Mitt arbete innebär att jag har en del koll på lösenord som används inom vissa system och det som slår mig en dag som denna då användare ska ut från systemen vi använder är hur folk skapar lösenord.

kuksvett
musknapp
kukenkuken
fislus
snetutte
snigelslem
snorkråka

Visa mig ditt lösenord och jag lovar att jag funderar flera gånger på vad det är för fel på dig.

Fan bloggers ordverf har inte en suck!

10 Replies to “Lösa ord”

 1. El_Pedro hahaha….jag hade ett tag sugmac som lösen när jag jobbade som artistförmedlade tills chefen mumlade något om “tacken för för att du får arbeta i den fina macmiljön”

  frollen tusen spänn på att du har analfanfar som ditt lösenord

  😉

 2. Hahah, kukenkuken och snetutte? =D Trodde ju att folk kunde hitta på lite vettigare pw’s iaf… Nä, tacka vet jag kompisar som använder 20-siffriga Starcraft-cdkeys =D

 3. Jag är en riktigt dryg jävel som har propagerat för bra lösenord en längre tid. Jag brukar ta och zippa en valfri fil och sedan tuta den genom uuencode eller Base-64 eller liknande “armorering” och klippa ur en valfri snutt på runt 16 tecken i den och sedan lära mig den.

  Men eftersom BOFH på jobbet har satt systemet till att kräva nytt lösen lite väl ofta, samt minnas alla gamla lösen back till Hedenhös ungefär betyder det att INGEN orkar lära sig nya bra lösenord titt som tätt och det blir “sneballe” och “tuttmagnet” i stället.

  Alltså har säkerhetspolicyn fått rakt motsatt verkan.

  Men så är jag också en smula konspiratorisk.

  Nu skall jag strax slumpa fram ett nytt lösen att lära mig.

 4. Min son har världens längsta ortsnamn som lösenord (någonstans i Whales) Det kan irritera mig rejält då jag av någon anledning ska in i hans dator och rota. Han är smart, mycket smart och har dessutom en aplång sifferkod på sitt kassaskåp där han förvara alla sina dollars. Fan söndag och inte en spänn till pizzabudet och jag förvandlas till kassaskåpsknäckare.

 5. Zeroed mitt nya lösen är Officepaketets serienummer…trust me några mer onödiga kombinationer har aldrig skapats…

  Ichimusai ahahaha…en broder!!!

  eftersom jag är låtsasadmin brukar jag jävlas med lösenord till nya som ska in i vårt system och hittar på grejjor som en normal man aldrig skulle kunna komma på. Jag är stolt upphov till skönheter som :

  se68AAAAgu*29322@BA~Q§
  eller
  d1u2e3d4u5m6i7h8u9v10e

  😉

  Sawia du får några till här. gratis

  sugblogg
  steffo
  ohemul
  menvafan
  diklofenak

  its on the house 😉

  Modesty hahahaha…snacka om traumatiserad koppling mellan pizzabud och ekonomi.

  Nini eeeeeeeeeeelllleer hur? jag kör slapptask på krylliska

  слапптаск

  ylwa men vad har du för lösen då…

  vi vill veta!
  vi vill veta!
  vi vill veta!
  vi vill veta!

  allihop kom igen nu

  vi vill veta
  vi vill veta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *