Hej hej alla elakingar där ute. Det är jag igen. Elaka Sugot. Jag tänkte att vi skulle spetsa till livet för de som inte har så kul på dagarna längre.

Nej, jag tänker inte på personalen på Bårhusen, de har inget sinne för humor för det är väl det enda som förklarar det valet av livsväg. Bättre upp killar och tjejjer! Mycket bättre upp! Jag tänker på folk i den aktningsvärda åldern nästan passé. Ni vet de som gör vår lunchstressade timme till ett litet helvete genom att ta med sig den långsamma hunden, det långsamma steget och den långsamma tanken och fuckar upp ens sinnesflyt i konsumkön mitt på dagen. Med tanke på att de har hela dagen på sig att ästla runt och såsa i makligt tempo funderar man ståendes med alldeles för högt blodtryck och bultet  farligt nära bristningsgränsen, varför de inte tar sig ut och gör sina ärenden de tider då vi andra förlorare sitter fast under arbetsgivarens stränga blick.

Elaka rykten gör gällande att svenskar är ett tyst trist folk som inte säger halvsju på frågan om vad klockan är. Att de sociala skillsen är obefintliga och att endast alkohol kan ljumma upp de frostade känslorna. Det är det som ligger till grund att vi endast kan sträcka oss till ett högt ljudligt fnys då vi står där i kassan. Bakom den levande döde som gör allt så långsamt så att till och med tiden som borde ha all jävla tid som finns börjar kolla på klockan och irriterat harkla sig. En italienare till exempel hade viftat med alla armar och händer samt mustigt utbrustit(?) i ett “va fan culo nudå!“.

Som sagt, vår fostran tillåter inget annat än ett högt ljudligt fnys. En del sträcker sig så långt som till att himla med ögonen. Men där går gränsen. Detta är ekot av ett par århundradens kuvning av de en gång så ärorika vikingabloden som pulserade i allemans vener. Civilisationen har ibland ett jävligt högt pris. En personlig sorg är att jag inte kan ha en käck vikingahatt på jobbet.

Men kan de fucka upp min dag kan jag fucka upp deras. Skitenkelt egentligen. Att ingen kommit på det förut är under all kritik. Du går in till första bästa livsmedelsnasare och införskaffar dig ett paket batterier, mariekex, kramgoa kräkningar med Vikingarna, en tub kaviar, kokt skinka i vakumförpackat paket och några påsar te.

Sen så åker du hem och behandlar godset. Kaviarens lock den där spetsiga som man ska kila in i huvudet för att göra hål på slipar du ned. Mariekexpaketet klipper du bort den där lilla röda flärpen för att öppna paketet på. Cd-skivan måste vara inplastad och du behöver egentligen inte göra något med det eftersom det sköter sig självt. Samma sak med batteripaketet och skinkan. Tepåsarna gör du samma sak med som du gjorde på kexpaketet.

Därefter packar du ned allt och åker till första bästa äldreboende och lämnar det på fikabordet med ett “varsegoda och fippla er vansinniga…

Om vi alla gjorde så här på morgonen på väg till jobben så skulle vi drastiskt minska antalet åldringar ute i konsumkön mitt under lunchtimmen. Seså ta ditt ansvar och gör så på det närmaste ålderstället nära dig.

[tags] äldreomsorg, gamlingar, Vikingarna, Mariekex, batterier, svåröppnat, jävlas, konsumkö, tid, lunchrusning, bårhus [/tags]

7 Replies to “Äldreomsorg”

 1. Hehe en idé väl värd att testa. Det är ju ren win win. Den håller dem upptagna (borta) och den håller dem sysselsatta (har något ..hmm … vettigt att göra).
  Återkom med rapport från lämpligt försöksområde.

 2. beerbelly testade det redan igår på ett lokalt ålderhäng här igår. vid lunch idag var det rena eriksgatan. kan ju ifos bero på det sura vädret 😉

 3. Hahahaha, “varsegoda och fippla er vansinniga…” 😀 Jag skrattar mig fördärvad.

  Får be om ursäkt, men mitt förstånd kringgår faktiskt varför jag inte har lyckats hitta hit och läsa den senaste tiden. Men nu jävlar ska det här bli det första stället jag kollar varje dag!

 4. Men hurru..pansjosar har ju MEST bråttom av alla! De susar genom verkligheten som om varje steg de tog kunde vara deras sista (och det kan det ju också)! Har du åkt paddanbåt eller transferbuss till danmarks/finlandsfärjorna nån gång? Som vanlig normaltränad medelålderssvensk (alltså under 67) har man inte en chans! Svettiga (deodorant var inte uppfunnet före -60, alltså använder man inte det och man kom i puberteten före dess)vassarmbågade polyester( det var däremot uppfunnet) pygmeer (ja, folk VAR kortare förr i tiden) som svär, trampas, knuffas och trängs för att hinna först till bussen/ smörgåsbordet/utsiktsplatserna…och döden!

 5. Respekt…. Go Damned ! Synd att jag måste vara fest broms nu … men ,,, En dag blir vi alla gamla…. dina o mina föräldrar blir gamla…Dom som har ammat dej när du inte en kunde pissa själv…
  En Italienare hade inte agt “Va fan Culo”. Han hade nog mer andvänt begreppet – “Respekt” . Ett begrepp som faller från oss ju mer egocentriska vi blir…

 6. Zero hrmf. för den här gången då. men gör inte om det.

  *hytter strängt med fingret*

  Raggoparden Jag har inte åkt på sådana skräckresor. Men jag kommer att vara en av de vassare den dagen då jag hämtar ut min guldklocka och kan jävlas med alla på heltid. Mark my words!

  Pappa Danielson Hööru hade min morsa läst detta hade jag fått mig en vinge som mina ofödda barnbarns kusiner hade känt starka ekon av. Vingen hade utfärdats med kraft, stuns och ett “vad har jag sagt om att visa respekt för äldre din slyngel”, och jag hade sagt “men moooorsan de e bara på skoj” och hon hade vingat till mig igen med “man skojjar inte med gamlingarna…”

  you know its true bro´

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *