Polaren nattade sina kids.Vid 20.30. Det ringde på dörren och hon trodde att det var grannen så hon hasta fram till dörren och drev upp den utan att titta igenom “vette-fan-om-jag-ska-släppa-in-dig-hålet”.

Utanför står en TV-pejlare.

Är det det vi betalar för? Är det därför riksteve suger så fett? Kontrollsamhälle i kvadrat.
Om man äger en teve ska man betala licens – att man aldrig tittar på skiten spelar ingen roll. Vad sägs om man tar resonemanget vidare:

Om man har körkort ska man betala vägskatt.
Om man har husvagn ska man betala fastighetsskatt….

…listan goes on forever.

– har du teve?
– nae..
– jo mamma köpte en ny teve för våran gammla gick sönder, kläcker den rosenkindade 6-åringen som smugit fram till dörren.
– ja ha. då ska du betala teveavgift
– öh…
– stavar du ditt efternamn med…

Inte en suck hade hon. Visst hon kunde vingat ungen – men för vad? Att han talade sanning? Hur skulle det gestalta sig i framtiden? Att han skulle bli jurist eller ve försäkringsman!

Jag hade en sådan som knackade på min dörr en söndag klockan 10.00. Men min sinnesnärvaro och att teven var avstängd gjorde att jag kunde håll puckot stången.

– Du betalar inte tevelicens.
– Vet jag väl.
– Har du teve?
– Jag behöver inte svara på den frågan va?
– Öh…ja men har du en teve?
– Vi kan väl säga att jag INTE har en teve?
– Är det sant?
– Visst om du vill att det ska vara sant.
– Jo men… jag undrar om det är sant
– Jaså … du undrar du? Fint jag undrar vad det är som ger dig den rätten att ringa på min dörr klockan 10.00 en söndagsmorgon och kräva svar av mig. Jag behöver inte prata med dig. Far och bada.

*SLAM!*

5 Replies to “Lömska dörrknackare”

 1. Hahahaha, hittade hit via blogfrossa, du skulle kunna få anställning som min dörröppnare. Hahahaha. Så slapp jag krypa över vardagsrumsgolvet (för att inte synas från fönstret) på väg till titthålet. Kommer de på kvällen så tänder de inte belysningen i trapphuset så att man inte ska se dem. Läskiga typer.

  Kul blogg.

 2. inte för intet: man tackar. En annan polare hade sinnesnärvaro nog att kolla igenom dörrhålet – hasta in till badrummet sleva i sig tandkräm så att det löddra runt munnen, klä av sig, ta ned yxan från väggen. Slet upp dörren och med villt stirrande blick vrålade “vad kan jag hjälpa dig med!!!”.

  Tvpejlaren slogs med sin skugga om att vara snabbast ur huset.

 3. har bara haft en på telefon som sa “jag hör teven i bakgrunden” Då hör du fel sa jag. Jag sparar emellrtid din absolut lysande drapa för kommande pejlarkontakter

 4. Men hallå – hur smart är det att licensskolka? Man får rätt mycket för pengarna, faktiskt. Fundera sedam en sväng på konsekvenserna av om allt fler smiter.

 5. smarta sara: feel free att använda det vid framtida pejlarkrockar -för de återvänder. Mark my word;)

  anonymous: det handlar inte om att licenskolka. Jag degar gärna för (k)anal 1 o 2. Som det är nu betalar jag för upc´s miffoutbud – för jag kan inte accessa det på annat vis.

  Men riksteves metoder att ta betalat av alla som äger:
  1. dator med tvkort
  2. tv
  3. dvdspelare
  4. video
  5. och snart om man har bokstäverna t och v i sitt namn…

  …går fetbort. OCH att angivarna knackar på i mitt hem och grunden för det är att de enligt sina listor inte ser att jag betalar licens. Tacka fan för det! Skiten suger getost hela vägen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *