Jag har kommit på det!

Jag skrev tidigare att det var puckon som beslöt de feta avtalen till diverse “högdjur” med betoning på djur (sorry djurriket det var inte mening att dissa dig).

Nåväl.

De är inga puckon – utan helt enkelt bara korrumperade såskoppar. De tar förmodligen inga deg i fickan för att skaka fram avtalen men det skulle vara kul att se hur deras arvoden ser ut, vilka styrelser de sitter i osv. Det är en klubb full av inbördes tjänster och gentjänster. Mottot är säkerligen “nästa gång kan det vara min tur”, så därför gör man inga protester utan ser till att säkerställa och odla denna kutym.

Och givetvis skulle väl ingen sunt fungerande människa tacka nej till 80 mille?

Det sura är skenargumenten de använder – ingen skulle vilja jobba här osv. Jag skulle lätt kunna jobba där för 178.000 tusen i månaden. Om det är någon som tackar nej- far åt helvete och leta upp en ny då. Vad är problemet?

Och det riktigt avartiga – att personen i fråga skulle ha pension efter det att denne har slutat!
I privata företag får de göra hur fan de vill, men på systemet och statliga bolag? Jag kan inte välja att sluta stötta skiten – annat än genom att börja arbeta svart.

Och då är jag i alla fall en förlorare eftersom detta påverkar min pension och mina barns framtid och samhället i övrigt. Vem ska ta hand om och betala för våra gamla, barnomsorgen, de sociala fallen etc…

usch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *