Fan va coolt. Jag ringde precis upp Danne på hans New York mobil. Om jag e avis på hans häng i det riktiga Soho så visar jag det inte.

*knyter näven tyst i fickan och vägrar titta västerut*

Nåväl. Killen e ju biizee. Är man i världsmetropolen så förpliktar det. Så jag hookas upp med den digitala telefonsvararen som är bland det coolaste jag mött. Det finns en annan historia om hans analoga som kommer inom en snar framtid. Nåväl. Till skillnad från Comviqs sugsvar då man får ett pip som säger “du har ett meddelande ring 222 för att…” och så jävla vidare, låter den amerikanska tjänsten dig välja mellan ett par sköna alternativ.

När man “öh..tjena kompis…ööh..uhat” färdigt, eftersom det är till utrikes man ringer, hoppar datorn in och säger, “press one to listen to your recorded message, press two to remake it, press three if you …”

Hur coolt är inte det? Kvalitetskoll. Varför har vi inte sånt i Sverige? Javisst ja…vi är ju världsledande när det gäller data, it, kommunikation. Det räcker väl? Vår föreställning om att vi är så feta i allt borde väl vara tillräckligt. 1978 var vi kanske coola, men sen har vartenda jävla land som lyckats dra en sladd kört om oss. Och att räkna antal datorer per capita gör väl inte att vi är bäst. Om vi vore det hur kan företag som BBB fortfarande rövknulla folket?

Vi har ju Comviq kompis, det är väl käckt nog? Va fan ska du med tjänster till? Mer kan man väl inte förvänta sig av det enda landet där endast AB fick registrera .se namn. Men har ett rickspucko som Uusman varit it-minister var väl inget annat att vänta. Hur var det nu “internet är en fluga?”, snarare så är väl EU en mygga…

Jag vill också ha en cool telefonsvare och hänga i New York…

12 Replies to “Mobilsvar med finess…”

  1. Men det ÄR ju så sant det du skrivet. Vi (Sverige) är inte alls speciellt moderna och hi-tech även om många vill tro det. Vi ligger sjukt mycket efter vissa andra länder.. Pinsamt!

  2. Äh, vad är Soho mot SoFo?

    Word verification jag fick nu: zughoh. Ganska passande på Sugbloggen, som jag tycker att du ska döpa om denna blogg till. Du var ju inne på det.

  3. sockerdricka I know när jag är utomlands säger jag att jag kommer ifrån Indien så fort IT kommer upp på tal.

    Cliff Hanger

    *skakar på huvudet*

    sofo…nej inte du. sofo är så sug…

    fan alla som bor söder om folkungagatan är sofo, polaren i huddinge, polaren i skövde osv…

    //Norman Fibbler gör den? jag har inte haft telia mobil sen 95, och qomvik sen 2003…men det hindrar inte mig från att såag skiten i alla fall 😉

    smultronpaj ja men om jag hade sådant mobilsvar skulle jag
    1: slippa tänka innan jag pratar
    2: slippa flytta dit
    3: inte kunnat gnälla om det…;)

  4. SoFo är allting söder om Folkungagatan men norr om Ringvägen, öster om Götgatan men väster om Renstiernas gata. Så nu vet du det! (Fastän jag vet att du skiter högaktningsfullt i det…)

  5. Norman Fibbler har rätt! Nackdelen med att man kan välja att spela om sitt meddelande är ännu ett sätt att bli rövknullad på.
    Operatörerna vet ju att man sällan blir nöjd med dom första 10 inspelningarna så man fastnar i en sådan där fälla (loop)där man aldrig hittar 1:an ! ! ! Operatörerna tjänar på att du aldrig blir nöjd…
    Tacka vet jag: Den du söker kan inte nås var god försök senare

  6. Jag vill också vara i New York eller så vill jag också ha ett mobil nummer till Danne så att jag kunde be honom gå och handla åt mig på Christmas Dove på Pier 17.

  7. Ringde en polare igår som förvånade mig med att ha denna förvirrande tjänst. (har vällinghjärna -klarar inte av valmöjligheter.) i sverige och på rikssvenska. Alltså finns det här också. Kan kolla vart om du vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *