Respekt säger jag bara.

Att under en hel arbetsdag ta hand om andras osnutna jävla ungar är något som borde betalas mycket bättre än vad det görs idag. Och premieras. Kanske man skulle ha en gala för bästa pedagogen, läckraste läxan, fetaste tålamodet, coolaste utflykten…

Jag bor vid en slutstation eller förststation beroende på hur man ser det och är alltid först på bussen eller sist av bussen. Får alltid min favvoplats, där jag kan sitta och fundera över vad som ska gå snett under dagen. Blänga på folk så att de inte vågar sitta bredvid mig. Men jag har nu under två dagar varit föremål för en rokad från den yngre delen av världen. Ni vet hur det är. Bussen sladdar in och man ser ett hav av toppluvor som böljar fram o tillbaka vid hållplatsen. Den enda tanken man har på morgonkvisten är “hoppas de ska med nästa buss, så jag kan mysa med ipoden i lugn o ro“. För kids bryr sig inte om blängande blickar. De sätter sig åtta stycken på sätet bredvid och bara finns. Med varsin ohemult® stor jävla ryggsäck.

– Ok allihop. Det är vår buss hoppa in!!!
– Yeahhah…

Och in kliver 300 ungar…
*…nintendo.., min mobil e en eriksson.., å då ba jag ba att han va ba.., nya psp 3 e fetare.., lägg av ra.., erik sluta knuffa amanda.., det var hon som började.., mamma ska köpa en.., vi har en sådan volvo.., hahaha.., adam sandler är så cool…*

Inte ens KISS på max volym i iPodden lyckas dränka bullret. Detta får jag uppleva under 5 stationer och jag är helt slut, betänk då personalen som ska ha koll på varje unge. Vara där som stöd, tröst, förebild o bara finnas till. Och en del av kidsen kan man ju inte ens gilla. Bortskämda jävla spolningar. Kaxiga glin. Dryga puckon…

Och den där volymen. Hela jävla dagen.

Sen ska läraren hem till sin kula. Laga mat, hämta sina egna telningar och vara en bra förälder också. När min dator hakar upp sig på jobbet kan jag svära åt den en stund. Ge den ett rätt så meningslöst finger. Köra en mental roundkick. Boota om och ta en java så länge.

Och så tycker jag att det arbete jag utför är märkfärdigt…

10 Replies to “Skolfröken med is i magen…”

 1. Hah, här är man tillbaka och myyycket läsning hade man att ta igen! =))
  Alltid lika härligt!

  Men för att kommentera detta. Jag håller med dig helt och fullt.
  Jag har varenda nerv i ryckningssalsa efter att ha haft besök av två st syskonbarn i ett par timmar bara och dessa männskor gör det varje dag! Med ett helt gäng!

  Stor eloge!

 2. Ledsen att göra dig besviken, Stefansan. Men du tycks ha glömt hur det var att vara osnuten ungjävel. Det var ingen dans på rosor. Daglig kamp mot överheter som lärare, föreståndare och rektorer för att få göra som man ville slutade alltid i form straff av något slag. Man fick rensa rabatter, måla staket och slava på annat sätt, bara för att man haft vett nog sno grannens rabarber eller kastat äpplen genom stänglset mot bilvägen…

  Inte för att jag gillar när stora klasar med ungar ska åka samma tåg eller tunnelbana som jag. Det är ett rent helvete.

  Vad jag har förstått är lärare något som kräver utbildning och utbildning kräver ett brinnande intresse. Mao innebär det att lärare brinner för sitt yrke. Alltså behövs inga extra belöningar då detta torde vara en tillräckligt stor morot.

  Förresten lyckas de ju inte hålla ordning i klassen. Jag är ledsen Steffe, men det förslaget sög.

 3. londongirl mvg månne? 😉

  LunatrixxLUNAAAAATRIIIIXXXXX!!!

  va har du varit? nästan IG för denna ogiltiga frånvaro banne mig 😉

  fan va skönt att se dig igen, välkommish…

  btw kolla upp “rullator-posten” 😉

  Sjöberg den eld som de måste uppbåda finns inte i mig i alla fall. Men visst har du rätt i att det sög musten ur en att vara den osnutne jävlen. I should know. Den osnutnaste av dem alla;)

 4. steffe: :-O) nej nej… tvärt om… Jag lägger mig på rygg och blottar strupen. En del strider går att vinna men inte denna. 🙂 Det är som att säga att det det inte gör ont när man är förkyld och det vet ju varenda kille att det inte är sant. Förkylningar gör ont. Och mer en två ungar som bråkar samtidigt blir för mycket. Så… hatten av. 😉

 5. Sikket välkomnande =D
  det gjorde min dag iaf!

  Ett IG tar jag inte 😉
  Jag har varit ute på försäljningar.. Högsäsongen på vårt företag. *huffar*

  Rullatorposten.. Hur missade jag den då?! *kollar genast upp*

 6. Hahahaha…
  Jag vikarierar ju på en skola för tillfället (har viserligen ingen utbildning, herregud när skule jag hunnit få den, slutade ju gymnasiet för några månader sen. Man kan ju fråga varför dom ville ha mig på skolan över huvud taget, dom borde vä ha nog med obldade slynlar som det är…) och jag känner hur den där elden falnar för varje dag som går. Nyexaminerade lärare tenderar ju att vara drivna men så fort det gått ett par år är fantasin helt död och dom har tappat hörseln.

  Är det gär du förresten?
  http://sofiaovarlden.blogg.se/270906142627_avancerad_smitning.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *