Sugbloggen är landets roligaste blogg!

| Mobile | RSS

SL-kontrollanternas jaktinstinkt fås fram genom…

June 1st, 2006 | 202 Comments | Posted in Sugsaker

att man fort som fasen kutar åt ett annat håll…

Häromdagen var jag trött, småretlig, allmänt kokt i huvudet och på “dont-mess-with-me” humör och på väg till kontoret med tricken. Tricket sådana här dagar är att inte hoppa in i volvon -för då kan man krocka med en cyklist eller komma i konflikt med en fradgatuggande lastbilschaffis.

Nåväl jag sitter på t-banan fipplar med ipodden som vägrar förstå att jag vill lyssna på ljumma låtar. Inga “Hardrock Hallelujejas” eller “Balls to the Walls“. Va fan muttrar jag och i ett par sekunder lever ipodden livsfarligt – tills ekonomen i mig poppar upp med ett “det är inte värt det Steffe”. Ok tänker jag och stoppar ned den i fickan.

T-banan gnisslar in vid Slussen. Jag tittar slött på alla som kliver på. Kollar in i nästa vagn och där kliver det på ett biljettkontrollposse. Man ser deras flackande sökande blickar efter smitare. En av killarna..eller öh… övertaliga i arbetslig och mänsklig betydelse lyckas fånga min blick. Det snäpper till i huvudet på mig och jag tänker… här ska fan i mig fuckas. Jag gör en åtbörd, typ kastar mig upp hastigt och går skitfort till motsatt sida av min vagn.

De gestikulerar till varandra och fyra av dem glider fram till dörrarna för att de ska kunna kuta ikapp mig. Ah..det artar sig …tänker jag och känner hur adrelaniet börjar göra vågen i systemet. Vagnen sladdar in vid Medis, dörrarna upp och jag pang som skjuten ur en kanon pilar blixtsnabbt 3 vagnslängder. Överviktarna har inte en suck. Jag hör dem vråla innan de kastar sig in i vagnen bredvid min:

– Hallå du där! Stanna! Biljettkontroll!
– Som om jag bryr mig, vrålar jag tillbaks och addar, fånga mig om ni kan!

* se upp för dörrarna, dörrarna stängs*

Vid nästa station Skanstull, gör jag det oväntade och kutar 3 vagnslängder åt det andra hållet. De fattar ingenting och kutar tillbaka och nu möts uppbådet upp i vagn 2. Alla gestikulerar, en torkar svetten ur pannan. Jag ställer mig så att de kan se mig och leverar ett “the Shining-smile“. Hade jag haft en yxa hade jag fan huggit den i dörren. Allt för konsten liksom.

När tunnelbanan landar vid Gullmarsplan, står det en annan linje på motsatt sida av perrongen med dörrarna öppna. Jag kastar mig dit och sedan kastar jag mig ut ur den och tillbaka in på linjen mot Farsta och sedan smiter jag ut igen och hoppar på linjen som går mot Enskedehållet till. Jag ser bara en massa armar och ben klädda i SL-blå nyans virvla runt. Det är som om de smälte ihop till en boll med arton ben och armar och en massa röster som vrålar i olika tonarter.

– Stanna för helvete!
– Ha ha ha ha, vrålar jag och kastar huvudet bakåt.

Vid Globen går jag lungt ur vagnen och sätter på mig solglasögonen. Den blå massan rör sig på ett sjösjukt sätt emot mig. Jag stannar upp, tar upp en prilla och stoppar den under läppen. Vid sådana här tillfällen ångrar jag att jag slutade röka för några år sedan. Det är inte så Humprey att stoppa en Ettans portionssnus under läppen. Men jag gjorde mitt bästa för att ge dem en mystisk blick. Totalt bortkastat förstås, med tanke på att mina solbrillor är av spegelglasmodell.

– Hey! DU DÄR!

Jag kollar bakom mig för att visa hur avspänd jag är.

– Nä, du. Jag känner igen dig. Du kutade som fasen mellan vagnarna.
– Jasså…menar du mig, säger jag och spärrar upp ögonen. Jag trodde att du pratade med någon annan.
– Nä hä du. Vi är biljettkontrollanter.
– Ja skulle gissa det, annars är ni ett gäng puckon som går i likadana kläder…
– Hörru du, du ska inte ha sån attityd, säger en kort man i alldeles för stor mössa.
– Ska du säga säger jag och ger honom en nedlåtande blick. Fortfarande rätt bortkastat.
– Vänta vänta… säger någon gruppchefsliknade individ. Vi vill se ditt färdbevis.
– Jaså…visst varför inte, säger jag och halar fram mitt månadkort.

Det blir helt tyst. De stirrar på varandra. Va fan nu då, tänker de unisont. Jag kan föreställa mig att det är så här vargar i flock måste känna sig då de trodde att de ringat in det stackars fåret som medelst några snabba move och sidglidningar gallopperade bort mot horizonten med ett “bä hä hä häpp på er lallare“.

– Men va fan. Har du färdbevis?
– Ser så ut va?
– Men …men varför sprang du iväg då.
– Varför inte?
– Men förstår du inte att vi trodde att du smet.
– Tror du att jag bryr mig?
– Men nu missade vi en massa andra eftersom vi jagade dig.
– Tja…det är väl ert eget beslut och ingenting jag kan lastas för. Var det någe mer ni ville?
– Men… så här får man inte göra!
– Åh fan! Då ska jag inte göra så igen eller så kanske jag gör det igen…bara för att liksom. Förresten det ser ut som om några av er behövde denna lilla motionsrunda. Se det som friskvårdsarbete på arbetstid. Jag har inte tid att stå här hela dagen även om jag tycker att ni verkar vara ett intressant gäng. Platser att bevista och allt det där… ha det så gott. Vi syns när vi syns…

Jag kan sitta längst in i en överbefolkad tunnelbanevagn – likt förbaskat är det mig de ser först…men de ska fan i mig få “run for it”…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

Follow Discussion

202 Responses to “SL-kontrollanternas jaktinstinkt fås fram genom…”

 1. couch-kitten Says:

  underbart!

 2. Bengt Says:

  Det där ska jag också göra…fast mitt problem är att med min kondis hinner de upp mig efter första vagnen…

 3. MissPezzimizt Says:

  Hahahaha! Så helt underbart LJUVLIGT att läsa!!

  Jag känner mig “smittad” av ett stänk “jävlas med de jävliga” och funderar illvilligt på vem jag kan springa runt och busa med!!
  *sneglar mot karlen som slappar i soffan och rycker på axlarna*
  - Bättre än inget!!

  Tar på mig mina solbrillor och reser mig med ett flin…
  - Nu ska han banne mig få springa!!!

  TACK FÖR HÄRLIGT INLÄGG!!!

 4. Thinkerbell Says:

  haha, det här låter som en av dina drömmar som du (längre ner här säger att) du drömmer om att slippa?

  det blir inget smicker den här gången, inte för att det är oförtjänt men för att jag kanske verkar efterhängsen.

 5. Anonymous Says:

  Du kanske borde överväga att skriva regelrätta krönikor för att nå en större publik… Det är verkligen synd för dem som inte får nöjet att läsa dina texter…;) // Petra i ankdammen på andra sidan Östersjön.

 6. Anna Says:

  Du är fan för bra!! Och beskrivningen, guld!! Håller med, skrivande borde du ha som yrke, låt fler skratta som jag gjort nu! Gör världen gladare! :D

 7. sockerdricka Says:

  HAHAHA! Herregud, det var det roligaste på jävligt länge! *torka tårarna*
  Man ska jävlas när man kan. :D

 8. SixesAndSevens Says:

  Hahaaa!! Så ska dom tas dom jävlarna! Blir lite svårare här i götet där vi har dom “fantastiska” spårvagnarna. (Bränn skiten!) Inte så många olika vagnar att hoppa mellan.

 9. frollen Says:

  Hahahaha, Dagens ros. Klockrent.

 10. Alley Cat Says:

  Mohahahahaha….

  Du har nu tagit steget till att bli en av mina idoler!

  Jag skrattade så att tårarna sprutade! Helt underbart…

  Du är en klart lysande stjärna – härligt!

 11. Magistern Says:

  Fan vilket bra inlägg och precis som vissa av ovanstående kommentatorer, skrattade jag så att jag grät.

  Vill också göra så…

 12. londongirl Says:

  Du är bara för himla skön!!! Härlig läsning. Skulle också vilja prova nästa gång jag ser dem. Du kanske har startat en grej här nu. Kommer kanske få se fler som springer “ifrån” kontrollanterna i T-banan.

 13. Måns Says:

  Det här var det roligaste jag läst på flera veckor! Hur kom du på tanken?

 14. Olle Lundberg Says:

  Suveränt, bra att nån orkar!

 15. Kimmi Says:

  Aj lav jo Aj lav jo Aj lav joooooo!!!!!!!!!!

  Hohohooooo! Har man minsta tråkigt är detta stället man ska ta sig till!

 16. Ylva Says:

  Jag vill ha ditt mod!

 17. Stefan Says:

  men hallå…! vad kommentar det var här då…

  fan va kul!

  couch-kitten kul att du gillade det

  Bengt ingen kondis är sämre en deras…mark my word;)

  MissPezzimizt men hallå…ska d
  över mina äppelkäcka kinder*

  anna hehe…tack som fan!

  sockerdricka rebelconny till din tjänst.

  SixesAndSevens jag vet. och så vill de införa fler spårvagnar här i stan. sabbar det roliga med att messa upp kontrollanternas dagar…

  frollen tack för blomman. Står på mitt skrivbord och inspirerar mig när jag funderar på nästa hämnd från den lilla människan.

  Alley Cat Faktum är att jag kände det. Vid 13.00 slaget va…det susade till i huvudet på mig och jag hörde en röst mässa “du är nu officielt approvad av Alley Cat” Så jävla soft. Sen kollade min kollega på mig och undrade vad det var som ekade inom mig. Men jag gav bara honom ett mjältsjukt leende ;)

  magistern det är skitlätt. Bara lägga upp benen på ryggen och se vad som kommer ut av det..hohoho

  londongirl visst vore det smutt om en hel jävla vagn bara reste på sig och kutade ut åt olika håll…och bara se hur det säger *poff* i huvudet på kontrollanterna…

  måns grejjen är att man inte ska ha för många vindlingar i hjärnan. Saker ska liksom ligga och puttra på ytan. Blir så enkelt att komma åt dem ;)

  Olle Lundberg nä men hallå! kul att se dig in the house. Det roligaste var att de överhuvudtaget sprang efter. Gav mig värsta bränslet. Välkommen!

  kimmi äsch…nu rodnar jag igen. Kul att du gillade det.

  ylva mod? skitmodigt med ett tryggt sl-kort i bakfickan. utan det hade jag nog kutat än idag.

  För protokollet. Jag köper alltid SL-Kort…har inte nerver nog att smita. Så nu vet ni det.

 18. Stefan Says:

  fuck… jag hatar blogger klipper mina kommentarer som om det fanns en stefanindikator aktiverad…jävla skitverktyg

  MissPezzimizt men hallå…ska du jiddra med gubben? Nämn inte mitt namn bara…

  Thinkerbell du kan aldrig bli efterhängsen. Jag kutar ifrån lungt ätandes en big Mac;)

  Anonymous/Petrashit vilka feta ord! Jag blir skitglad och generad.

  *en klädsam rodnad sprider sig över mina äppelkäcka kinder*

 19. plake Says:

  UNDERBART!

  Tack för dagens skratt! :D

 20. zoowie Says:

  Hehehe…faan du skriver så bra så jag får synhallisar :)
  Tack för dagens förlösande gapgarv!

 21. Thinkerbell Says:

  haha, “ätandes en big mac” – med ett maraton att springa på lördag tror jag att jag nog skulle kunna bli dig rätt efterhängsen – rätt länge.

  men jag lovar, inget mer smicker idag. och det där shininggrinet avskräcker m ig.

 22. Fegis Says:

  Skrattar så jag gråter, så klockrent, så bra skrivet…
  Tack för att du förgyllde min kväll!

 23. Jimmy Says:

  Haha stört skönt, är denna historia verkligen på riktigt? verkar som ett underbart manus till en film. Allt måste verkligen ha suttit prickfritt!! Fortsätt så här.

 24. Toff Says:

  Buzzad

 25. Anonymous Says:

  Saknar T-banor i Linköping när jag läser din post. Tror du att det skulle funka på Östgötatrafikens bussar om hållplatserna ligger tätt och inom rätt stopp? I’m up for it!

 26. Anonymous Says:

  Hmm… Snygg story! Har du läst någon av Sture Dahlströms böcker? (Gäller er andra också som gillade detta). Du är förmodligen hans värdige efterttädare in real life…

  Kram!
  Håkan

 27. Anonymous Says:

  Hahaha… Du är en hjälte. Skulle vela sett det hela. =)

 28. Evy Says:

  Du är min nya hjälte! det borde finnas fler som du! du har inspirerat mig till en bättre morgondag o jag bara önskar att jag kunde ha fått äran att se det hela live!

 29. ponne Says:

  Du räddade några fripassagerare, hade (förhoppningsvis) jäkligt kul, vilket alla som läser också har. Rent jävla utilitaristiskt måste det goda väga upp för det lilla onda det gjorde.

  Väg att gå! (fritt översatt från engelskan)

 30. Anonymous Says:

  hahaha :D

 31. Glam Says:

  Haha underbart! Önskar att jag kom på den ideen =D

 32. Anonymous Says:

  VArför skriver jag här? Bara för att jag kan..

  Underbart, run forrest run.

 33. Anonymous Says:

  Sånt här tyckte jag var jätteroligt. När jag var 13 år.

 34. Anonymous Says:

  Var iofs några år sen jag bodde i sthlm, men då var det iaf så att kontrollanterna inte fick kontrollera biljetter på tågen, bara vid utgångsspärrarna (kommer inte ihåg varför men det hade nåt med offentligt utrymme eller nåt). Hur som, verkar märkligt att det nu är ändrat. Dessutom verkar det märkligt att kontrollanterna bryr sig så mycket när dom vet att du iaf inte behöver visa något leg och att dom inte har någon rätt att hålla kvar dig.

 35. Anonymous Says:

  Dagens hjälte, dra på trissor… fan va glad jag blir.. “ta mig om ni kan!” hahahaha..

 36. Nick the Prick Says:

  Hahaha, respekt!
  Jag vill också djävlas med SL-personalen, dags att ta på sina trainers och värma upp!

 37. Anonymous Says:

  Jösses va’ härligt det var att läsa! I brist på tunnelbana vore det kul att applicera samma idé på controllern på jobbet. Är det någon som har ett bra tips?

 38. switchbitch Says:

  Magiskt!

 39. Knutte Says:

  Haha fan va skönt!
  Det ska dom ha dom jäv…..

 40. Skitlistan i sverige Says:

  Go and get them bara, stay punk.

 41. Cliff Hanger Says:

  Shit mannen, har du kollat Blogrankers idag? Kul! :-) Jag är för hungrig för att läsa ditt inlägg nu. Återkommer.

 42. Anonymous Says:

  så fint om det bara varit sant…

 43. Stefan Says:

  el_mango jag har ju det…hänger hos Danne istället idag…pallar inte trycket.

 44. Anonymous Says:

  Roligt men nästan ännu roligare är att jävlas när man inte har pröjsat

  För några år sedan när jag (utan biljett)blev stoppad på perrongen på Fridhemsplan av en kontrollantdam som sa “Färdbeviskontroll” svarade jag med ett kort “Nej tack!” som om hon försökte kränga på mig något skit.

  SL-damen stod förbluffad kvar när jag lugnt gick därifrån och hon kom inte ens på att ropa till sina kollegor.

 45. Cliff Hanger Says:

  Ha ha… storartat! Man ska jävlas med de jävliga, som misspezzimizt skrev. Sätta hårt mot hårt. Detta är en instinkt som jag ibland låtit styra mina handlingar som busschaufför också, om än inte på ett lika genialiskt sätt som du visade prov på här.

 46. suratanten Says:

  Ha ha ha ha ha….ha ha ha ha ha…aaa

  …jag kvävs.

 47. eva Says:

  skön grej att göra, absolut. eller skönt med nån som gör nåt mer än att bara sitta o bitch and whine.

  men vad var det ett statement emot? att kollektivtrafiken är för dyr? en miljöaktivistaktion? annars ser jag inte riktigt meningen med det. möjligtvis ett underhållningsvärde. men man kan underhålla utan att jävlas med andra, så det faller också.

 48. Anonymous Says:

  mohahahahahahaha BÄST

 49. bookworm Says:

  Så jävla klockrent! Hjälp mej, jag storknar av skratt!!

 50. Stefan Says:

  shit shit shit va kommentarer…

  oh ha haha

  värsta prestationsångesten poppar upp med ett “mors killen, hur ska du göra nu?”. Nu vet jag hur Madonna kände det efter “Lucky Girl”. Hur fan ska man toppa detta?

  Nåväl kan inte kommentera alla men till lovorden Man…(varför säger man så..) JAG tackar som fasen. Kul att roa folk.

  zoowie synhallisar…haha betyder det då att du trodde att det handlade om en taxiresa? Mohaha;)

  Thinkerbell med en plusmeny i andra handen till o med kutande baklänges. Nosweat. Visst är det fräckt att man kan applicera “shiningsmile” o folk fattar vad man menar;)

  Håkan jag har inte läst Sture dahlström … men jag antar att det är fett cred att bli jämförd med en etabl författare. Jag tackar och ska kolla upp honom.

  ponne ahh…utilitarism. Tännsjös favvotema…

  nick the prick glöm inte att stretcha efteråt ;)

  skitlistan i sverige punken är underskattad som livsstil;)

  suratanten fan va kul att se dig här. Välkommish;)

  eva statement emot?…hmm..inget speciellt, bara det att jag betalar 600 kakor varje månad och det är väl cool att de kollar att folk degar. men jag börjar tröttna på att de A L L T I D zoomar in mig först. Så jag tänkte att jag ger dem en match och de avr ta mig fan game for it. Hade aldrig gjort så om jag INTE hade haft SL-kortets trygga backup i fickan.

  bookworm hoppas inte att jag sabbar pluggandet bara ;)

 51. RedCloud Says:

  Guldstjärna !!!!

 52. Ludde Says:

  Tack!

 53. Aggeman Says:

  Det var fanimig det roligaste jag har läst på bra länge! Underbart :)

 54. lars s Says:

  Jippi! har själv gort något liknande för länge sedan men bara mellan buss och spårvagn. Det bästa jag läst på länge
  Lars

 55. Anonymous Says:

  Underbart. Pay back nästan för mig med. Jag råkade nämligen ut för ett kontrollant-pucko som började rycka i min plånbok i Göteborg i somras (2005). Uppumpad muskulös argsint galningar var han. Säkert knaprat lite muskelbyggande tabletter.

 56. Anonymous Says:

  fan i mig det bästa jag läst på länge.
  mer sånt.

 57. Anonymous Says:

  småretligt humör? har du pms?

 58. Anonymous Says:

  Räddade min dag att läsa det. Tack! /Stoff

 59. Anonymous Says:

  mycket bra, du kan verkligen skriva underhållande :)

 60. Anonymous Says:

  vilken tid hände detta??? mitt i natten när du sov o drömde lr???? en sak är säkert… överdriva e du en mästare på….

 61. Maddi Says:

  Din nedrans typ!! Nu har jag skrattat så jag:
  1 höll på o kissa på mig
  2 höll på o få min bebis 2 månader för tidigt!

  Du får baske mig inte skriva så bildligt o roligt!
  Sluta upp (!!) annars kommer jag aldrig få mer jobb gjort på dagarna!

  *fnissatack*

  Nu ska jag gå o strypa polarn som gav mig länken till dig sida!
  Jag kommer INTE tillbaka, på minst 1½ minut iaf…

  ~Maddi

 62. sparvögat Says:

  helt underbart! du borde skriva en bok! :) tack för underhållningen. Jag kommer le hela dan.

 63. Anonymous Says:

  Det är helt underbart att läsa, hela min dag blev 3 snäpp bättre….
  Skratt förlänger livet och din sida lär göra mig odödlig!
  ~Hampus

 64. Anonymous Says:

  Najs! Mer sånt här! Ska göra likadant jag med nästa gång!

  /Nova_star

 65. Filip Lam Says:

  hahaha så himla nice

 66. Anonymous Says:

  hahahah hur stekt var du då?

 67. Gratis kollektiv resor nu Says:

  Jag skrattade så jag fick ont… Sådär borde man göra ofta. Man kanske bör passa sig att göra så inför polisen då kan dom nog bli lite gnälliga…. Men med SL så..

 68. Anonymous Says:

  Fan jag lyckas aldrig att åka dit i en kontroll, jag längtar varje gång jag åker kommunalt. Stackars Connex hjon om dom börjar dribbla med mig, jag är extremt elak o rapp i käften ;)

 69. Anonymous Says:

  haha alldeles underbart rolig läsning. stor upp till dig…det kan dom ha /Mästerplankarn

 70. Kim Says:

  Jag orkar inte ens läsa inlägget eftersom min aversion mot dryga Stockholmare slog ut i full blom redan av din pres.

 71. Peppe Says:

  Du är bäst, suveränt gjort, mer sånt!!!!!!! :-)

 72. Anonymous Says:

  Tönt.

 73. Anonymous Says:

  Löjligt

 74. Anonymous Says:

  du är min nya idol ! men lite löjligt att göra det med sl väktare va ? ska testa med snuten nån dag :D klippa önder mitt eget cykel lås utanför snutstationen o dra iväg med en jävla fart när dem kommer ut, muhahahaha

 75. Daniel Says:

  Ahh! om det nu är sant så är du dagens hjälte! Haha. Frågan de borde stäla sig är ju hur många fler de kommer kunna fånga med lite bättre kåndis..?

 76. Anonymous Says:

  Du är kungen!!!

 77. danne Says:

  Stefan: Här var det var grymt mycket trafik idag. :-) Nästan som om vi hade ett bloggparty. ;-) Hur som hest var det synd att jag inte var där och såg dig springa runt bland vagnarna. Det hade absolut kvalat in som en dagens bild på min blogg. Peace bro.

 78. danne Says:

  BTW: knäcker du mia 92 kommentarer från bloggpartyt här om veckan så bjuder jag på ett månadsmärke! :-)

 79. Slimmy Says:

  stefan 4 president!

 80. Toker Says:

  Haha!
  Underbart kul att läsa. Lite elakt men skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

 81. Anonymous Says:

  haha, jævlig bra. Hilsen nordmann

 82. mikebike Says:

  STEFFE!

  Detta var det roligaste jag läst i år… Jag kommer inte ihåg vad jag läst innan i år. Strålande och alldeles ljuvligt.

  jag tänkte ungefär efter hälften att fan detta KAN inte vara sant… måste var en jävligt bra dröm bara. Älskade “the shining leendet” så illustrativt. jag brukar själv alltid göra det när jag vill illustrera den mest creepiga jäveln någonsin. så fint.

  synd med ettans också. inte ens kramsnus funkar. du skulle haft en lucky strike-cigg, tänt, dragit ett djup bloss och och kört wild at heart-repliken: “what do you fagotts want?” endast det skulle kunna toppa helheten.

 83. Anonymous Says:

  haha, ruskigt roligt. tack för dagens stämningshöjare.

 84. Anonymous Says:

  Nja…så kan man väl också göra.. Aja trevli post antagligen tjoho hejrå // Aphrodite

 85. Magnus Says:

  Skön läsning.
  Lite dålig prio från SL-snubbarna, Menar, nio pers för att försöka få tag på en smitare!

  PS
  Snart är du uppe i ett gratis månadskort också! Grattis
  DS

 86. Anonymous Says:

  Jag har råkat ut för en liknande grej. Hade månadskort, gick från vagn till vagn för att jag var sen till Bio och hade folk som väntade på mig. Jag var i fel ända av tåget och bestämde mig för att byra vagn. Sagt och gjort.. Sprang ett par vagnar och klev på. På ena stationen var den kontroll och jag sprang förbi varmed dom satte efter. Skillnaden var att dom inte brydde sig om att kolla om jag hade kort eller inte utan han ifatt, slet ner mig på backen, skitade ner mina kläder och skrek att jag bara skulle hålla mig lugn. En riktig Rambo wannabie. Missade tåget, bion och en sån där misslyckad polis (väktare) kom och la sig i det hela. Jag fick upp kort och biljettkontrollanten tyckte ändå att jag fick skylla mig själv eftersom jag sprungit, vakten sa åt mig att lämna stationen eller så skulle han hjälpa mig ut. Jag klagade på måndagen efter helgen till SL men inte fan brydde dom sig. Kontentan är följande. Om man springer på stationerna så har biljettkontrollanterna rätt att förstöra ens kväll, behandla en som skit och slänga ner en på backen. Vakter har rätt att avhysa en som om man vore en alkis som just spytt ner halva stationen.

 87. Stefan Says:

  here we go again…

  RedCloud tack. den passar fint på min gröna jacka ;)

  ludde, aggeman, lars s, Stoff tacka till allihop. Skitkul att ni vart roade.

  maddi men det var ju inte meningen. Från o med nu ska det skrivas mörka, deppiga texter här…mohahahaha

  sparvögat lovar du att köpa den då. Kan jag signa upp dig för ett dussin ? ;)

  Hampus må you live long and prosper. *gör startek tecknet*

  Nova_Star ;). Coolt namn btw. Spöar Steffo vilken sekund som helst på dygnet.

  filip Lam hehe…eller hur?

  gratis kollektiv resor nu kolla vad en av anonymerna skrev en bit ned om polis o cykellås…skitskön idé.

  mästerplankarn stor tack till dig. high five med flip on the backside.

  peppe Tackar

  danne Gamla Pascha. Jag e helt slut. Hur fan ska jag toppa detta. Det känns som om man har gjort en hitlåt…åh nej…ska jag bli en one hit wonder och sälla mig till Book,Talyor D och gänget …fasa.

  btw tillbaka. värm upp kreditkortet…vi siktar på 100 kommenterar.

  TILL ALLA TRAFIKANTER ALLMÄN UPPMANING!SE TILL ATT DET BLIR MINST 93 KOMENTARER SÅ VINNER JAG ETT SL-KORT AV Danne…

  slimmy president?…det första jag kommer att göra är att satsa på fler kontrollanter på SL…hahahaha…NOT;)

  toker thi hi va?

  mikebike Jag visste att du skulle fatta. Man kan aldrig bli cool nog med en ettan under läppen. När såg man senast Charles Bronson peta in en ettans under läppen?

  aphrodite mja kan man det?..hejrå;)

  magnus Spread the word…vi siktar på minst 93 kommentarer…hehe. Öh.. jag smet inte jag sprang. Jag hade SL-kort på mig.Bara för protokollet liksom ;)

 88. apan Says:

  haha! rikitgt roligt att läsa!

 89. Snöbollskrieg Says:

  Wow. Du kände dig häftig efteråt förstår jag? Herregud… -.- Hade jag vart kontrollant hade du fått en smäll så du stod och kallnade.

 90. Anonymous Says:

  Jag tror precis att jag blev förälskad i dig! =)

 91. mikebike Says:

  skulle man kunna säga att SL-kontrollanter är en hot potatoe?

 92. mikebike Says:

  nu har jag bjudit på tre comments här… det borde vara värt en frirepa när jag kommer till sthlm i sommar… eller?

 93. Malin Says:

  Hahahahahahahahaha kloooooooooooooooooooooooooooooooooooooockreeeeeeeeeeeeeeeeeeeent hahahahahha omgz do it again :D

 94. Anonymous Says:

  Elit. Okej, kontrollant är säkert ett pissigt jobb och de var kanske inte så glada, men behandlar man betalande kunder som brottslingar får man tamejfan ta att folk jävlas med en =)

 95. Stefan Says:

  Danne nu är du officelt skyldig mig ett SL-kort.

  Mike dina två kommentarer på slutet gjorde det möjligt…vi åker tunnelbana tillsammans i sommar…

  Malin…glad you liked it

  Snöbollskrieg…stod o kallnade? Jisses vilket hårt utryck. Sök jobbet…du är precis sådana de vill ha. OM du iddes läsa lite nogrannare så kanske du inser att jag faktiskt är en betalande kund.

  och man får F A K T I S K T kuta om man känner för det….

  att deras instinkter kickar in att det måste vara en smitare får stå för dem…heck…jag såg det som ett schysst träningspass…lite så där på morgonkvisten…*obs ironi*

 96. Argaste Says:

  Hatten av Stefan, hatten av…

 97. Stefan Says:

  Argaste jag har långt kvar till din nivå…tänker på försäljaren du blåste…så jävla skönt.

 98. Anonymous Says:

  underbart, när jag har tid och ork ska jag göra samma sak mot västtrafik! tack för inspirationen

 99. Anonymous Says:

  Jag är en som är emot kameraövervakning, inte för att jag fuskar utan för mina tvångstics som jag får ibland, vill inte det ska komma på band.
  Jag har alltid, nästan en känsla när jag går i affärer så tittar de på mig som en tjuv.
  Snart ska jag bete mig som du gjorde på tunnelbanan, vill de fånga mig så får de jaga, men en väktare ska först kalla på polis, sen om väktaren anklagar mig för tjuv, och de inte hittar något ska jag motanmäla med en falsk tillvitelse, fast när jag börja tänka så, försvann ögonen på mig, märkligt…

 100. Anonymous Says:

  Konsensus stavas “konsensus”, inte concensus som det står i din profil. Men du verkar ju va en av alla dessa människor som tycker det är jätte-COOL att blanda engelska uttryck i sin svenska så jag är inte förvånad att du stavar det så.

  Det roliga är att du säkerligen blandar svenska i din engelska, fast i det fallet omedvetet. Du talar alltså två språk halvdant och inget väl.

 101. Anonymous Says:

  Vad härligt!
  Då är jag inte ensam om att ha “latjat” lite med kontrollanterna.
  Jag gjorde samma sak vid Liljeholmen för en herrans massa år sedan.
  Dom stod utanför glaspartiet där man går ut från perrongen, och det såg jag när jag klev av.
  Det var inte så många som klev av det tåget men jag började att gå in mot tunneln i stället…
  Gissa om det vart fart på kontrollanterna =)
  Sedan började jag att springa och då sprang dom ännu fortare efter mig =)
  Till slut kom dom i fatt mig och sa att det var en biljettkontroll!
  Ok sa jag och halade fram månadskortet.
  “Vafaan sa dom ” “varför springer du för då?”
  Får man inte springa sa jag och sedan lungt därifrån mot utgången =)
  Faan va härligt =)
  Får ni chansen någon gång så prova det.
  Det är skitkul =)

  /Björne

 102. danne Says:

  Grattis som fan för de 101 kommentarerna! IOU ett busskort. :-) Peace

 103. danne Says:

  Mikebike: Du… oss vanliga bloggare emellan… Hur lång tid tror det tar innan stefan skaffar en betalblogg? Typ som Skugge… :-) Nu gäller det att njuta medans det är gratis! *skratt*

  Stefan: 10 000 besökare, det är lika mycket som ett fullsatt globen. Typ som en bloggkonsert i storformat. Tänk på det du! :-)

 104. Dopefish Says:

  Störtskönt :)

 105. Kunken Says:

  Grymt

 106. Anonymous Says:

  barnsligt..

 107. Stefan Says:

  sista gången jag feedbackar på kommisarna…mange tack och…

  danne i september förväntar jag mig ett nytruckt fräscht SL-kort…mohahaha

  björne en springbroder…haha. Visst var det underbart att se dem kuta så och bara hala fram kortet…?

  dopefish görgott kan man också säga ;)

  Till slut: Till de anonyma som har en vågar man säga…sur/tråkig ton i sin kommentar…släpp det livet går vidare. Kul dock att man lägger ned så mycket energi på att skriva om ngt man INTE gillar…men vi är alla olika. Hade jag susat in på en trist blogg hade inte jag gjort mig det besväret… men så är ju jag inte er också….Man behöver inte göra som jag gjorde…man kan lungt och fint stå kvar och uppvisa sitt SL-kort. Det som bekant ett relativt fritt land.

  och till consensus/konsensus kommentaren: jag stavar consensus några andra konsensus…men det verkar inte som om budskapet kom fram dvs att jag inte håller med den normala stavningen…men det var väl en smula för avancerat för dig?

  Gå du och häng bland dina SAOL böcker och självtorka. För övrigt lyckas ju du själv blanda engelska och svenska i din kommentar…skickligt.

  “verkar ju va”, det ska skrivas “verkar ju vara”

  “du stavar det så”, det ska skrivas
  “du stavar det på det viset”

  “du säkerligen…” för din information heter det “med all säkerhet”

  kunken supertack..

 108. Amanda Says:

  Jag kommenterade för längesen, tappade bort din blogg – trots att jag fastnade för den & nu har jag hittat den igen.

  - ALDRIG att jag tappar bort den igen. Du hamnar som länk hos mig :)

  Underbar läsning innan man ska dra igång städandet! TACK. :)

 109. Anonymous Says:

  just lovely. tackar för såna som du.

 110. MagicaDeHex Says:

  Skriver du på flera ställen så skulle jag gärna vilja veta det. Du väcker verkligen upp rebellen i en gammal tant ;)

 111. Tompa Says:

  Klockrent! :) fick ny energi när jag läste ditt inlägg… din blogg är fr.o.m nu en snabblänk i min browser :)

 112. j p w Says:

  lol :-) Klockrent!

 113. Anonymous Says:

  så jävla bra :P

 114. Emelie Says:

  hahaha! sååå grymt!! kanon! gött sätt att starta dagen på. får väl tacka jag med för ett kanoninlägg. lyste upp dagen här nere på västkusten :)

 115. Sami Says:

  det bästa jag läst på länge! helt underbart!

 116. Anonymous Says:

  Det var länge sedan jag skrattade så hårt som nu.

  Tack!

 117. Mikael Says:

  Jävligt nice gjort, skulle gärna gjort desamma, förutom att jag aldrig ser några blåfulingar nu förtiden, ibland ser man dom vid spärrarna.. dock är dom så slappa att det bara är glida igenom.. vill dom se min biljett får dom fan jobba för det.

 118. Brasa Says:

  ..He he he he….sweet!

 119. Sofie Says:

  Hahah, du anar inte vad jag skrattade :D
  Måste göra sådär någon gång.
  ÜNDERBART

 120. alexzander Says:

  faen vae aegt!

 121. Putte Says:

  Sååå jävla ba!!!
  Jag har bara lyckats med att få en tre-manna mur runt mig innan dom fick se mitt färdbevis :-)
  (som dom inte trodde att jag hade)
  Jag skulle också jävlas mer med dom om jag hade tid.
  Natzi-fukkers..

 122. Bluesaint aka Anna Says:

  Ahhhhh, en måndagmorgon när man velat ligga hemma i sängen, och sen hittar man nåt så sjukt bra som det här att läsa!
  Tack & Puss

 123. paine@zytor.com Says:

  Hittade länken på Buzz, skrattade så jag tjöt, tack för att du lättade upp en annars väldigt nervös dag. Ska på jobbintervju och klättrar på väggarna här…återigen; TACK! :D

 124. Anonymous Says:

  Kul story, men jag hajar inte meningen att jävlas med några knegare. Har svårt att tänka mig att dom har sökt tjänsten som biljettkontrollanter för att deras liv skall fyllas med lycka. Dom kanske hade slut på Akassedagar och blev beordrade att ta första bästa lediga jobb. Om någon hade jävlas sådär med mig på mitt jobb – gilltigt färdbevis eller inte- hade jag släpat dom till Gullmarsplans offentliga toalett, tryckt ner deras huvud i den skitiga muggen och kört upp den där jävla iPoden någonstans där dom glömt att torka sig.
  Jävlas med någon som förtjänar det bättre nästa gång, typ nynassar, politiker eller Skandia direktörer!

 125. Anonymous Says:

  UNDERBART!

 126. Anonymous Says:

  helt underbart! :D

 127. Anonymous Says:

  Tack ska du ha!

 128. Anonymous Says:

  Jag tycker vi ska fylla en hel vagn med folk som är med på det och bara åka runt och vänta på kontrollanter. Måste se roligt ut när alla lämnar vagnen springandes samtidigt. :P

 129. Cliff Hanger Says:

  Du finns tydligen med här också: http://lankarkiv.com/

 130. Cicci Says:

  HAHAHA!! Det är så de ska tas – heeeelt underbart, det ska jag också börja med!!!

 131. Samson Says:

  “men jag hajar inte meningen att jävlas med några knegare.”

  Sålänge de där knegarna beter sig som om de vore en insatsstyrka finns det goda skäl att göra precis vad Stefan gjort!

  Hur många gånger har man inte blivit punktmarkerad bara för att man har luvtröja/sneakers/tatueringar/piercingar/hudfärg, etc…

  Lite motion är dessutom bara nyttigt. Och plankare som de missar är knappast någon annas problem än SL:s.

 132. Marcus Says:

  Genialt! Jag behövde verkligen ett gott skratt :) Du är dagens hjälte :)

 133. gusber Says:

  but is it true?

 134. vinsinnig Says:

  det är inte snällt att djävlas med folk.
  men detdär var så jävla RÄTT!

 135. Anonymous Says:

  David slås mot goliat. Gött, killen!
  Det är sådant man tänker på efteråt man själv har blivit kollad att f-n man skulle nog ha sprungt bara för sakens skull. :-)
  Keep up the good work!

 136. Sofia Says:

  Haha, bästa jag läst på länge :D
  länkar det från min blogg och hoppas det är ok!

 137. Anonymous Says:

  hahaha shit va skön du är. creds!!!

 138. Andreas Says:

  Skulle gärna velat se Ditt “the Shining-smile”. För såvitt jag minns har jag aldrig sett Shining smila nånsin….

 139. Pallas Says:

  Hahahaha nu höll jag också på att få en bebis två månader för tidigt, trots att jag inte ens är gravid!

  Det sög inte fet bäverpung det där, tummenupp!

 140. Anonymous Says:

  Underbart, men man ska nog inte läsa det i allmäna datorsalar, folk undrar vad det är som är så fasligt roligt

 141. mrbajen Says:

  Du e fan helt jävla bäst.
  <3

 142. Anonymous Says:

  Rikigt jävla bäst, bättre än 10 koppar kaffe som jag inte ens dricker! /Ants Neo http://www.neo.se

 143. johan Says:

  oh helvete, så tuff du är. jätte ball.

 144. Batsy Says:

  Ha ha ha, klockrent!

 145. Anonymous Says:

  skit snack! en ihålig historia som gör mig sömnig.

 146. Palle Kula Says:

  Härligt! Om jag någonsin köper en biljett ska jag göra så!

 147. Anonymous Says:

  Tack – det där var en underbar berättelse. Du borde seriöst skriva nåt längre, jag var helt inne i den vid typ första paragrafen!

  Skoj grej men också sjukt bra skrivet. JAg ska nog ta och köpa mig en remsa nästa gång jag åker hem till STHLM istället för att planka och ge dom jävlarna en springstund.

  TAck för att du verkligen lös upp min morgon och om jag inte sagt det nog – skriv nåt längre och skicka in till förlag för du har ju banne mig klart en hög med talang för det.

 148. Cole Kreviazuk Says:

  språket behöver snyggas upp men en karriär har du definitivt. och hjärtat.

 149. Hundpiraten Says:

  Jag har haft exakt samma tanke flera gånger. Dom månader jag har råd med SL-kort så har jag alltid varit sugen på att hoppa över spärrarna vid T-centralen eller nåt annan välbevakat ställe och springa som fan.
  För inte bara får man då motion utan också så räddar man de hundratals som skulle åkt fast annars.

  keep going!

 150. Tina Says:

  Du fick min dag att bli bra igen!!

  Skrattade så tårarna rann!!

  TACK!!!

 151. Sampa Says:

  Fantastiskt, både det du gjorde och skrivet. Skön humor :-)

  Finns inget värre än biljettkontrollanterna.

 152. Anonymous Says:

  Haha, riktigt grymt gjort, suttit å garvat nu på mitt ex-jobb:)

 153. Mathias Says:

  Haha, jag har själv länge funderat på att göra en sådan räd runt just Slussen, ty kontrollanterna tycks trivas extra bra där. Kan närheten till rusmedel vara anledningen, månne?

  Underbar läsning. Jag ser fram emot flera hyss i samma anda. :)

  *lägger bland favoriterna*

 154. Helena Says:

  Hej stefan tack för din återkoppling. Misstänkte om att personen i fråga hade snott den. kul inlägg förresten :-)
  hälsningar Helena

 155. Anonymous Says:

  Would you marry me? :D

 156. Wurre Says:

  Gör kul story:)

 157. Anders Says:

  Historien var vel ok, men du forstår vel at dette er folk som gjör en jobb. En ganske viktig jobb faktisk. Dere Stockholmere er merkelige. Klager på kollektivtrafikken i byen, men ingen vil betale for den. Litt ironisk at du ser på dem arbeiderne som sjekker billetter som noen “under” deg samtidig som du faktisk rent prinsipielt sett stötter SL. (Du kjöper jo mnd’s kort tydeligvis) Men men, du fikk da noen timers “fame” ved å lese comments senere.

 158. Anonymous Says:

  Bra skrivet, intressant story!, men dumt att peka ut en grupp människor som endast gör sitt jobb.

  Om jag varit kontrollant skulle jag ta med mig en skarpladdad magnum till jobbet varje dag och skjuta närmsta smitaren och sedan se reaktionerna (av hur många som skulle fortsätta smita).

  Tracka hellre på andra som förtjänar det typ nynassar och människor som stör den allmänna ordningen

 159. Anonymous Says:

  Tracka för fan på dom som förtjänar det, typ nazister, kravaller eller andra som genom våld framför sin åsikt

 160. Suki Says:

  Herrejävlar. Det är ju typ som en dagdröm. Att man springer ifrån the bigshots och sen är värsta cool då dom ändå får tag på dej. Lögn och sanning är den bästa berättelsen.

 161. Anonymous Says:

  FAKE.

 162. Anonymous Says:

  när man sitter med en skål fruktsallad istället för det smaskiga godiset man egentligen är sugen på, är det härligt att höra att det verkligen finns de som tar vara på livets små glädjeämnen, i såväl fantasi som vardag =)

 163. W0X Says:

  UNDERBART KUL :D Fan, man skulle vilja testa ;D. Synd att det inte finns tunnelbanor i Varberg.. :) Forsätt skriva sådant! :D

  Ha det bra. / W0X

 164. Other? Says:

  Sjukt bra skrivet, så ska dem tas :)

 165. D Du Says:

  Dubbel-trippel, dubbel-trippel… keso.

 166. Anonymous Says:

  haha det där var shit bra gjort. behövde ett gott skratt, tack.

 167. Anonymous Says:

  du är kung ;)

 168. Anonymous Says:

  hysteriskt roligt! Nästan så man blir lite avundsjuk på att ni har så stor chans att stöta på kontrollanter i Stockholm… eller inte ;)

 169. FANCY Says:

  *asg* jag skrattar så jaag gråter…hysteriskt.
  Själv brukar jag räkna in dom konstatera att dom är 6 st som jag ser. Det är med all säkerhet minst 6-7000 kronor i timmen som står där och ska kolla färdbevis till ett värde av 20 kronor styck.
  Och det bara i den vagn jag befinner mej i.
  Har aldrig fått ihop den matematiken…*L*…

  //Fancy

 170. Max Says:

  Haha! Det är sånt här jag drömt om att göra, men aldrig vågat! :)

 171. Lucknuckan Says:

  *drar ligisten i örat*

  *vevar med armarna*

  -Skurkar och banditer! Såna är ni allihopa!
  Nästa gång är det jag som springer efter dig!

  Vi ses! §§§8-]

 172. helena Says:

  GAAAAHHHH Jag Avliiider!!! Du… toksköna varelse! Skrattade så att middagen vände i matstrupen…

 173. raw Says:

  GAHAHAHAHAHHAH FETT TUUNG MAN FÅR VA REE
  haha du ger mig lite onda ideer }:)

 174. Anonymous Says:

  Tyvärr stämmer inte historien så väl med verkligheten.

  Ok för att skriva något roligt, men du kan väl i a f kolla fakta innan du gör det?

 175. Anonymous Says:

  FYFAN va SKÖN!!! det bäst ag någonsin hört!! jag och min polare gjorde en liknande grej i farsta.. ett gäng vakter stog och iaktog oss. så vi va “lite busiga” så vi gick in på pressbyrån brevid och sneglade igenom dörren-… och dom titta fortfarande på oss.. sedan gick vi sakta ut och sprang som galningar mot spärren och vakterna började flyga runt som vilda hönor och, precis då pöönar dom dörren för bagage och barnvagnar och så springer vi bara rakt igenom och blir jagade upp till perongen.. men vi fintar dom och låtsas gå på tunnelbanan på andra sidan men springer sedan direkt tillbaka ut från andra dörren och hoppar på den andra t-banan somgick hem igen.. så stängdes dörrarna och vi slapp undan… ^^ fast vi hade färdbevis.. xD

 176. Anonymous Says:

  underhållande // en av många kusiner

 177. tönten från helvetet Says:

  underbaraste av dem alla. så jäkla bra, den dagen man vågar något sådant så kan man nog kalla sig själv för allsmäktig.

 178. Jay Says:

  Jäkligt moget beteende

 179. stefan Says:

  Jay Hörrru ditt pucko! Läs bildtexten så kanske du fattar att allt inte är blodigt allvar…

  grattis till priset som veckans köttnacke!

 180. Svurre Says:

  HAHA, fan vilket bra inlägg!!! :D:D:D

 181. blommaland Says:

  vem vände på stenen när de anställde kontrollanterna? de ser verkligen ut som ett tvärsnitt av alla sorters jävla rednecks som finns.

  blommaland’s last blog post..lilla gumman, vill du att jag upprepar frågan?

 182. Sawen Says:

  HAHAHAHA. Så jävla BÄST du är!

 183. marialy Says:

  wow!!!!det här var en av de roligaste historien om myten “månadskort annars ringer vi till polisen”.känner mig total identiferad.sl systemet sucks!har alltid undrat…vf finns det så jävla många kontrollanter om de står el går tillsammans hela tiden?va e menningen?skulle de inte va smartare om de spred sig så de fick jobba lite?

 184. Elena Chorin Says:

  Det är jätteroligt!

 185. Egil Says:

  Hahahaha!

 186. m3lda Says:

  Det här var det bästa jag läst på länge! Keep up the good lifestyle verkligen!

 187. Carina Says:

  Har aldrig besökt dig tidigare utan hamnade här genom en länk :)
  Och det här var det roligaste jag har läst på länge…hade min kondis varit bättre så hade jag försök mig på samma sak.

  Håller med dom andra…försök att skriva så att många fler kan läsa
  Du har nu fått en ny fast bloggläsare hos dig

 188. stefan Says:

  @ Carina – välkommen. Kul att den här lilla nonsenspamfletten fortfarande fungerar.

  Välkommen hit och sprid ordet vidare :cool:

 189. Kimmi Says:

  Rådna igen baby! Detta är en av dina allra allra bästa höjdare! Gawd aj love it! <—på äkta svengelska only 4 jo!

 190. PETRASTOR Says:

  hahaha,fy fan vad kul!!DET SKALL JAG 17 MED GÖRA NÄSTA GÅNG!KUL.

 191. Dejv Says:

  Aaahaahaha LOL!! höll fan på att garva ihjäl mig! Skriver med tårar i ögonen… Känner igen mig i många av dina liknelser hehe… Vilken vardags provokatör uj uj.. :-)))
   

 192. aladin Says:

  Det var nog det töntigaste jag läst. Är du vuxen och fullt normal tyder ditt beteende på en störning av något slag.

 193. stefan Says:

  @aladin – Det var nog den töntigaste kommentar jag läst. Är du vuxen och fullt normal tyder din oförmåga att ta till dig ironiska nonsenstexter på en störning av något slag…

 194. manen Says:

  du är ond, OND!

  :D :D :D

 195. stefan Says:

  @ manen – va!? Och jag som trodde att jag var en vänlig själ som rastade sl-possen :)

 196. MrB Says:

  Ahhh, det är sånt här som gör att jag *nästan* längtar tebax te stan igen!! :D :D :D

 197. Irene Desperation Says:

  Bra att du håller företaget MTR’s kontrollanter ( Inte SL’s )i god form. Det behövs nämligen för att stävja fuskåkandet som kostar dig och andra skattebetalare 250 Msek/år. Har du ork över kan du väl skrämma några klottrare, bombare och andra skadegörare som kostar ytterligare 200 Msek/år. För de pengarna skulle samhället kunna bygga många löparbanor för dig att ytterligare träna upp din kondis på. Lycka till.

 198. Fredrik Olsson Says:

  Drygt, dåligt skrivet och självgod ton som får mig att mest bli äcklad. Ytterligare en omogen unge som tror han är bäst i världen.

 199. stefan Says:

  @Fredrik – “en omogen unge som tror han är bäst i världen…” och det säger du med en sådan tafflig mailadress som du har? Herregud! Kan man vara mer efterbliven? Idiot.

Trackbacks

 1. För ett år sedan… | Sugbloggen  
 2. Historien om historiernas kamp… | Sugbloggen  
 3. And the top ten blog award goes to… | Raggoparden  

Leave a Reply