En sak som stört mig rätt länge är elbolagens tjuv och bandit metoder. Ena kvartalet betalar man 546 kalla för elförbrukningen för att i nästa kvartal behöva punga ut med 3 och en halv lax rakt av.

Det sjuka är att under vintermånaden borde elpriset vara fett högre, men icke sa nicke. I november fick jag en elräkning på 3500:- out of the blue. När jag ringde och frågade vad i helvete är detta fick jag svaret:

– Enligt den prognos vi gjorde förra året har du förbrukat mer el och denna är retroaktiv.
– Men för fan, hur kan jag på 3 kvartal plötsligt förbruka lika mycket som barsebeck?
– Ja du kanske har en gammal frys?
– Nope!
– Kanske är det en gammal kyl?
– Nope där oxå!
– Tv kanske?
– Men för farao… hör du själv hur du låter? Du sitter ju bara och gissar? Vadå sitter du med en lista där du ska droppa ev elförbrukande apparater och förväntar dig att jag ska svara ja på något?
– Nä men nu är det så här…
– Det är det inte alls. Vad du än säger så finns det inte en suck att jag från ingenstans plötsligt ska förbruka 3 gånger så mycket el. Det är ni som är boven.
– Ja du kan ju alltid överklaga
– Till?
– Vår ekonomiavdelning.
– Hur ska jag kunna bevisa att jag inte bränt den el ni säger att jag gjort. Jag har ju inte ens elmätaren i min lägenhet.
– Vi har läst av din mätare
– När då?
– I juni!
– I JUNI!!! Och ni skickar en räkning i November, som går retroaktivt bakåt ett jävla år!?

Avreglering säger dom? Hur fan kan det vara avreglerat? Vad är det som är avreglerat? Inga regler för hur mycket vi kan ta betalt månne? Idioterna på Sthlm Stad med riksskägget Mats Hult i spetsen, sålde ut Fortum till finnarna. De höjer priserna och har luddiga avräkningar som kräver en master degree i det mesta som finns i akademisk väg för att lista ut vad den säger.

Finnarna sitter i bastun och garvar läppen av sig hela vägen ned till isvaken. Istället för sisu är det seså vi pippar stockholmarna.

Det är trafikavgift, nätskatt, accessavgit, skatt på kilowatten, skatt på kabeln, skatt på tariffen på elen, mängd och massa avgift och avgift för att man är ful i allmänhet… man har inte en susning – förutom att cheferna på Fortum tar ut miljardvinsterbonusaroptioner och fan och hans moster. Och Hulth tog säkert en och en annan krona under bordet – för att få i land denna korkade jävla affär. Givetvis maskerat som arvode för styrelseuppdrag. För i Sverige har vi ingen korruption, det finns bara i andra länder.

Och vi blir itutade att använda lågenergilampor – för att spara 11 öre på 11 år.

5 Replies to “ELaka fortum”

  1. Jag håller med. Blir nså förbannad på idioterna. MAY THEY BURN IN HELL! Jag skulle aldrig jobba på ett elbolag, jävla utsugare!

  2. och hur ska man protestera…genom att sluta använda dator, tv, stänga av värmen, sluta ladda mobilen, sluta värma maten…va fan de har oss by the balls

  3. Nej det är inte mycket man kan göra mot dom hår jävla banditerna,frustrerande. Jag bombar med e-mail; Fortum,konkurrensverket,energimyndigheten,Maud Olofsson (näringsdepartementet)Jag uppmanar alla att göra detsamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *