Man sitter på balkongen, med en kopp kaffe i handen. Måsarna skränar. Man känner att livet för en gångs skull är ganska uthärdligt. Dagens göromål består utav slapphänt existens. Valhänt om man så vill. Lite som sjökorna, ligga i en hög på balkongen, kanske till och med ta sig ut till en gräsplätt någonstans.

Den halvuppätna ostmackan ligger och lögar sig den med i solen. En och en annan skata har fettkoll på den. Och på varandra. Och jag på dem. Kom bara – så får ni se.

En bit bort hörs glasbilen och sabbar för en stund den idyll man upplever. Fan han måste ha problem hemma. Hur fan kan man åka runt klockan 09.00 och tömma glasbehållarna? Vem vill han hämnas på? Jävla pucko.

och…så fort glasbilen glider iväg och solen visar sig glider melodin och texten till Ledins opus omärkligt in i en huvud. Likt ett hett skvaller sprider den sig från den bakre delen av hjärnan, där förträngning har sin hemvist till medvetandet och kickstartar igång irritationcentret.

Varför då? Varför det?

Jag gillar inte Ledin. En kille som skrivit en låt som handlar om någon häst ska inte finnas i min hjärna. Jag vill inte heller bli påmind om att sommaren är kort. Jag vill inte att Ledin överhuvudtaget ska säga till mig något om vindar. Eller vatten.

Och vad är det för fel på den betingade reflexen? Har den inte någon som helst jävla självkritik? Lite sanering skulle inte skada.

Låt mig ha sommaren för mig själv.

13 Replies to “Sommaren är kort…”

 1. Jag fattar inte det där… VARENDA gång jag sitter på balkongen börjar jag kika runt för att se efter om det är några moln på himlen, helt automatiskt, som en reflex så fort solen ploppat fram. Och varför? Jo för att “inte ett moln, så långt ögat kan nå” ska kunna börja spelas upp i huvet på mig. Han är inprogrammerad i den svenska själen och det finns inte en jävel som inte lider av det! Fruktansvärt!

 2. Ledin ja… Min favoritstrof av Tompa är när han sjunger “sanden mellan tårna”… Det känns så svängigt liksom och passande när man sitter på playan vid stilla havet! 🙂 Synd bara att vi endast har ett ord för hav på svenska. Pacific Ocean låter ju lite mäktigare än stilla havet vilket får mig o tänka på Pite havsbad. Kan inte du Christina hitta på ett till? Ett nytt ord för hav… ?!
  Nå.. hur som helst. Som utlandssvensk saknar jag även Falukorv och det säger ju en del. 😉

  När det gäller glasbilarna tror jag det är en del av uppmuntran av den svenska folksjälen som i grund och botten vill källsortera. Metoden de använder är enkel och effektiv: att nå resultat genom skuldbeläggning. För vem får inte dåligt samvete av att höra glasbilen tidigt en lördagsmorgon? Inte nog med att man ligger och drönar istället för att vara på gymet sjukt tidigt, dessutom blir man snabbt påmind om att man fortfarande inte tömt det överfulla köksskåpet på dess glasinnehåll. Så… i jämförelse med att sätta upp lite affischer på stan tror jag att “tömmaglasbehållarnatidigtsomfanenlördagsmorgontricket” är mer effektivt för att få svensken att komma ihåg sin källsortering.
  Men visst, det kan ju vara så enkelt att din puckade granne med träskorna faktiskt var på glastömmarfirmafesten och fick ihop det med Berra glastömmares fru. Dessutom. Om man följer detta resonemang en bit till, dvs vandetta på grund av sexuella snestegs -teorin och samkör den med ditt dagens gnäll och saker som suger så skulle i varje fall jag fråga mig; vem av dina grannar har strulat med lapplisan? Och kanske den viktigaste frågan av alla: Vem fan är det som tjallar hela tiden?

  Flytta! El_pedro tor jag behöver en ny granne! 🙂 (läs: “det vore lagligt att mörda sin granne”)

  Peace bro

 3. ett nytt ord för hav? jag hade gärna sett att vi påbörjade ecuadoriansk-svenska akademiens ordlista med ett lite mer modest uppdrag, men jag ska ge det en chans. djup känns som en bra ingrediens. spegel kanske. silver, vidsträckt, horisontvidd, perspektiv, nationalromantisk. fast det är ju ord som redan finns och det vore tråkigt att bygga ihop dem bara sådär.

  marinoeon?

  känns inte bra än. jag ska fortsätta med mina gena ord nu ett tag, ska fundera mer under tiden jag pluggar.

 4. (ska snart lära mig att skriva allt i samma kommentar.) lever han? ledin alltså. asså, trodde att någon förbjudit honom enligt lag för typ tio år sen eller nåt.

 5. sofia inprogrammerad …snarare så har han bitit sig fast 😉

  Christina vem är ebba? eller vem bryr sig 😉

  danne eftersom falukorv består utav 70% vatten är tipset att doppa huvudet i stilla havet så har du fått din dos.

  f.ö vem har strulat med lapplisans man/fru borde det vara… därför hämnas hon på oss – eller menar du att hon/han fick så dålig stock/stack så att hon/han hämnas därför?

  logiske lelle i farten igen …mohahaha

  Christina blöt. Enkelt, deskriptivt, on-the-target, självförklarande… etc…

  Stilla Blötet, Svarta blötet, saltblötet, Kaspiska blötet…

  Blötkapten, blötkryssare, blötblöt i stället för sjöblöt,

  blötsköldpadda, blötabborre…

  sol vind och blö-ööt, gröna berg och djupa blöööö-ööt, de e mina drömmar gjord a-aaav

 6. Christina Vad sägs om sveriges rassehåla no:1 Blötbo?…mohahaha

  ebba – jag flabbar henne i fejset…fröken no(n)sense bloggare ;)))

 7. Christina mitt hjärta. Jag är helt stum av beundran för din entusiasm! Trots att du har plåster på tån. 😉 marinoeon – tycker jag låter bra. Bättre än blöt. Fast jag skulle vilja känna lite mer 6 metersvågor. Lite mer urkraft samtidigt som solnedgången!? Kan du?

  Kram mitt blöt. 😉

 8. Mitt blöt. Det var stefan som pratade om Ledin. Jag har ingen skuld i detta. Skäll på honom. 🙂 Men vem var det du semiciterade innan om inte Ted Gärdestad. Sol vin occh blöt är ju en av hans kändaste hits. 🙂

 9. hej svejs Stefan och alla andra vimsiga bloggare! Här försöker jag uppdatera mig i cyberspace och vad händer – jag träffar Er alla som inte kan skilja på bra musik, glasspinnar och gud vet vad. Jag vill bara meddela att jag härmed inte klarar mer av “saker som suger”, men det beror INTE på att jag själv är ett dugg positiv! Nejdå, där ligger du i lä Stefan, jag har kollar om du kan komma upp i en gnällnivå som motsvarar vad vi PMS-kvinnor jobbar med dagligen – men icke. Du är helt enkelt inte tillräckligt gnällig, grattis!! Tack och hej från Nina
  PS. Vi som är över 25 vet att lögar betyder bada, så stå på dig! DS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *