– snälla kan du inte lägga den halva löken i plastfolie
– glöm det. jag kör inte med plastfolie
– nähä och varför inte det då
– jag hatar plastfolie
– och detta hemlighöll du vid altaret

Och innan någon tror att herr och fru Sug drog igång ett herrans liv om plastfolie, äktenskapslögner, halva lökar vill jag förtydliga för publiken att Steffo avskyr plastfolie.

Ja… inte plastfolien i sig. Den är rätt så harmlös och genomskinlig. Men förpackningarna de ligger i. Vad för utvecklings(störd) chef kom på idén att man ska karva ut vassa kanter i pappersförpackningen för att riva av plasten? För fan! Jag är vassare i käften död än någon av dessa låtsasknivar. inte nog med att man aldrig får den där decimetern plast man behöver utan det går alltid åt en och en halv jävla meter innan man får loss en osymetrisk plastbit, med lika mycket egen vilja som trotsig treårings, dessutom skär den gärna upp handen men inte plasten. Whats the fuckin up with that?

Att försöka plasta in en gurka kräver lika mycket sinnesnärvaro och touch of the moment som att balansera på en tunn lina 30 meter upp i luften. Och den där kniven är lika vass som (tom hanks i filmen med den efterblivna killens namn som jag aldrig kommer att lära mig)

kan man döma mig då för att jag kör en tyst domestik protest och vägrar beblanda mig med kökslådan där denna ohemula past från helvetet ligger i? Att den där kökslådan är en blind fläck i undertecknads synfält? Är det inte fullkomligt rimligt att all annan mat får ta smak av löken och att det är ursäktligt.

kan man inte begära av resten av hushållets medlemmar ska stå ut med varm mjölk med varma mackor och en uns ton av rödlök för att säkerställa min sinnesfrid? borde jag ha outat min hemliga kamp emot plastfolien?

I nöd och lust, javisst! Självklart! Inge snack om saken…men gäller det verkligen plastfolie?

16 Replies to “Plastfolie”

 1. Haha. Jag hatar också plastfolie-lådor, komplett med den idiotiska folien. Har aldrig fattat varför man ska göra sig besvär när den ändå bara rullar ihop sig till en neat liten boll när man väl fått loss den… Också blir den som sagt aldrig tillräckligt stor heller! :I

 2. Det märkligaste med plasten är dock att när man väl fått ut en lagom kvadratkilometerstor bit. Då fastnar den inte på något annat än sig själv! Försök lägga plast över en skål så får in se! Helt djävulskt omöjligt. Det slutar med e badbollsstor klump av traslig plast.

  Så, nu är jag lugn… Puh!

  Tack Steffe! Skönt att få bli lite upprörd.

 3. håller med .oskar, på mitt jobb slår jag in saker VARJE dag med plstfolie och inte blir man expert för det. och då snackar jag om jätte rullar som borde göra livet enklare.
  så, små rullar, små problem, större rullar , större problem!

 4. vet inte..jag tycker om plastfolie, men det som är riktigt skumt är att jag har en blåvit plastfolie-rulle som aldrig tar slut..jag har haft den i minst 10 år nu..verkar finnas hur mycket plast som helst…tror den förökar sig på något sätt i den mörka byrålådan..dessutom är den så gammal att det inte bara är något sorts vasst papper man ska dra av den mot..här snackar vi riktig metall..så som det gjordes förr

 5. Hahaha! Om plastfolie kan man tycka mycket…utom möjligtvis om.

  Men, alltså Jerk´s rulle, som dessutom förvaras i BYRÅLÅDAN.
  Är inte det liiiite kinky?

 6. hahahaa…. nä det slutar vid plastfolie skulle jag säga.

  vilken fin bloggadress du har skaffat. fint över lag. ambitiös kille du steffo.

 7. kökslådan då..insåg vad jag skrev först efter jag tryckt på knappen och min slöhet förhindrade mig att rätta det hela..men jag förstår nu att jag nog måste..

 8. Plastfolie är nåns elaka hämnd på samhället. Nån pacifist som inte tycker att det är ok att mejja ner postanställda eller stackars studenter.
  Nej nej, plastfolie är en hämnd som kommer vara för evigt och som spritt sig över hela världen. Way bättre än Anthrax.

 9. Jag tycker att du ska sluta gnälla!! plasta in en gurka? som om det skulle vara något. Jag plastade in 30 baugetter överfyllda med skagenröra förra helgen. Kvällen tillbringade jag med ett helrör och en frånvarande blick…

 10. moddan om jag slutar gnälla…blir detta en positiv blogg, vi snackar från sugbloggen till skönbloggen i ett knix.

  posterna kommer att vara typ:
  idag så såg jag en blåmes, solen sken och jag älskar livet…eller slamkryparen

  att vara vaken klockan sex på morgonen är bland det finaste jag vet. jag, världen helt ensamma. tid för begrundan och beundran av livet i dess all prakt.

  …eller poetiske finstämde sug…öh skönaren

  att andas
  in
  att andas
  ut

  livet som bäst…

  ho hi hum…

  😉

 11. Stefan: Du har helt rätt, du ska suga! Det är det du gör bäst *ler* Och jag tar tillbaks det där med gurkan, det var väldigt dumt av mig.

  Utryckt ur sitt sammanhang skulle ovanstående inlägg kunna tolkas på många olika sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *