Datorn som jag sitter med i knät och skriver på är fin och har gett mig många minnen för livet. När jag känner att jag är kall så kan jag värma mig på den. Dels som värmekälla rent fysiskt, men också emotionellt. De minnen som väcks upp i mitt inre av vilken glädje den har gett mig värmer mitt inre. Jag blir alldeles var inombords av de stycken jag skapat som är historiska. Musikstycken jag lyckats fånga in i tidskapsel i form av av en ljudpalett som är en form av manifestation av mig oc mitt uttryck fruset i tid. Det är ettor och nollar som fångats och sparats ned i denna form som omvandlas hos den som lyssnar och ger associationer. Det är ganska häftigt att det som förut var förenad med enorma kostnader nu kan göras med endast en dator. Utöver att fånga musik så har datorn också fått mig att se världen tillsammans med min familj har vi rest, jag har sett otaliga klipp på youtube som visat mig allt mellan himmel och jord.

En och en annan mörk sida har jag också lyckats landa på. Jag har vandrat på den småkriminella banan då jag innan Spotify och Netflix kom till såg till att få tillgång till en del musik och filmer. Känslan av att skriva har förändrat sen jag började skriva på en dator, jag gillar tanken på att skriva på papper men det går så långsamt jämfört med mina tankar så det är med datorn jag får ut mer av vad jag vill säga än när jag använder papper och penna. Men det blir oftast snyggare med penna. mitt övriga liv som att hantera räkningar, tjänster deklarationer hade varit för djävligt utan datorns hjälp. Kan inte ens tänka mig att gå tillbaka dit.

Sen har jag inte betalat för en dator sen jag köpte min första pc 1987 – alla andra datorer har jag fått i jobbet. Ganska häftigt egentligen. Och så har jag byggt sitter och appar och lärt mig nya språk och det enbart för att datorn har väckt och underhållit min nyfikenhet. Inte ens sett projekt “objekt skrivning” på tio minuter med dag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *