera fullt ut på den marknaden.

Och fler och fler människor har insett att man kan titta på teve via nätet och inte längre är i behov av att sitta och betala dyra kortavgifter för att se på 1,2 och 4:an.

Sammanfattning:
Gör som jag . Säg upp ditt digitalteveavtal med Com Hem AB och skaffa dig teve via nätet istället. 

http://www.dvblogic.com/
http://www.drivrutiner.net/program/film/tv.php
http://www.gratisa.com/gratis-filmer.php

Till Com Hem AB: Det har  varit en mycket otrevlig resa i princip hela tiden. Jag tänker inte plussa upp er en sekund för att ni ibland har fått internet att fungera eller visat teve. Jag har så att säga betalat för det och förväntar mig inget annat. Men när ni har visat den här ogina stelbenta jävla sidan som jag inte är den förste av att drabbas av så visar ni bara en enda sak: Att ni enbart bryr er om era aktieägare och fullkomligt skiter i kunderna. Och med en pris *hostar* “justering” där Com Hem AB höjer priset på kortavgiften med 63 % !!! SEXTIOTRE PROCENT! motiveras i brevet med “fyller dessutom på ditt programkort med en massa Play-innehåll som dina digitala kanaler innehåller“.  OCh bara för något år sedan slopade Com Hem AB kortavgiften och bakade in den i månadskostnaden. Så nu blir man dubbelt uppskjortad!

Com Hem AB stöttar kriget i Irak
Till sist mannen som invaderade Irak på ren och skär lögn är involverad i gruppen som äger Com Hem AB. Vem är förvånad? Skit in skit ut!

Detta är den sista posten av 22 skitpostningar om ComHem AB.

Dra åt helvete med er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,9 Replies to “Comhem går bort 22”

 1. jag vill också tala om att comhem har sämre bild sina kanaler än vad andra operatörer har bland annat tv4+ pixlig bild klagar man över det säger de kör ny antenn kabel .när det inte har med antenn kabeln att göra .de sänder tv4+ mellan 1.8-3.2 mbit,s
  medans bredbans bolaget ,canaldigital och boxer sänder mellan 4-6 mbit,s på samma kanal
  och comhem säger vi koprimerar inte kanalen vi sänder ut den i samma kvalitet som vi tar i mot den i .hur kan de då komma sig att siganeln från comhem har så låg bithastighet då och pixlig bild
  jag har dock möjligheten att gå över till ip tv antingen från bredbands bolaget via deras lan nät eller canal digital via lunet statsnät

 2. Är man i monopolställning så är man, tydligen.
  Förmodligen har de rätt i att merparten av deras kunder har tummen mitt i handen när det gäller teknik och felsökning, men när man själv vet vad felet är blir man ju rätt irriterad när man vallas runt igenom deras labyrint av pedagogisk felsökningsmetodik.

  Blä! Man blir ju bara arg av att läsa om comhem och påminnas om vilka man göder genom att se på TV. Bara för att man vill ha SVD HD till OS och Eurovision några dagar per år.

 3. Fin läsning. Vi får aldrig glömma. Aldrig sluta. Aldrig slappna av. Ondska måste förgöras. Lita inte på någon.

 4. Word!
  Comhem är förtäckta bredband/TV-bedragare, och det är ett under att dom får hållas… hade det inte varit för att jag vill undvika fast telefon(något man i stort sett alltid måste ha för att få adsl) så hade jag gjort slut med dem för länge sen…men det är bara att fortsätta att bli rövknullad antar jag, och hoppas att dom blir rövknullade tillbaka någon gång i framtiden.

 5. Jag fick idag ett brev om ny prislista. Har digital-tv large, hade medium förr men de tog bort det alternativet ihop med förra prishöjningen. Nu höjs abbonemangsavgiften från 229:- till 249:-/mån. Kortavgiften som kommer att debiteras månadsvis istället för halvårsvis höjs från 49:- till 59:-. Tack och lov har jag autogiro för annars blir det 45:- för pappersfaktura också. Jag bor i ett Com Hem-hus och kan inte byta tv-operatör, prishöjningen börjar gälla fr.o.m. den 1:a april. Jag skulle vilja be dom flyga och fara men har behov av flera kanaler än 1:n, 2:n och 4:n (vilket de naturligtvis vet om). Har tyvärr inte möjlighet att skaffa tv via nätet.

 6. Vi tar upp de flesta bredband på bredbandsbloggen.se . Nu tittar vi inte så mycket på tv-utbudet för det är väl inga höjdare på varken comhem eller telia, viasat o.s.v. Tycker dock bredbandet fungerar bra och supporten på bredbandet har någorlunda hum om vad en ip-adress, dns och så vidare är för något. Det där kan inte, exempelvis, Telia. Problemet med företag som kör adsl och tv via telefonjacket är att dagens infrastruktur i Sverige inte klarar kraven. Ni kan jämföra med ett av våra grannländer Danmark där många använder TDC:s duo eller triple. I Danmark har man en lång tradition av isdn plus fax vilket gör att linorna och växlarna är gjorda för mer belastning än de svenska. Många klarar sig faktiskt utmärkt på TDC:s 24 MB både till TV, telefon och bredband. Vilket inte telias lösningar gör. Varken i Sverige eller Danmark. Håller med Stefan här om att utbudet är dåligt och att man får mycket mer genom att öppna någon digital-tv via nätet. Gå gärna in och skriv vad ni tycker om comhems bredband på http://bredbandsbloggen.se/hem/har-nu-bestallt-200mb-fran-comhem eller http://bredbandsbloggen.se/comhem
  Fortsätt med bloggen Stefan, vi behöver lite kritik av både TV och bredband.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *