Att på en stimmig livligt trafikerad väg, under den värsta rusningstiden i mannaminne förstulet viska efter en taxi med ljus liten röst måste väl vara en av de mer misslyckade tasken att företa sig. Lägg till detta att stå längst in vid väggen dit till och med ljuset tvekar att ge sig in eftersom det är så jävla mörkt. Lägg också till att det var en stor karl. En misslyckelse av rang.

Fan jag gjorde det igen skapade ett verb av ett adjektiv Jag gillar att verbalisera…höhö… kolla I did it igen…verbalisera ta ett ord och rulla det fram och tillbaka i gomen, låta det studsa mellan kinderna, lirka det med toppen av tungan, nafsa lite i det med hörntänderna och sedan spotta ut det i en finare och ädlare form.

Verbalisera, misslyckelse…mmm…

Var var jag igen? Jo att ropa eller viska efter en taxi är ju så urbota fel. Taxi ska ROPAS! Däremot kan viskning i mörkret i sänghalmen med partner funka. Speciellt om partnern har en fetish för taxijacksklädda chaffisar – ja de finns de med som drömmer våta drömmar om taxichaffisar. Om man googlar på sexig taxichaffis får man upp många snygga män med våt blick iförda endast skinnjacka och taxameter.

När jag fick reda på att en taxichaffis hade större möjlighet att scora än undertecknad var jag den förste att signa in på en taxikurs. Jag hoppade däremot av i samma sekund som de sa till mig att man transporterade människor och inte kunde hytta efter dem med näven, skrikandes okvädningsord och sladda bort i horisonten med skrikande däck. Ja och så den något tveksamma blicken hos chefen när jag föreslog att vi skulle printa ut en kalender. Ja och så det att jag tydligen inte var föremål för att få representera firman som Mr. December.

Om man inte ens hade den löneförmånen fick de va sa jag och gick iväg i horizonten. Jag har sedan dess inte vänt mig om. Det enda jag lärde mig av den firman är att vi lystrar enbart till TAAAXIIII!!! Alla andra viskningar och futila vinkningar ska man nonchalera. Speciellt om det regnar ute och det är skitmörkt.

Jag funderade på om jag skulle upplysa taxiviskarsnubben om det när en ledig bil kom glidande. Plötsligt slog det mig att det bästa sättet att lära honom är medelst en glimt av den sura verkligheten. När han såg bilen och på nytt viskade “taxi”, gled jag fram och vrålade TAAAAXXXIIII!!!

Med en tvärnit stannade bilen bredvid mig. Pavlovs hund i Volvo liksom. Taxiviskaren gav mig en tacksam blick. Jag stirrade tillbaka med en vild blick alá doktorn i tillbaka till framtiden och med ett “brrr…fy fan vilket väder! Södermalm snabbt som fan” gled jag in i värmen och bilen rivstartade och gav sig sladdandes ut och bort i fjärran…

[tags] taxi, kalender, surt väder, pavlov, södermalm, taxikurs, viska [/tags]

12 Replies to “Taxi var god dröj”

 1. Nini elakish ala stockholmstylish

  😎

  Andreas MISSLYCKAS – är ett verb.

  *slår upp SAOL*

  – fan!! de ere ju inte alls

  *river sönder SAOL*

  – jävla skitbok!

  *ringer upp SAOL*

  – Saol. Du talar med Anita!
  – Ni e körda i huvudet!
  – Man kan inte köra i ett huvud. Det är inte korrekt svenska.
  – Gaaaaaaahhhh
  – Det är inte heller ett ord!
  – Men…

  *klick*

  😉

 2. ATT misslyckas måste väl vara ett verb?!?
  *testar*

  Springa utav helvete – verb
  Lampjävel – Substantiv
  Asfult – Adjektiv

  Misslyckas utav helvete – verb!!!

 3. Vänta vänta nu…

  Vaddå skrika efter taxi?? Hur ska de kunna höra det när motorn eller allahradion är igång?
  Är det inte bättre VIFTA med händerna??Menar inte teckna teckenspråk utan vifta som om man vill ha bollen under fotbollen…

  eller har jag fel ?? Jag hör ju knappast så kanske fel kan man ha… Kan man skrika efter bussen också?? och tunnelbanan.. Du, Stefan.. Du gör mig förvirrad…

  Skrika genom all plåt….Hör ni MINUS 100 decibel medans jag hör PLUS 110 decibel???

  (ni kanske fattar ej, en normal hörsel ligger oftast på 0-20… jag 110.. Att inte kunna höra HÖGSTAJÄVLASKITFANFUCK bas ligger på 120..puh…)

  Bitchen’s last blog post..Gamla inlägg

 4. Mr Blues Va! Skrev jag Örebro? Får väl skylla på slint på tangtenbordet. Jag menade givetvis Alingsås.

  My bad!

  Örebro är ju staden med det smutta fiket i vattentornet. Gott kaffe, trevlig personal och trevlig stämning.

  hohoho

  😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *