I dont get it. Vem i hela världen kom på att det man har mellan benen skall avgöra vilken lön man får?

Om jag hade fötts med ett hugg i stället för den något krumma utväxten med tillhörande håriga bihang – som jag fortfarande inte kan förlika mig med är OK (eftersom den ena kulan är mindre än den andra och jag som är perfektionist inte kan acceptera det), så hade min arbetsgivare gett mig mindre pengar för SAMMA jobb som jag utför idag.

Vad är det man får betalt för? Pärleporten, ballen eller är det jobbet? Om det är könet som avgör borde då snygga eller välvårdade hugg få mer betalt? Hur är det egentligen med de som har organ i kategori hu-vad-stor-den-är, borde inte de tjäna bättre än prinskorvfurstarna?

Och så är det väl inte? Eller…

Och hur gör vi med transarna och shemalesen…? Best of both worlds är en devis som porrbranschen mutat in….kanske ngt för deras f(u)ackförbund månne? En riktigt bra f(u)ackp(u)amp borde kunna förhandla till sig dubbel deg där med allt vad det innebär med dubbel pension och dubbelt boende och dubbel i bordtennis. Fast de kanske blir dubbelt beskattade? Och nu börjar jag se dubbelt.

Och hur är det med de som mitt i karriären en dag vaknar upp och säger… “Fuck it. Inge kul att va kille längre, tar nog och hugger av snabeln i eftermiddag.”
Går de ned i lön?
Och är det reflexivt?
Dvs de som vaknar upp på morgonen, ser sin skabbiga man med ölkropp, ryser till och säger till sig själv…”fuck it här oxå, I had enough of this” haspar på en balle och glider iväg och raggar upp en 20 år yngre kvinna…får de mer lön?

Att bara gnälla är lätt. Men att försöka göra ngt åt det är en aning svårare. Nu vill jag vara med och sprida vidare ett budskap som handlar om:

====================================================
Solidaritet, jämlikhet och systerskap

Onsdagen den sjunde juni
dagen efter Sveriges nationaldag
Klockan 13.00 så ska Sverige stå still för lika lön för alla oavsett kön.
En manifestation som ska vara i 30 minuter.

Jag kan inte göra en skillnad men vi kan.

Läser du det här så klistra in det i din blogg/trappuppgång/där det syns
====================================================

källa: En blog bland andra (Kapten Napalm)

One Reply to “Mer deg för att man är man suger fett”

  1. Problemet är tyvärr inte att kvinnor får lägre lön för samma jobb som män, då hade det varit enkelt att peka på orättvisan och stämma skiten ur arbetsgivaren. Problemet är mer subtilt än så – traditionella kvinnoyrken betalas generellt sämre än traditionella mansyrken och det är så man räknar ut att kvinnor procentuellt tjänar betydligt lägre än män. Men frågan kvarstår fortfarande: Hur löser man problemet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *