Läste häromdagen om någon som hade fått 10 livstidsstraff i Staterna. Typ han skulle göra 1000 år i fängelset. 1000 jävla år. Fan på den tiden hinner man läsa rätt många böcker av fängelsebibblans utbud, kanske hinner man för en gångs skull läsa ut hela serien Hemliga Femman. Och borsta toalettstolar.

Om han skötte sig så skulle domaren överväga att sänka straffet en aning. Kanske skulle han kunna halvera strafet så att det bara blev 5 livstid. Typ 500 år, givet att brottslingen om han lyckades komma tillbaka alla 5 gångerna skulle lyckas leva i hundra år varje gång.

Wtf?

Skulle sådant här hända mig, skulle jag sätta mig ned i ett hörn och självdö efter några dagar bara för att lura det korkade systemet och den korkade domaren som inte har bättre omdöme än att dela ut sådana här omöjliga straff. Alternativ två är att göra en deal med Ärkegabriel och smyga tillbaka som Stefanie tha Bomb. Hitta mig om ni kan era jävla lallare. Vad förväntar sig domaren av mig vid dödsbädden?

– Ja du Stefan. Du har inte mycket kvar nu
– Uh…åh…mghhh, lyckas jag pressa fram mellan dödsryckningarna.
– Jag förväntar mig att du kommer tillbaka hit och anmäler dig. Tar ditt straff och är en god samhällsmedborgare.
– Uh…sug min balle på …uh…gh..tvären…
– Det var det värsta!
– *pip*__________________

Det är lite buddism över detta med flera liv, bara med den skillnaden att emedan buddisterna är av åsikten att du kan stiga i graderna mellan olika livcykler och har en rätt så soft syn på “Visst var det dumt att mosa myran förra gången det begav men se det som en lektion. Nu kanske du har lärt dig någonting av detta“, så kickar västvärlden som vanligt in med en horribel vantolkning av liv efter döden och straffar personer in i nästa liv. Och förväntar sig att man gillandes läget ska komma tillbaka hit. Skulle inte tro det.

– Tjena e det det här man kallar livet?
– In i fängelset med dig!
– Va?
– Vi vet vad du gjorde förra gången!
– Men det var inte jag
– Jo då. Du har tre livstidstraff kvar
– Men…
– Se så. Sluta förhala nu…direkt in i fängelset utan att passera gå.

Som utomstående betraktare av rättsväsendet och en smula magstarka domar funderar jag över om det inte är någon som driver med mig. Ska inte advokater, jurister, domare och lagtextbokshängare vara utbildade? Ser de inte själva det orimliga i att döma någon till “tripple life”?

Och hur definerar man livstid? Skulle jag hamna i detta skulle jag begå harakiri inom loppet av en vecka varenda gång jag kom tillbaka och efter 5 harakirisar är man homefree liksom. Eller finns det klauser som säger att livstid är minst 50 år och max 100 år.?Vad händer om jag blir 110 år? Får jag avdrag på nästa livtidsdom? I rättvisans namn borde det vara så.  Rent teoretiskt skulle man kunna bränna av 5 livstider på under hundra år. Skulle inte det sticka i ögonen på de andra livstidsdömda om man kunde kringå systemet så här enkelt. Hur rättvist är detta? Och kan det vara så att självmord i det här läget kan anses som förhindrande av rättvisans gång och att det i sig självt är en ny grund för att lägga på några livstider till. Moment 22 in absurdum…

Och vad skulle hända om man misskötte sig i fängelset. Är hotet om att jag kan tilldömas ytterligar 5 livstiddomar avskräckande? Skrattretande ja…men avskräckande?

– Steffo, slut jiddra. Plocka upp gruset!
– Fuck you!
– Fuck you? Det här kommer att rapporteras till fängelseledningen och de kommer att ge dig 5 år till.
– Fuck you och fuck dem!!!
– Skyll dig själv!

Nä man borde ta mig fan döma dömarna till livstid titt av alla avsnitt av Lagens Änglar…

4 Replies to “Livstider”

 1. Apropå att återfödas vore det intressant om man som dömd till flera livstider kom tillbaka i nästa liv reinkarnerad som ett annat djur. Vem vet, snart kanske fängelserna i staterna är rena djurparkerna? Förutsatt att man återföds på samma ställe som där man dog då. Själv ska jag ju återfödas som noshörning (http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/02/jag-kommer-att-terfdas-som-noshrning.html). Bäst att man sköter sig. Det kan bli så trångt i cellen annars…

 2. Cliff Hanger hahaa…själv siktar jag på att smyga tillbaka som en skunk. Tänk dig själv att ha det som ett vapen ( som är försvarsbart om inte annat ur evolutionistiskt perspektiv) och bara gå omkring och stinka.

  man skulle lätt få en egen cell – bara det är värt hur mycket som helst

 3. Steffe, Steffe

  snacka om att det suger..var inne på blocket och öppnade en annons och hittade nedanstående text…

  är jag på samma planet som den som säljer detta…vad är det (eller den) som säljs och framför allt…vad kan jag göra för att förstå dagens språk…

  Tacksam för råd

  En bekymmersam ElLazaro

  1) 70 BE-paladin (28 days /played) med grym healinggear (+1570 healing). Flygande mount och paladin epic mount. 3k guld. Alchemy (375) och herbalism (360). 15k honor. Bra rykte på servern och medlem i en stor PvE guild. PvP server förstås. PCT på cooldown i 2 mån. All heroic-nycklar till utom tempest keep. Självklart attunad till Karazahn och halvvägs till SSC.

  (2) En level 70 UD-präst (100 days /played) som HADE riktigt bra healinggear pre-tbc (+1000 healing). Epic riding mount. Mining (375) och herbalism (375). På annan PvP-server än paladinen. Guildlös för tillfället. Bra rykte på servern. PCT uppe. Inte attunad till Karazahn

 4. ElLazaro där har vi en som förtjänar LIVSTID specialklassundervisning. Va fan handlar det om?

  Plan
  Pa
  Servers
  Viktväktarprodukter?

  Nä jag går fan bet här. Någon annan som vet vad detta handlar om?

  (obs du som vet riskerar att fördömmas av ElLazaro och mig)

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *