…de som köpt en s.k hempc. För typ 10 000 spänn och det gäller redan ingågna avtal. Sen har vi piskan sänkning av a-kassan, sälj ut allmännyttan så att packet får ta sina kostnader själva för snart måste skiten renoveras…

Nu tar man bort förmögenhetsskatten med argumentet: stoppa kapitalflykten från Sverige. Säger det inte rätt mycket om att de som själ är de redan rika…? Om pengarna kommer tillbaka till Sverige och investeras och skaffar arbetstillfällen fine…men om inte? Kommer man att återinföra den skatten? Skulle inte tro det.

Så igen…de som har lite ska fan inte få något gratis medan de som har fett ska ha det fetare…man behöver inte vara Einsteins lillebrorsa för att inse att det nya gänget trots den ljusblå kostymen fortfarande trivs bäst i en mörk mörk blå kostym. Vilka köper hempc? Statsanställda tex, de som inte kan avvara tusentals kronor på ett bräde etc. Det är de man vill ska betala kalaset för ge från dom fattiga till de rika. Robin Hood monwalk liksom. Och nu ska förmögenhetskatten betalas med att man försämrar avdragsrätten för pensionen. Vilka är det som sparar till pensionen? Knappast de rika 50+ arna.

Och grejjen med att man från borgerligt håll skriker “subentioner suger”, men i samma veva inser att man behöver få det städat hemma hos sig inte tvekar en milisekund att subventionera dessa så kallade “hushållsnära tjänster” är ju så kapitalt motsägelsefullt så att jag har svårt att tro att man menar allvar. Men visst inte fan vill jag har skurgumsknä på min fina dress/kostym. Låt de svaga fixa skiten. Kalla det sedan att man ser till att de skapas jobb och att man fokuserar på arbetslinjen.

Låt oss räkna lite:
Av 10 miljoner kronor är förmögenhetsskatten 75 000 kronor, dvs 0.75 %. Om en person inte investerar i Sverige, bara för att staten tar 75 000 kr – borde man inte ställa sig frågan vad felet är på personen. 75 000 på ett år. 6250 kr i månaden när du har 9 925 000 anledningar att gäspa stort? Allvarligt tror man på det själv? Skulle man fly landet med den fina luften, de höga träden, det trygga samhället för 75 000 kr? Hur lojal är man mot sitt land då? Om det omvända vore fallet (dvs att de bara får behålla 75 småkalla av 10 heta mille) skulle jag personligen köpa biljetter till de stackars “drabbade”.

Nä du Reinfeldt jag tror att det är så här.

DU är rik och drabbas av förmögenhetsskatten…
DU kan inte PLANERA för då får du inte sitta kvar så länge till…
DU med posse är allmänt smågina…
DU behöver knappast spara till pensionen för du kommer att få livslång lön…
Och 0.75 procent på din inkomst är MYCKET pengar att ge till någon som INTE arbetar eftersom alla arbetslösa är pack som inte vill arbeta, men de ska vi tvinga ut i hushållsnära tjänster för DU behöver få någon jävel som städar hemma hos dig…

Vad för samhälle vill du ha egentligen? Fan det stör mig att du gick på dagis och skola som betalades med skattemedel som min morsa och farsa var med och betalade…

15 Replies to “Man förmånsbeskattar…”

 1. Man upphör inte att förvånas över borgarnas fräckhet. Robin Hood fast omvänt: Att ta från de fattiga och ge till de rika. Häromdagen läste jag t ex att de ska dra in SL-korten för de som allra fattigaste, som får det via socialen idag. Och då säger ändå moderaten som ansvarar för att dessa personer skärs av från samhället i och med minskad rörelsefrihet att det inte handlar om så mycket pengar. Men varför använda pengarna från t ex trängselskatten till kollektivtrafiken när man kan bygga klimatförändrande motorvägar för pengarna i stället?

  En fördel i allt elände som borgarna ställer till med är i alla fall att detta MÅSTE leda till att de blir bortröstade 2010. Tyvärr har de då åsamkat vissa skador som inte kan repareras, t ex utförsäljningen av bl a allmännyttan. Moderatjävlar!

 2. Det intressanta är att svensken är så jävla dum som går och röstar på “moderatjävlarna”. Vart man fan än vänder sig idag hör man att Moderaterna är svin, Maud är en hagga och Lasse Lejon är nasse som trivs bäst i södraste Skåne.

  Verkar inte varit någon som röstade på det blåa blocket. Måste ha varit ett röstfusk utan dess like. Eller så saknar ca halva röstberättigade befolkningen en ryggrad.

  Medelsvensken tror på allt som står på text-tv, och allt som står i “tidningarna”. Men sen vågar de inte stå för att de har blivit lurade. Reinfeldt kör stenhårt på klassisk borgarpolitik, marginalväljaren trodde på hans fina ord om “arbetarparti” innan valet och röstade på honom. Idag går de runt och klagar på partiet de röstade till makten för 6 månader sen.

  Sluta klaga. Stå för ett val era lättlurade puckon…

  /Kommunisten

 3. Klart man ska stå för sina val..jag gör det och jag röstade fan inte på di blåe..eller orgelpipan från Västernorrland..utförsäljningen av allmännyttan är ta mej fan otrolig..
  De drar inte bara in SL-korten, de har ju tänkt att lägga ner några socialkontor, så de som bor på Söder och ska på soc får ta sig till Östermalm bla..känns skönt om det är någon som mår lite halvtaskigt..knalla en halvmilför ett möte..

 4. hahaha du är bara fett missnöjd för att du signa upp på en monster-rigg till hemdator innan nyår o blir fett blåst av alliansen nu även fast de sa va de skulle göra :D.. allvarligt, det är de som inte kan räkna som tar ett hem-pcavtal istället för att köpa en billig jävel på mediamarkt.

  jag gör ingen hemlighet att jag rösta på moderaterna, det står jag för och visste vad jag rösta på.

 5. Varför skall man skatta för pengar som man redan skattat för en gång?

  Varför skall alla skattebetalare vara med och betala för din PC?

  Är det bättre att folk går arbetslösa än att de jobbar med hushållsnära tjänster?

 6. 1. Omfördelning av skattemedel, för att gynna de som inte föddes med silversked i käften.

  2. Motfråga: Varför ska lågavlönade lida för att de rika ska få det bättre?

  3. Efter hundra år av strejker, krav och kamp (som många, om inte alla era farföräldrar och deras föräldrar var med i) för jämställda, tillräckligt höga löner för att leva på en normal standard i vårt dyra land; ska vi bara släppa vårt välfärdssamhälle och tillåta löner i 50kr/h-klassen för att städa Reinfeldts skitiga toalett? De som har råd att ha hemhjälp ska också betala för det.

 7. Daniel – Varför ska man subventionera höginkomsttagarnas städning (jo, det kommer även i fortsättningen vara höginkomsttagarna som betalar för hushållsnära tjänster)? Varför betala deras städning med pengar som man dragit in från de som har det sämst?

  Det är inget skamligt att städa hemma hos någon annan. Men det är skamligt att folk som har mindre i lön ska betala för de rikas städning.

 8. När det ändå diskuteras…tacka fan för facken finns, hoppas bara alla har råd att vara kvar inför nästa löneförhandling.

 9. Cliff Hanger hear hear!

  Anonym jag röstade inte på alliansen eftersom jag förstod att de skulle snabba sig på att montera ned välfärdsamhället (eftersom de bara har fyra år på sig – som de med all förmodlighet är väl medvetna om) som ifos sossarna misskött.

  Jag anklagar inte de som röstat fram moderaterna, de får stå för sina val – det trista i ett demokratiskt samhälle är ju att vi får leva med konsekvenserna av vad majoriteten väljer. så ere och det är bara att slicka i sig. Men jag gillar demokrati med dess svagheter och brister.

  det som stör mig och som jag tidigare gett utryck för, dvs det nya arbetarpartiet det första de kommer att göra är sänka sjukförsäkringen, a-kassan, fucka upp fördelningen mm inte betyder att mer arbete kommer att skaffas. jag tror inte att det är rätt metod – läs schysst metod-.

  Jag vill leva i ett samhälle där man inte ska vara så egoisitisk och bara se till sig själv. Jag tycker att det suger att vara solidarisk med de som redan har mycket. De är de svaga som ska ha hjälpen…men det är min åsikt 😉

  Jerk Precis utförsäljnigen av allmännyttan är sjukt. Tyvärr tror jag att det kommer att startas föreningar som kommer att havera – för det är ingen enkel sak att ÄGA och drifta ett hus, som de blå anser är var mans rättighet.

  Rättigheten består väl mer av att man har rätt att få en bostad – i ett kallt jävla land…

  och det där med cl-korten för socialfall. Jag läste hur ett beslutarpucko argumenterade för det med ” att sl-korten är inte för socialfall som ska resa för nöjes skull – utan bara för de som använder det för att söka jobb…”

  godnatt Sverige!

  goose respekt!

  nope jag köper inte datorer – jag får det av min arbetsgivare så jag har inga problem. Däremot min moster som statsanställd på min inrådan styrde upp en dator eftersom hon inte kunde casha upp och att det ingick support bla bla bla…

  nu plötsligt rövknullas…jag tycker att det är lågt.

  Och var inte grejjen med datorer till folkhemmet att människor ska utbildas bla bla bla…? Eller gäller det nu bara de som har råd?

  Anna Hertzman wow. hur stor är sannolikheten att du och jag är helt med varandra här 😉

  Daniel Jag har inga bra argument för det. Men det är som med a-kassan. Du skattar på din akassa. Eller sos – samma sak där du skattar på bidraget. Eller med momsen, du skattar igen när du köper paketet mjölk…

  och då har du ändå redan betalt skatt när du får lönen. skattesystemet är inte det snyggaste – men vad är det omvända?

  Krav man kan ställa på skattemedlen är att de går till det allmänas bästa, dvs sjukvådr, skola, barnomsorg etc…

  Öh…eftersom jag INTE köpt hem-pc så är det JAG som är med och betalar min mosters hem-pc och jag har inga problem med det. Jag är GÄRNA med och betalar för att fattiga, socfall, arbetslösa mm ska ha samma möjligheter som jag har…

  Nej det är inte bättre att folk går arbetslösa. Man dissade sossarna för at de skapade låtsasjobb…är inte hushållsnära tjänster exakt samma sak? Fast istället för att städa en gata – ska man nu med skattesubventioner och tvång tvinga folk att städa hemma hos de som har råd…

  återigen – vad för samhälle vill vi ha?

  Anonym 3. Jag håller med.

  Grejjen med hushållsnära tjänster är inte ARBETET i sig. Jag städar gärna upp hos Reinfeldt. Men betala mig lika mycket som en lärare tex.

  Alliansens företrädare anser ju att hushållsnära tjänser är SKITjobb. Det är därför de vill subventionera skiten – för ingen av de som har råd att köpa tjänsterna vill betala en rimlig lön…för då gör det de hellre själva…

  Men kan vi tvinga packet – perfekt! Arbetstillfällen!!!

  Cliff hanger you go boy !

  😉

  Anonym eller hur ?

  switchbitch hahaha…hotad av träsktrollet Gösta Boman…hur rädd blir man då liksom
  😉
  alla glada!

 10. seriöst… om man skaffar en hem-pc för 10000 eller mindre, så förmånsbeskattas den till ett värde av 2400 kr. Fan va farligt det måste vara!
  Det är bara om man köper en bättre dator för över 10 000 kr som man förmånsbeskattas för rubbet.. behöver din moster en jävla värstingdator.. hon kanske sitter å pular med photoshop å goLive samtidigt som hon surfar och skriver lite i word…. eller så pröjsar hon bara lite räkningar, vem vet!? Men inte fan ska staten va med och slösa mina och andras skattepengar på era jävla datorer!!

 11. Nej, det absolut bästa vore följande. Senaste skribent bli rånad och misshandlad och bestuls på plånbok, mobil mm. Han får ingen hjälp på gatan av de övriga medborgarna i rovdjurslandet Sverige. Här ska man fan inte hjälpa varandra. Han släpar sig med stora smärtor till närmsta sjukhus, på akuten skrattar receptionisten åt honom: “Hahaha, din dumme jävel, kommer du hit utan ditt kreditkort? Hahaha, jo SÄKERT att vi hjälper dig innan du betalar.”
  MINA surt förvärvade skattepengar ska FAN INTE gå till dessa jävla idioter som inte har en gnutta medkänsla i sig.
  Till föregående skribent: Va fan bor du här för? Dina skattepengar går i stort sett oavkortat till människor (ja det är vad dom är) som har det sämre ställt än dig. Stick om du inte gillar det.

  Obs: Historien ovan är fiktion (förutom i den liberalistiska utopin).

 12. anonym vad min moster eller ngn annan väljer att göra med sin dator är nog den personens egen sak. Who am I to döma?

  Och visst har du en poäng i att 2400 inte är mycket att skrika om. Men JUST därför tycker i alla fall jag att det suger att förmånsbeskatta en dator för 10 papp, men slopa förmögenhetskatt där startnivån är 1,5 mille ( per person)…

  det är snålt, ogint och SKICKAR framförallt fel signaler…

  den signal jag snappar upp är “mycket vill ha mer”…

  och återigen – var inte tanken med hempc-kampanjen att alla svenskar rika som fattiga, halta som lytta, snea som raka, gula som gröna…skulle få en möjlighet att köpa in sig på en dator och kunna ta del av myndighetssverige om numer lättast nås på nätet?

  Och – du kan ju också köpa en hempc, som jag gärna är med och betalar, på samma sätt som din rätt till sjukvård, dina ungars rätt till barnomsorg som jag är med och betalar. Till sist jag tycker att det är rätt ohederligt att komma och slänga in denna straffskatt – på redan ingångna avtal. Tror du att moderaterna skulle gilla läget om man en dag får för sig från myndighetsidan att vi backskattar alla som gjort en miljonvinst på tex aktieaffärer…?

  skuuuulle inte tro det.

  men visst är det smutt att vi alla lika kan tycka så olika och att det är ok?

  😉

  anonym hehe…då får man se till att man alltid har plånboken fullkittad med fejkkort oc de riktiga i strumplästen…

 13. Jag tycker vi tar varandra i händerna och sjunger We Shall Overcome… och sänker ett jävlarns järn.

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *