…eller inte blogga?

Bra fråga. För min del så bloggar jag för att jag får en sjuk tillfredställande kick av att läsa delar av mina storisar. Helt ärligt tycker jag att en del saker jag skrivit är briljanta, geniala, generationsförvirrande och ibland på gränsen till magnifika. Jag vet att det är fett osvenskt att slicka upp sig själv i brygga men det skiter jag i. Med en konstant slirandes hjärna så är det skitsvårt att komma ihåg allt som poppar upp om det inte präntas ned. Och visst har jag en plikt gentemot eftervärlden?

Det tycker i alla fall jag.

Det här är egentligen en hemlighet men hela Sugbloggen finns på stenplatta. Ölandsten för det tycker jag är så snyggt.

Jag skulle knappast skriva och publicera skiten, och sedan med pock och lock (och i vissa fall anonyma hot) dra hit kreti om jag tyckte att min blogg sög bananbåt. Yttermera visso (hörde ni det hur det knäppte till i gomseglet över denna högtravande goding) anser jag att det är just det som är grejjen med att publicera något. Going public, liksom. För övrigt är det skitkul att folk återkommer. Det måste betyda förutom att ni inte har ett liv att jag gör något lite rätt. Jag bloggar inte för att skriva av mig och dela av mig mina tankar med folk jag knappast känner. Fan en del av er tycker jag inte ens om. Det som skrivs här är sådant som bubblar lite på ytan. Jag bloggar lika djupt som mitt underhudsfett.

När det gäller själva skrivandet så kan allt som vanligt vara fabulerat eller upplevt – nödvändigtvis inte av undertecknad. Det kan vara vems som helst verklighet jag nedtecknar. Ibland är det så absurt som någon fantasifigurs fantasier. Ibland skriver jag bara för att retas. Och alltid är det någon jävla idiot som går på det.

Vad driver mig då?
Jo – samma mekanism som drev mig att tillbringa många timmar i en fuktig källare och drömma om popstjärneskapet. Otydligt va? Så är det med en del mekanismer.

Kan man blogga om allt?
Vad är det för en jävla fråga? Vad tror du själv?

Är det viktigt att folk kommenterar?
Ja, annars skulle jag inte hålla på överhuvudtaget. Men det är min inställning och inget jag menar ska vara lag. De är lika viktiga som publikens applåder då jag höll på med musik. Faktum är att vi en gång uppträdde på en fest, där kulturen var att man inte applåderade. Det var så jävla twilight som man bara kan tänka sig. Föreställ er ett gäng svettiga grabbar ståendes på en scen pumpandes ur sig generationsbrytande musik och 500 pers står med armarna i kors. Låt mig säga att vi var nära att splittras där på scenen. Alla frågade sig “vafan gör vi detta för om inte en käft bryr sig“. Givetvis synkoperat.

Och till de som säger att jag skiter i om folk läser eller inte. Mja är det hela sanningen? Skulle du/ni inte tycka att det vore coolt att vara Sveriges No1 bloggare? Det skulle i alla fall jag tycka. Sen att det med det kommer en massa prestationskrav/ångest/ansvar etc är väl något man får deala med.

Kan bloggandet generera något då?
Ja förutom några sköna kommentarer från folk så hjälper det till att vässa mitt sätt att skriva på. Jag blir en bättre skribent. Fantasin får skena fritt eftersom det inte finns ett överpucko som säger till mig vad jag får skriva eller inte skriva om. Inget är heligt. Sen om något förlag knackar på dörren till Sugbloggen och ber mig skriva en bok, skulle vara smutt som fan. Men skulle de be mig skriva en manual till Firefox 3.0 skulle jag fnysa dem högt i ansiktet, och hoppas att en ondsint snorkråka repar linsen på idioten.

Skulle jag kunna sluta cold turkey
Självklart. Det är ingen helig mission att sugblogga. Vi är inga sugelibaner här även om vi tycker att helskägg är hett. I samma sekund som det inte ger mig något att hålla på med detta drar jag ut sladden till Sugbloggen och släcker ned skiten.

Är det svårt att blogga?
Nej och det är just det som är grejjen. Vem som helst kan dra igång en blogg och börja smutsa ned nätet. Den här bloggen är väl ett bevis om något…

16 Replies to “Att blogga…”

 1. DU kanske kan sluta cold turkey men VI då?!? Tror du att vi kan kan gå från helsugna till osugna utan en avtrappningstrappa? Det är inte direkt som att det säljs abstinenstuggummin på apoteket för Sug!

  Inga såna här jävla hot mer, hör du det?!?
  😐

 2. Nä men jag bryr mig inte ett dugg om i fall nån läser, det är därför jag skriver på nätet istället för i min egna anteckningsbok… 😉

  Nu vet jag ju dessutom att jag är uppskattad och ska stalkas i resten av mitt liv, känns fint.

 3. Nini 🙂

  den dagen jag lägger ned berättar jag det. Jag bara måndagsfilosoferade lite smått över det där med bloggandet…

  berbelly Fan här får man bita sig i tangentbordsfingret för att inte skriva några adresser. Inte för att jag vet var man kan få sig en rejäl dos sugning men i alla fall…

  😉

  mymlan elllller hur va 😉

  jag säger bara fuck alla jävla stalkers. kom hit och stalka mig bara om ni vågar. de är fega kräk.

 4. Mymlan sånt är sjukt irriterande.. och väldigt väldigt fegt. Spöstraff på sånt!

  Vaddå “den dagen”? Som om det är en potientiell möjlighet?!? Gah!! Det här är lika illa som att komma på att ens föräldrar har sex! Vissa saker vill man liksom inte tänka på!! 😐

 5. Vadå stalkers? Mina stalkers är så jävla fega att de inte ens vågar visa sig. Har aldrig ens hört av sig till mig…

  Steffo, du är nomero uno bland sugarna. Att läsa dina inlägg är en lisa för själen. Din poesi är så sublim att björkarna tror att våren är på väg. Ditt språk är nyskapande och kreativt. Fan, du är ju en inspirationskälla. Du kan inte lägga av. Du får inte.

  Det skulle vara som om Jehova en dag skulle sända ut ett SMS till alla och säga;
  “Grabbar och tjejjer! Nu lägger jag av. Ni får leta reda på någon annan att sända era böner till.”

  Det är bara så jävla otänkbart!

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Intressanta saker att lära av att ha söner, såsom att

 6. Men steffe…när skall man ha tid att blogga då, sliter just nu hund mellan att fylla och tömma poolen, köa tre dagar för att registrera köpet av opeln (vet, rutig gubbkeps står på inköpslistan) lämna och hämta på dagis, sköta inköpen så att maiden kan laga mat, ser till att inte för mycket myror kryoer in i köket, försöker hålla alla gekkos i alla fall på väggarna och inte på golvet, ser till att alla får i sig sina malariatabletter, ser till att middagen står på bordet FÖRE halv 8 på kvällen, jagar trädgårdsmästaren så att han inte använder tre kubik vatten för ett litet träd per dag, försöker vara ansvarsfull make med fotbadservice efter 20.30 varje kväll, ser till att larmet slås på varje kväll så att det går av om ngn kryper över muren, ser till att nattvaktens hund får ngt att äta så han (hunden) inte river ner altandörren i jakt på kvällsmat, ser till att lyset slås på runt hela gården så att man ser ev inkräktare i tid, vandra runt ägorna för att se att alla fönser (68 st) är stängda så att inte malariamyggorna tränger sig in…och samtidigt se till att dottern får någolunda pedagogisk undervisning på dagis…

  men jag skall kanske börja blogga ändå..har en lucka mellan 04.15 och 05.45 kom jag på…

  ElLazaro

 7. Sanningen är väl att alla skriver av just den anledningen att de vill bli lästa? Jag använder min blogg som dagok, forum och för att helt enektl HÄLLA ut min nakna själ över tangenterna. Tydligen gillar folk att gotta sig i mina privataste tankar, för de kommer tillbaka, igen och igen och igen… 😀

 8. Jag började blogga för att jag var så korkad att jag trodde att man behövde en egen blogg för att kunna kommentera på en annan… 😀

  Jag pingar och har mig för det vill tydligen folk att man ska göra. Jag tycker att det räcker långt med de som brukar kommentera. Jag skulle bara tycka att det vore löjligt eller rent av sugigt ifall jag fick såna där modebloggskommentarer: “You go baby!” “Du rockar” och andra fantastiskt begåvade inlägg…

  Studiomannen’s last blog post..Peter lagar mat

 9. Så sjukt bra sammanfattat. Men så är du sjukt bra också. F-n vad jag gillar dig, du förgyller alltid min dag, varesig det är här hos dig, mest här såklart, eller när du skriver hos mig.

  Jag skriver av väldigt många orsaker, och det har ändrat sig från tid till annan, ibland är det segt och ibland får man en nytändning, men sluta, det tror jag inte jag kommer att göra, den del av mig som är exhibitionistisk får utlopp via bloggen och det är skitskönt.

  Sen att jag har råkat ut för några stollar via bloggen, det var ändå inte så svårt att avstyra, det kan jag leva med, jag vill inte vara anonym. Det finns åtgärder för sånt.

  hursomehelst.

  Jag tycker du kan skriva ett par spaltmeter till om hur genialisk du är i text, för det är du verkligen. Beröm, det suger inte, det ska man vara frikostig med.

  Önskar dig en bra helg!

  Nattheoneandonly

  Nathalie’s last blog post..The Guest House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *