Häromdagen kom diskussionen om cash versus kreditkort upp, då jag degade min del av notan med sedlar. Tilläggas bör att alla hade varsin hatt lite på sne efter 15 bira var.

– Va! Har du konts…knst…va fan…kontanter
– Cash ish king, sa jag hårt åttiotaligt. Matchade fint min axelvaddsförstärkta skjorta.
– Bahahahahah…vadå hänger du vid bankomater ockshå?
– Hrmf!
– Ohaahah…what a losher!

Och så kastade alla andra upp varsitt kreditkort. Alla hade även personligt präglade varianter. Någon hade sin ungar, någon annan sin segelbåt och ytterligare någon en bild på Shakira. Ok så alla degar med trendiga designade kreditkort nuförtiden. Ja och!

Och vad är grejjen med kreditkort till allt nu för tiden? Det värsta jag vet är folk som går in på 7 eleven och ska betala en kexchoklad med kreditkort och ska dra sina jävla medlemskort, leta fram en rabattkupong i den ohemult® jävla stora väskan med ett “…jag har den här någonstans…vänta lite…” och sedan skriver in fel kod….gaaaaa!!!

Då brukar jag sträcka mig fram och be om att få betala kexchokladen och jag är så jävla eager så jag skriker:
– Ta tre äh…hell åtta jävla förbannades kexchokladhelvetesar för fan! Bara jag slipper detta evighetsmomentum i väntans land!!!

Fuck Kreditkort!

11 Replies to “Kreditkortshärva”

 1. Var ditt kort trasigt eller har du inte egen design på det?
  Håller med om att det tar tid för vissa.. jag är snabbare med kort än kontanter. Slipper gå igenom separationsångesten 😉

  beerbelly’s last blog post..Oledig

 2. Hej där!
  Du attackerar ett av mina och andra pensionärers favoritsysslor – att fumla i kassaköer. Vi letar lika gärna i fickan efter försvunnena enkronor som i minnet efter bortglömda koder!
  Passa dig slyngel!
  🙂

 3. Gubben MOHAHAHAHAHAHAAAAAAAAA!!!!

  Det var veckans bästa kommentar alla kategorier”

  *torkar tårar*

  passa dig slyngel är så klassisk!!

  🙂 🙂 🙂

 4. Stefan Cash Rules…köpte en opel (jag vet, kepsen ingick i köpet) här i södra afrika och killen skulle ha kontant betalt…5000 USD i landets valuta, kwatcha…vilket blir i runda tal 20 miljoner…lägg därtill att man har en uttagsgräns per bankomat på 2 miljoner. Tillbringade en hel dag med att åka och leta upp bankomater som hade pengar. Till råga på allt är högsta valören på sedlar 50.000 så jag hade en konsumkasse med pengar som jag hivade upp på grabbens skrivbord….men det var ändå en skönare känsla än att dra kortet och trycka in pinkoden..

  När kommer familjen på besök?

  ElLazaro

 5. Äh, det värsta som finns – synonym med folkmord – är ju när nån ska ha 2 mjölk och ett paket tuggumi, gräver länge i fickan och får upp massa mynt och en kanonskynklig tjuga som kassören med sammanbitet leende får sitta o skrynkla ut i 5 minuter.
  Då har man allt bra lust att langa fram kreidtkortet o köra klassikern: “Tare på kortet”
  😉

 6. Det snyggaste är väl ändå att någon slänger upp ett kort. Inte alla tre/fyra?
  Dela notan kan man göra efteråt, om man nu tänker betala med kort.

  Sedan är ju kreditkort en sak, betalkort en annan. Att man betalar med kreditkort brukar innebär att man har kredit i en månad ungefär.
  Två paket tuggummin, fyra öl och en Billy´s pizza – på kredit.
  It´s a wonderful world…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *