Nu måste väl även den mest analoge jäveln börja fatta att proportionerna på vad man får och inte får göra på nätet börjar spåra ut. En snubbe i Söderhamn har blivit åtalad för att ha länkat till en sida. Allvarligt? HELA JÄVLA INTERNET HANDLAR OM ATT LÄNKA! Ska man riskera att bli stämd för att begagna sig av den mest fundamentala funktionen nu också? Att man inte får dela ut en material man inte äger rättigheterna till eller har tillstånd för är en sak, men nu ska man inte ens få länka vart man vill…

Vad är nästa steg? Att börja åtala mig för att jag går på stan och visslar på en upphovsrättskyddad melodi? Med argumentet att det med all sannolikhet finns människor som inte betalat för rätten att få lyssna på den melodin. Eller åtala alla som visslar överhuvudtaget? När vi ändå håller på ska vi inte passa på att dra in kreti in för rätt för att de surfat på siter som kanske har upphovsrättskyddat material? Skit i siteägaren- han är bara en bricka utan sug tag i alla besökare och stäm skiten ur dem.

Rent ekonomiskt måste det vara en bättre deal än att stämma en enskild person. Den här bloggen har ett par tusen besök i månaden vill ni ha en logg på alla besökare så kan jag gladeligen (i akt och mening för att vara laglydig givetvis) skicka dem till alla berörda upphovsrättskyddsinnehavare.

Canal Digtal, Aftonbladet, SVD, Ikea, Comhem, Warner, EMI, Apple och så vidare in i oändlighet. Säg bara till så får ni ipnummer på varenda käft som halkat omkring här.

Va? Att någon har kommit hit på grund av att någon annan har länkat till mig? Hur skulle det vara ett problem: Menar man ur ett “det kan väl inte vara besökarens ansvar att han/hon hamnar på en site som visar upphovsrättskyddat material” ? Bah…ger man sig ut på nätet får man leken tåla…

Och nej då jag är inte alls ironisk på något plan. Lagar har vi för att de ska följas. Har man inget att dölja ska man inte vara orolig…

Elllllller hur liksom…

Nytt företag att lägga till listan skitbolag: CANAL +!

Fler som skriver om detta: Mina moderata karameller, Signerat Kjellberg

Andra bloggar om , , , , , , , ,

12 Replies to “Akta dig för att länka på nätet”

 1. Om denna kille blir fälld så kan vi lika gärna lägga ned alla bloggar, ingen vågar ju länka efter detta. Jag gjorde det enda rätta och röstade på PP i EU valet

 2. Det är ju liksom detta som TPB rättegången handlar om, och man får väl innerligt hoppas att hovrätten inte fäller dem. Han som nu blivit fälld skulle ju bli friad i hovrätten/HD. Jag vet att vårat lagsystem är kasst, men jag vägrar tro att det är SÅÅ kasst.
  Men, jag blir säkert bevisad ha fel, känns ju som att Sverige går den vägen. Den vägen som leder upp i röven på USA.

 3. Hahaha… kan tänka mig Stimmänniskorna går omkring med avancerad utrustning och avkräver alla visslar stålar.
  Sjukt… blir de fällda flyr jag landet… inte roligt när ens eget land är ockuperat av idioter…

 4. Din undran om vi kommer att få vissla i framtiden är befogad. ASCAP, den amerikanska motsvarigheten till STIM, vill nu ha betalt för de “offentliga framföranden” som sker när mobiltelefoner ringer. <a href=””http://arstechnica.com/media/news/2009/06/ringing-up-cash-ascap-suing-att-for-ringtone-performance.ars>Läs mer</a> hos arstechnica.

 5. Jag funderar på att annektera månen. 🙂 Behöver bara lift…
  Fast allvarligt… Canada kanske…
  http://en.wikipedia.org/wiki/File_sharing_in_Canada
  ““Piracy for personal use is no longer targeted,” Noël St-Hilaire, head of copyright theft investigations of the RCMP, said in an interview with Le Devoir. “It is too easy to copy these days and we do not know how to stop it,” he added.”

 6. @ Dog News – det är absurt att man kan åtalas för länkning.

  @Jonas B – som @Kimmi säger – vad hände då? Menar du att han åtalades 2000?

  @ Patrik – precis, det känns som om lagarna är snickrade för att passa lobbyn i USA.

  @Pezster – Du vet väl att Stim kör punktinsatser på typ barer, frisersalonger mm, så att steget från att man visslandes på gatan en dag möts upp av en burdus typ som kräver dig på en tia för att du visslat på Brittneys senaste är nog inte så absurt…:)

  @Joakim Andersson – Bra fråga!

  @Biggles – Åh…nej inte mer att bli lack över 😉 tack för länken.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *