Att fenomenet “leva i skuggan av sugbloggen” – skulle komma och bita mig i vaden är bland det mest otippade och oväntade jag kunde föreställa mig. Jag borde som chefsugbloggare vara immun mot attacker av min egen sugblogg eller de konsekvenser som sugbloggandet som livstil utgör. Tycker man ju.

– Kom och värm mig!
– Pft glöm det! Du kan hångla med riskudden…
– Va?
– Har du glömt att det är tre dagar kvar tills du få något?
– Vadå 3 dagar!?
– Ja hade du läst på bloggen så hade du vetat…
– Vänta lite. Menar du att du inte kommer och värmer mig för att det står något på bloggen?
– Ja så kan man se det.
– Ok då vet vi!
– Vet vad?
– Du lär bli varse…

Och med det delvis outalade hotet fnös frugan märkbart till och slet ilsket ut riskudden ur förrådet och kastade in den i micron. Själv lutade jag pösmagigt mig tillbaka i soffan och slog över till sporten. Inte så mycket för att jag vurmar för 22 välbetalda idioter som alla har samma boll för ögonen, när sporten hade varit trevligare att kolla på om alla hade varsin boll som man skulle sikta på att träffa någon annan lirare eller sno från varandra, utan för att någon gen i mig, förmodligen en manlig reste sig upp och barskt röt i mitt inre “kolla på fotboll eller börja hamra på något“. Och eftersom jag hade slut på spik hemma så fick det bli fotboll. För att tillfredställa hammarslagsmusklerna så bankade jag mjukt och försiktigt fjärrkontrollen i soffan.

Dagen efter kommer jag hem från jobbet och upptäcker till min förvåning att det luktar kassler hemma. Som den pseudovegetarian jag är (äter bara kött som jag gillar) stampar jag in i köket och ser en gryta full med slamsiga kttbitar. Jag frågar:

– Vad är detta? Du vet ju att jag inte gillar kassler!
– Har du inte läst på bloggen?
– Vilken blogg?
– Dagens middag blogg jag startat.
– Va!
– Jupp, där kan du läsa vad vi ska ha till middag för en månad framåt
– Jaha. Men kassler?
– Kassler idag, fläsk imorgon, pasta med carbonara i övermorgon, flintas…
– Vänta det är ju bara en massa kötträtter
– Jaha och?
– Som jag inte gillar
– Jaha. Men de står ju på bloggen
– Men va fan. Det är ju bara en massa sugande maträtter
– Ska jag leva i skuggan av en sugande blogg så borde det gälla dig med.
– Så du menar att du har startat en blogg i akt och ening för att jiddra med mig?
– Så kan man se på det. Men jag tycker nog mer att du ska se den som en form av transparensmedie. Du kan surfa in på morgonen och se vad det blir till middag idag och kan på så vis bättre planera dina luncher.
– Ja serveras sådant här så måste jag ta dubbla luncher för att stå mig resten va dygnet
– Ja det är ditt beslut
– Men va fan
– Men va fan på dig själv
– Jag tror att du gör det här för att hämnas
– Jag är inte en sådan person. Jag hämnas inte…jag gettar even. Får det vara lite kassler….

Andra bloggar om , , , , , ,

6 Replies to “Att leva i skuggan av Sugbloggen”

  1. She’s got you by the balls… Avslöja aldrig dina svaga punkter för en kvinna.

    Du slipper i alla fall laga mat, så lite smutt är det ju ändå. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *