…och svalka min kropp, sjöng hon. Frugan. Menandes.

Jag fattade. Steffo är de subtila signalernas man. Behövs inte skrivas på näsan på mig för att jag ska fatta. I och för sig har detta sitt ursprung i gårdagens samtalsämne på Intersport då hela flocken Sug hade en heldag i köpkvarteret.

– Men kolla!
– Vadå?
– 120 spänn för 10 pack strumpor. Fan va billigt. Jag behöver nya.
– Det behöver du inte alls.
– Jodå. Skitskumt serru, jag har tappat bort skitmånga par på sistone.
– Um..hm…
– Så ett nytt nästan dussinet strumpor är precis vad ortopeden rekommenderar. Och för det här tjuvpriset vette fan om man inte skulle svulla på och tjacka in sig på 20 sockor.
– Näj du, sa hon
– Vadå är du norrländsk nu sa jag, och vaddå nej. Jag köper väl mina sockor om jag vill.
– När du sa “shur why not” på prästens “tager du...” upphörde också din rätt att ludda loss i lyan.
– Va! Vadå ludda!
– Ja de där ohemula strumporna som du envisas med att bära luddar ju loss. Det är ta mig tusan ludd överallt i lägenheten. Ser du inte att Lilleman tuggar i sig dem.
– Bara nyttigt. Och så mycket ludd är det inte.
– Jag kommer knappt ned i sängen för allt ludd som samlats.
– Jaja… men det är på min sida, och förresten de värmer.
– Visst precis vad man behöver under högsommaren. Och nej du luddet bryr sig inte om gränser, och jag finner det olustigt att bli smekt på benen av ditt gamla tåludd.
– Ah ha!, sa jag sherlockigt som fan.
– Vaddå?
– Det är du som hivar mina strumpor. Jag visste väl att något inte låg rätt till när strumpa efter strumpa försvann. Speciellt inte sedan jag köpte in mig på tvättpåsen för att säkerställa att sockorna inte smög iväg vid tvätten. Fy fan!
– Oj…du kom på mig. Lika bra att erkänna. Ja jag har hivat dem pö om pö…och du ska inte tro att det arbete har varit förgäves. Inga luddiga intersportsockor släpps in i huset.
– Men…
– Punkt!
– Ja men va…
– Dubbelpunkt!
– Fan!
– Ha ha…jag dubbelpunktade dig.

Och ja. Vi har en grej som tar död på all vidare konversation i hushållet. Den förste som säger dubbelpunkt, vinner kampen. Och jag fann mig själv en kvart senare på Åhlens köpandes tunna jävla luddfria strumpor. Nu måste jag skaffa inlägg till skorna, för grejjen med luddet i Intersports strumpor är ju att de fungerar som en inbyggd luddig matta. Det är som att konstant gå på heltäckande matta. Att de luddar lite mellan tårna och i sänghalmen finner jag vara ett litet pris för mina fötters välbefinnande.

Jag saknar mitt ludd…

11 Replies to “Sanden mellan tårna…”

 1. hmm..det här får jag fan skriva upp..är det därför jag fortfarande singel? Det kanske inte är för min förlorander personlighet eller miserabla uppsyn..det är intersport-strumporna..nu förstår jag..men det är fan billigt..och de luddfria värmer lika bra som en tisdagskväll ute i Solna..nu måste jag alltså välja..singel eller varma fötter? Fanimig svårt det där..

 2. och som alla ser..om man spenderar för mycket tid ute i Solna förlorar man all baskunskap vad gäller stavning och det svenska språket..

 3. Jerk Hahaha…det är säkert luddet som gör det (kolla hur hårt domesticerad jag har gått och blivit på gamla ludfria dagar). En gång luddfri och man glömmer all den hjälp och stöd man fått av luddet.

  Sjöberg Jag tycker nog att ett bättre kampanjnamn är “Låt Luddet Leva”. Vad säger du. OCh skaffar vi skitfina pins, där det hänger små luddtester.

  😉

 4. Jag har Hello Kitty-strumpor från H&M (som jag köpte enbart för att C snodde alla mina svarta strumpor) och dom luddar satan!

  Det brukar ligga små rosa och ljusgula flufftussar på golvet nedanför min sida av sängen, eftersom jag måste fluffa av tårna innan jag somnar…

 5. hm.. ludd i sängen.. varför ens sova me strumporna på? o om du inte sover me strumporna på.. varför ens ha luddet kvar mellan tårna ? 😀

 6. Tss… jag har inte en fablesse. Det är mer en real psychotic hatred faktiskt. Jag kan ligga å vrida mig i sängen utan att fatta varför jag inte kan somna. Sen slår det mig – strumpluddet!! Så fort det är borta somnar jag som en bebis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *