Men vad är det med människor och flygplan?

Inte nog med att idioterna ska knuffas för att komma först in i planet, med översizade jävla handbagage, kasta sig på sitt säte och vika upp en dagstidning som är lika stor som ett mindre tält. De har sen mage att irriterat vika ihop tidningen och fnysa när man iskallt kommer in bland de sista för att ta sin rättmätiga plats i besittning. Ungefär som om det är jag som bestämt att jag ska sitta innerst (vilket jag i och för sig nästan alltid väljer – men någon jävel måste ju ha fönsterplatsen också).

Ja! Jag kommer in sist för att jag:

  1. har vett och förstånd att inte knuffas med alla puckon
  2. inte finner det speciellt roande att stå i en trång jävla gång när kötthuvudet framför ska försöka baxa in handbagage i en storlek snäppet mindre en medelstor delstat
  3. vet att planet inte lyfter innan alla sitter ned
  4. inte finner det speciellt roande att sitta och vänta nedtryckt i en trång jävla stol på den där typiska resevane passageraren som har mage att komma linsläntrande i sista minuten

Men det värsta är sen när man ett par timmar senare susar ned för att landa. I samma sekund som man hör det där “skcrithshhh” följt av det dova dunset som förtäljer att planet numer rullar på en ladningsbana, sitter idioten bredvid med handen på bältet och mikrosekunden efter att lampan tänds och som signalerar att vi nu får knäppa upp låset, ställer sig sedan puckot upp och ska krafsa i utrymmet ovanför för att lyfta ut en väska och …

stå i kö…

Wtf? Det är alltid cirka tio minuter kvar tills man får kliva av planet. Jag fattar inte! Det är ju inte som så att den knastertorra piloten sätter på högtalarsystemet och säger “eftersom alla är så eager på att kliva av så ska jag gasa på och se till så att ni kommer ut ur planet fortare och jag ska också använda mina kontakter så att era väskor körs fram till bagagebandet lite snabbare“.

That would be the day liksom…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

One Reply to “Högtflygande tankar…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *