Kaffetarmen vrålar till” Hörru fixa en java nu , pucko!” och givetvis lystrar man. Kollar snabbt runt för att hitta ett etablissemang som serverar den ädla drycken. Och hittar Coffe Cup. Tänker konstigt namn men i alla fall deskriptivt. Om inte de serverar java så är det dags att kolla upp något. Kanske slutledningsförmågan. Eller deras föreställning om ett konceptbärande namn.

Nåväl sladdar in och glider med en sugen blick fram till tjejen i kassan. Hela lokalen stinker bönor så detta måste vara rätt ställe.

– Ja tack?
– Tjena tjena, läget?
– Ja?
– Jo du . Jag skulle vilja ha en kaffe.
– Tall, large eller grande?
– Va?
– Vilken storlek vill du ha?
– En kopp kaffe bara.
– Ja men tall, large eller grande. Vi har tre storlekar.
– Men va fan…alla tre orden är ju stora ord!
– Nej tall är liten, large mellan och grande är stor.
– Öh…

Va fan. I min bok i min skola hemma på min gata i min förort, där jag lärde mig vad saker och ting betydde så är tall typ lång allstå stor i någon bemärkelse, large är large dvs stor och grande är på spanska stor. Men inte på Coffee Cup inte. Nä där har vi egna definitioner. ( åh kolla månen, nä det är en getost, men getter ser väl inte ut sådär, jodå, men vad kallar du det där då som tuggar metallburkar i parken, pantsamlare, ja men då måste man vara mänsklig, säger vem, ska du säga som säger att månen är en getost, ja jag säger ju det)
personalsens fikasamtal uppsnappat av Lennart the Prao

– Ja hur ska du ha det nu?
– Eh…grande kanske då?

Vilket resulterar att jag vacklande ramlar ut därifrån med en gigantisk jävla kopp kaffe som innehåller lika mycket koffein som lätt skulle kunna driva vårt kontor i en vecka. Med tanke på hur mycket Gevalia som går åt på fikorna skulle man kunna tro att vi var i Gävle. Och chefen tyckte att jag var en smula speedad idag. Hon skulle varit med i min dröm för där gick det undan.

När ska klädkrämarna anamma denna teori på klädstorlekar. Ja visst ja de har ju en egen patenterad idiotdefinition. One size fits all.

8 Replies to “Storleken spelar roll”

 1. Var glad att du öht lyckades få en kopp KAFFE på Coffee Cup. När jag skulle försöka beställafäljande besked (och dessa är bara de jag minns, det var säkert ytterligare fem-sex alternativ): “Kaffe latte, frapusscino, capuccino mockalatte, chocolatino, espresso eller macchiato?”

  Nja, jag vill bara ha en vanlig kopp svart kaffe, tack.

  Och då häller det förtjusande kaffebiträdet upp en kopp från en bryggkanna där drycken inte längre är svart utan har blivit lite mojsigt brun-grå-aktig, varpå jag frågar :

  -men hur länge har det där stått?
  och klockan 12.14 på dagen får jag beskedet att
  “det är bara sedan i morse”

  Jag gick på Gunnarssons istället.

 2. Hahahaha!

  På Coffe Cup beställer man en Grande Latte, slänger fram sitt stämpelkort, betalar en mindre förmögenhet och försöker se cool ut genom hela processen.

  Det är dessutom den enda gången det är ok att bära handväska i armvecket, när man tar sin jättekopp i handen och ska fiffla på sig vantarna för att inte bränna sig. Sen ska den upp på axeln igen!

 3. Ha ha ha…kan inte storlekarna bara få heta vad det är! Tänk att allt typ är tvärtom och uppochner nuförtiden. Miljövänlig är alltid miljöfarlig. Fortsätter det så här så kommer det bli komplicerat.

 4. Allt kan köpas, men tid kan tyvärr inte köpas, för tid är pengar.
  Det är Starbucks fel att hela världen nu rangordnar storlekar med dessa felaktiga termer, som dessutom inkluderar två olika språk. Det mest skrattretande är när man beställer en espresso grande, det ligger en svart sörja i botten på en kopp som rymmer en halvliter.

 5. Det där om tid och pengar skulle inte ha varit med i kommentaren. Råkade följa med när jag cuttade och klistrade in kommentaren, något citat som jag råkade ha i samma dokument…

 6. Tacka vet jag espressomaskinen här på kontoret. Enkelt, snabbt och smärtfritt.

  Fast nästa gång en expedit frågar hur jag vill ha mitt kaffe på nästa kaffebar jag besöker ska jag svara följande:
  – Intravenöst tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *