Jag minns den tid då jag var en hårt attytydsburen hårdrockare. Med feta Kiss märken, Iron Maiden t-shirts, nitbälten, patronbälten, handklovar, pannband, snusnäsduk och givetvis full koll på alla coola poser. Gick till och med bredbent som värsta hårdrockargitarristen på stadens alla gator. Skrek “rock on” så fort jag tyckte att något var coolt. Och ett riff utan dist dissade jag rakt av. Ju mer tinnitusvarning desto läckrare liksom.

Sedan gled jag in i punkrockarsvängen, med rutiga byxor, säkerhetsnålar, hatade allt och var allmänt svår. Punkig in i porerna. Stank faktiskt till och med. Anarkist javisst var en devis jag tyckte var en allmängiltigt sanning. En av mina gitarrer har fortfarande märken från den gången då jag punkrockaraktigt slängde den i väggen då den spelade ett rent Maj7-ackord.

Och nu…en jävla morgonrockare. Vad händer. Såsar runt på söndagarna i en något för liten nopprig fliesmorgonrock köpt på Åhlens. Om jag inte missminner mig så tror jag till och med att det var presentcheckar involverade i transaktionen. Och det enda man vill är ha tystnad. Med tanke på att söndagarna kickstartar klockan 05.30 på grund av att delar av familjens yngsta medlemmar anser det vara en rimlig tid att gå upp och leka med allehanda ljudande leksaker så är det inte så konstigt. Och den enda fras jag nu droppar om något är cool är “lita på farsan”…

…va fan hände?

9 Replies to “Morgonrockarn”

 1. Det är något vi kallar evolution, min käre Steffo.
  Eller så kan man säga att du blivit drabbad av livet.

  Men jag är övertygad om att någonstans där inne finns han kvar, både rockern och punkarn.

  “All I’ve got is the blues…”

  8)

  Mr Blues’s last blog post..If zipper catches skin

 2. Min fleecemorgonrock fick jag i julklapp av jobbet… Det står “mediehuset ST” på ryggen på den. Kan det bli värre?

  Och ÄNTLIGEN har du lagt till mig i din länklista… 🙂

 3. haha..och jeansjacka fylld med märken på coola hårdrocksgrupper som morsan hade sytt fast åt en..viktigas var att det var ett riktigt snyggt ryggmärke 🙂
  Ja jävlar vilken hårding man var..

 4. *s*
  Jag drar på stereon så fort jag är ensam hemma och rockar hur vilt som helst! Tror nog att uppgång kl 5.30 skulle vara det enda som hindrade mig från det faktiskt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *