Vissa grejjer ska man inte behöva vänta på. Till exempel när man dragit jackpott på lotto och har 30 kalla millen på g. Då vill man inte vänta ens en minut på att få spendera sin första mille.

jag kan vänta på tunnelbana i en timme
jag kan vänta på bussen i två timmar
jag kan vänta på tåget i tre timmar
jag kan vänta på flyget i fyra timmar

Men det är något sjukt med att få vänta på akuten i 13 timmar. Och jag tycker inte att argumentet att det är mycket folk eftersom det är fredag är riktigt vattentätt. Om man nu vet (och det gör man) att det varje helg är fullt med sjuka människor som behvöer vård – v a r f ö r ser man inte till att fylla korridorerna med läkare, sjuksyrror och allt som behövs?

Och att påstå att folk kommer in till akuten i onödan för en sticka i fingret och att det skapar köer är kanske sant men inte ett vattentätt argument. Vad menar man? Att man som lekman ska veta huruvida det där bultandet i bakhuvudet egentligen är ofarligt och att man inte ska belasta akuten med det?

Den enda gång man INTE ska behöva vänta ihjäl sig är väl då man är sjuk och befinner sig på akuten. I mitt lexikon betyder akut – omgående, pronto, nu, seså hasta manjana.

Kom inte och säg att det kostar pengar och att det skulle vara ett argument. Det är klart att det kostar pengar men menar man att ett utav världens rikaste länder inte har råd att ha den servicen för sina medborgare?

Och jag utmanar de ansvariga politikerna att istället för att höja sina löner glida förbi sös en fredag med ett brutet ben och sedan komma och snacka med mig. Innan dess dra åt helvete!

18 Replies to “Akut väntan”

 1. Nå alla sätt är bra utom de dåliga bla bla. Angående väntan så gillar jag det inte alls, inte i något avseende. Försöker ta till mig min väns “det är bara att gilla läget” men det slutar alltid med ett
  – Varför? och jag hatar det där uttrycket!

 2. Hej Fredrik! Jag har en liten frys i källaren, ska kolla med frugan ,vi skulle göra oss av med den. Återkommer Mvh Hans

 3. Tack för kommentaren. Jag vill ha bassisten i Lennartz. 😉 “Du vill inte ligga med mig. Jag är inge bra.” Haha så skoj.

 4. Du hade ju kunnat komma in till mig och ta en fika medan du väntade på din tur på akuten ju….

 5. Hej Fredrik! Det var ok enl frugan, frysen ska bort. Electrolux, ca 80 cm hög med som en sorts skiva upptill. Det är alltså inte en sån som ska byggas in utan fristående. 200 pix vill vi ha, den finns i Stockholm , Enskede
  Mvh Hans

 6. Kan vi inte sälja ut det nya arbetarpartiet i stället för sjukhusen? Räcker intäkterna för det till att fixa ett brutet långfinger så är jag nöjd med det…

 7. cliff, menar du verkligen det nya arbetar partiet eller är det kanske det nya miljöpartiet du tänker på? 🙂

  BTW. jag har också en soffa att sälja. Blå och som jag ser det ful men med benefiten att den kan vikas upp och bli till bäddsoffa. Perfekt till landet. Vad säger du fredde, kan det vara något till sommarstugan? Bra pris.

 8. Ja, kan du maila mej, inte vågar jag lämna nåt telenummer här inte…Min mail:hans@volvosaab.se
  Hör av dig under morgondagen!

  Mvh Hans

 9. Håller med dig ang. väntetiderna på Akuten. 8 timmar brukar vara mitt snitt vid ett eventuellt besök.

  Det finns väl för fa-an INGEN jävel som har så jävla ont som den som måste uppsöka AKUTvård?!

 10. Hej!

  Jag har ett vitrinskåp och en skänk i boklaminat. Med inbygda lampor om någon är intresserad att köpa det maila på oteus@hotmail.com. Jag kan ordna fram bild. Vi vill ha 1800:- för allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *