…är ni folkliga. In my ass!

Mikrolån på 15 minuter, står det på en reklamskylt och så får man se en brud som ska signalera “ere sant? på15 minuter, in på mitt konto, just like that, fan va smutt…

Till sveriges lägsta avgift, står det en bit ned, dit mina ögon irrar sig efter 3 sekunders vanisinningt stirrande på en skitsnygg brud som petar sig i näsan. Och den kråka hon lyckades lirka ut från den näsan kommer att förfölja mig i mina drömmar ett tag framöver. Allvarligt tejjer ska inte peta sig i näsan. Det fuckar upp rätt så mycket av mina vaneförställningar och fördomar. Jag vill ha dem intakta.

Nåväl…Folkia igen…till sveriges lägsta avgift…visst bosse! Hur kan 250 kr i avgift på 1000 spänn vara sveriges lägsta? Och även om det är det lägsta betyder det att det är lågt? En fjärdedel av laxen du lånar ska du betala tillbaka som s.k avgift. Ingen ränta står det också. Va!

Spelar det någon roll om de kallar det avgift, ränta, administration och fan och helvete? Det är ju bara maskerat namn för rövpull av oss. Och det värsta är att de som nappar på det är de som är svagast och kanske måste få ihop en lax för att överleva månaden. Då poppar sådana här asgamsföretag och spelar schysste Allan. “ansök nu kostnadsfritt” är en annan klatschig slogan de lyckas klämma in. Var någonstans i bankvärlden kostar det att lämna en ansökan? Är det ett argument värt att ens skylta med? Som jag tolkar det väntar ni bara på den dagen då ni kan ta bara 250 kr i ansökningsavgift ( oavsett om låntagaren får låna degen eller inte)

Och till sist Folkia, “svenska folkets långivare” är det inte mer koherent med sanningen att ni är “svenska folkets utsugare“? Man blir inte folklig bara för att man har folk i sitt namn, det är väl om inte annat brunpartiet folkpartiet ett ypperligt exempel på…

10 Replies to “Folkia…visst”

 1. Dom borde piskas offentligt. Samma sak med “Sms:a låna” som kör sina reklamjinglar i radion heeeela tiden!!
  Det är bara ‘fel’ personer som nyttjar detta, dvs unga personer eller de som redan har riktigt taskig ekonomi. Inte bra!!

 2. Hmmm tror min sambo är född med en slösa gen för mkt. typ iaf

  Min Lilleman heter dock inte Lilleman.. jag bara kallar honom så i bloggen. För att jag vill ha en viss “privacy” och inte lämna ut till höger och vänster.

 3. Blue jag har också en slösa gen. skitkul med en sådan i början på månaden. i slutet så brukar jag banna och hytta med näven åt den 😉

  hur stor är sannolikheten att min lilleman också är ett bloggnamn?

  mohahaha:))

 4. jaaaaaag mååååååste låååååna, mååååååste kööööpa lcdtv…. oj, blev visst lite hypnotiserad där, tur man gått i skola o kan räkna procent i skallen 🙂 …hata inte företaget, de finns där för att folk onekligen använder dem. skulle ingen låna av dem skulle de inte finnas… samma sak med spamm, vem faaen är det som handlar viagra o skit av de där företagen så att de tycker det är värt att skicka ut sin skit??? :S

 5. Nu förstår jag inte alls vad du menar?!? 😉

  Jag skulle dock, oavsett överkonsumtion av shoppingpåsar, A L D R I G försöka styra upp skiten med ett sms-lån. Jag är faktiskt skitbra just på procent (10% rea, 25% rea osv osv)

 6. Cliff Hanger en anledning till varför jag aldrig lyssnar på reklamradio…

  goose dont shoot the messinger asså. ja varför inte…men deras reklam på bussen är såååå dålig. kanske man ska ta sikte på reklambyrån?

  😉

  nini hahaha…så där resonerar min fru också. kolla skitbilligt 15% rabatt! Its a rip off och så har vi en ny matta…

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *