Chillar vid ett övergångställe och väntar på att det ska bli grön gubbe. Vid den lokala Formel 1 banan, aka Valhallavägen. Från absolut ingenstans kommer det fram en övervintrad individ och frågar om jag tryckt på knappen?

wtf?

Ser jag så lost ut?
Ser jag ut som om jag inte har något bättre för mig än att stå o andas in skitluft vid den mest trafikerade korsningen i stan? Ser jag ut som om det bara är kroppen som är ute o luftar sina lurviga. Huvudet kvar hemma eftersom det behövde ta igen sig från gårdagens hårda dust med suduko?

Men värst är nog den beings-wanna-been som trycker på knappen sekunden efter att jag tryckt på den. Vadå duger inte min tryckning?

Eller de som frenetiskt trycker på hissknappen. Ungefär som när Peter Criss bankade på pukorna när det begav sig. Precis som om hissen skulle tänka “shit det verkar som om Ove har mest bråttom, jag skiter i de andra våningarna och rasslar ned dit på stört”.

Varför slår man på fjärrkontrollen när den vägrar byta från Slott o Kofta till något annat ohemult inredningskit?
Varför vrålar man “hallå hör du mig” när det är alldeles uppenbart att mobilen tappat mottagningen?
Varför slår man på ratten när bilen lider av akut pms (purken motor syndrom – känns igen bland annat på total brist av medkänsla för den stressade ägaren)…

…varför bryr jag mig?

9 Replies to “Varför bryr jag mig?”

 1. Värst är ändå just idioterna som trycker på knappen när man redan står och väntar vid övergångsställen. Lyser lampan har man ju tryckt för f-n! Tar de för givet att man tycker om att stå där och skiter i knapptryckningar? Att man är för dum i huvudet för att trycka på knappen och att lmapan kanske är trasig? Eller är de fortfarande barnungar som tycker det är brutalt roligt att trycka på knappar?

 2. Stockholmsstress när den är som värst. Du behöver ett miljöombyte, mannen! Fast å andra sidan ger stadslivet god näring åt gnällbloggandet. 🙂

  Vad tyckte du annars om min slogan till RazorSharp? Jag tycker att du också ska byta namn! Våga! Våga!

 3. Tror inte att sådana knappar funkar… sitter bara där för att man ska tro att man har nåt att säga till om. Det blir ju grön gubbe om man inte trycker också. Garanterat tar det lika lång tid om man trycker. Just det.

 4. Man kan även hitta liknande scenarios i det ljuva hemmet.
  Man har precis avnjutit en sen repris av CSI och somnat gott… ligger där och är värsta badvakten i Baywatch Kungsholmen när man plötsligt hör något långt borta i horisonten “Sover du?”… vafan, syns det inte så måste det fan i mig höras på andningen att kroppen inte befinner sig på normala kungsholmen utan i en annan dimension.

 5. Fortsätt bry dig så att du har bloggmaterial! 😉
  Skönt att man inte är ensam om att funta på bl.a. andras beteenden….

 6. jag trodde inte man behövde trycka på knappen längre. det skall la bli grönt för fotgängare automatiskt?

  kanske bara här i framtiden som det är så?

 7. Ante you got the point. nästa gång ska jag stå med handen på knappsatsen, sabba för nästa som vill trycka. Kanske droppa “nä du…jag har redan tryckt och det ska fan i mig räcka för dig också”

  Cliff Hanger fan vad coolt namnet blev. Jag är hårt sugen att byta till Razor…men det blir så konstigt i bloggandet när jag referera till mig själv som Razor. Steffe känns mer familjärt.

  SixesAndSevens åh fan. är det så? shit då är man utsatt för en fet komplott.

  Lunatrixx 😉 . vi är nog rätt lika varandra “med tankar om stort och smått”

  smultronpaj hehe…fortsättningen på “Bitter…” är på g i nästa vecka.

  El_Pedro fan e de automatiskt? shit då ska jag sluta knappa på dessa hiskeliga tingestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *