När fisförnämna butiker eller boutiqer som de heter på östermalmnska får för sig att de är bara för högdjuren efter en artikel eller liknande i en fiiiin tidning, så snabbar jag mig dit i min bästa svenssonkit för att slå ur deras håg att denna butik inte är för alla.

Jag clasolssonar den. Gör den vanlig bara genom att kliva in och störa deras trendkänslighetsfaktor. Jag ser hur biträdena dör en mindre död när jag klliver in med mina graningekängor, lantmännens riksförbundskeps käckt på sniskan, en omisskänslig doft av natur och dagen till ära tilllagd dialekt a la värmland

– heejsan hääjsan! säaaljer ni kläädeer?
– hrmf
– va kåååstar en kosym härinne
– hrmf
– 12 000 kroner fure en kavajj? bevare mäj väääl.

Jag hänger kvar, hårt trotsandes hrmfar, himlingar med ögon och glider ut först när det sista högfärdstrollet gett upp. .

Jag e Steffo aka Supersvennen, den vanlige medborgarens siste hjälte.Det enda som kan få mina superkrafter att försvinna är ett färskt exemplar av adelskalendern…

10 Replies to “Supersvennen”

 1. Hej Stefan!
  Jag fick en inbjudan till en länklista, där Du är en av de tre bloggare jag rekomenderar…skulle va kul om du ville forsätta listan med dina 3 favvobloggar.
  Gör ett besök hos mej så ser du vad jag menar.

  Tjing!

 2. Nini pretty man om jag får be. Det gäller dig också Londongirl.

  *hrmf*

  zoowie jag kollar upp

  londongirl se ovan

  *hrmf* dubbelt upp

  andreas det värsta är att jag vill ha en cape. superhjältar utan cape är som dracula utan huggtänder

 3. Tänkte mig att göra en dylik cup när jag var i Milano. Det var bara det att ett par arga vakter stod i vägen och vägrade släppa in folk som inte riktigt osade av överklass och rikedom. As.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *