Veckans hjälte

Lovade besiktningsmannen på Bilbesiktningen en hyllningspost till hans ära.

Kommer in med en på det hela tagen fin bil. Inga buggs whatsoever liksom. Han kollar igen och säger “fint vårdad bil mannen!” Och jag ba” eller hur?” och vi känns så jävla bundis. Går runt bilen och jag till min förvåning ser att höger framljustorkare har hakat upp sig på sniskan. Så att min Volvo ser ut som om den höjer på det ena ögonbrynet. Som vem som helst förstår brinner det till i min snygghetsavdelning. Jag menar vem fan vill åka omkring med en Volvo som ser lite störd ut? Jag ba:
– Men va van nu då?
– Vad, säger han?
– Kolla jävla strålkastartorkare har hakat upp sig. WTF liksom?
– Det där är skitenkelt att fixa.
– Ere?
– Vänta…

Och så gick han iväg, hämtade en skruvmejsel, en mutterdragare. Lirkade lite på skyddsgummit, petade ut det, drog av muttern , drog ut armen, justerade armen, satte dit den igen, drog åt mutter, la tillbaka skyddsgummit och med ett:

– Sådärja. Som ny.
– Men fan va schysst!
– Det var så lite.
– Vet du hur mycket det här hade kostat på Bilia?
– Jodå.
– Du är veckans hjälte och det är bara måndag idag. Förstår du hur många i helpdeskar och kundmottagningar som måste jobba för att överhuvudtaget komma upp till denna jesusliknade nivå?
– Nästa gång är det min tur att få hjälp.
– Och är det någon som då jiddrar säg till så kommer jag och ger dom onda ögat.

Kontrollanten( i linje med min PUL hållning publicerar jag inte helst namnet) på bilbesiktningen södermalm. I owe you one!

2 Replies to “Bil(lig)besiktning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *