Handikappade ska tydligen undantas från den nya korkade förbudet att köra bil med dubbdäck på en enda gatustump i stockholm. Kan någon förklara för mig varför trafikexperter å ena sidan hävdar att det är minst lika trafiksäkert att köra dubbfritt  (vilket är det korkade uttalandet som lagstiftrana lutar sige emot för att bevisa sina sak) å andra sidan gör undantag åt några att köra med dubb på Hornsgatan?

Exempel på personer som kan komma att beviljas dispens är personer med handikapptillstånd som bor på Hornsgatan.

Vad är det som skiljer en handikappad individ (A) som bor på Hornsgatan från en person (B) som bor på samma gata och som inte har något handikapp? Förutom det uppenbara då att A sitter i tex rullstol medan B inte gör det så ser jag inga skillnader. Men enligt puckona som ger dispens så är det alltså så stor skillnad mellan dessa två individer så att A får köra med dubb på Hornsgatan medan B som bor i samma jävla trappuppgång inte får det. WTF?

Om det nu är så jävla trafiksäkert utan dubb varför ska då någon överhuvudtaget undantas från dubbförbudet? Om det nu är så jävla viktigt med miljön och att det är därför man inför dubbförbudet varför ska miljön acceptera några jävla undantag? Jag kan ta det om man låter ambulanser, blodtransport, läkarbilar och what not få någon form av undantag.  Men att man för att få  undantag endast behöver en handikappskylt på sin vindruta! De jävlarna behöver inte bry sig om dubbförbudet på Hornsgatan. På vilka jävla grunder då?

Missförstå mig rätt. Jag har bott trettio meter från Hornsgatan i tie bast och vet att luften är fucked upp där. Jag har inga problem med att man försöker åtgärda problemen med olika åtgärder. Fine liksom. Vi har nya generationer som ska ta över denna planet en dag så vi har ett ansvar. Men jag kan inte för mitt liv få ihop hur man på fullt allvar tror att man kan komma åt Hornsgatans problem genom att förbjuda dubbdäck på gatan å ena sidan och å andra sidan ge en massa märkliga undantag. Är det då inte enklare att förbjuda biltrafik på hela gatan som sådan?  Eller förbjuda hela jävla gatan när man ändå håller på?

Nä det som beslutat detta är precis samma idioter som släcker ned ljuset en kväll om året, tänder en miljard miljöfarliga jävla värmeljus och kallar det action för att rädda planeten…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 Replies to “Frågan är vem som är handikappad?”

  1. Jag är övertygad om att det är samma puckon bakom detta beslut som de puckon som designade de nya handikapprutorna när hela gatan i “city” hemmavid rustades. Numera är handikapprutorna cirka en halv parkeringsruta längre än vanliga parkeringsrutor. Jo, det är sant. längre, inte bredare. Min lillebror, som är “hjulbent” har åtskilliga åsikter i frågan. Att parkera på denna gata, som smalnades av i samband med renoveringen, är omöjligt om man inte har en enormt stark dödsdrift, eller är allvarlig adrenalinjunkie. Att slänga upp bildörren, krångla ut rullstolen samt sig själv är inte att tala om eftersom passerande bilar kommer att ta med sig både bildörr och backspegel bara genom att befinna sig i samma kvarter.
    Starkt jobbat…

  2. Detta med dubbförbud är helt vansinnigt! Självklart kommer de att få bättre partikelvärden på Hornsgatan eftersom färre bilar kommer att åka där. Och – tvetydigt värre blir det ju med alla dessa undantag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *