Läser i DN debatt att Jimmie Åkesson är glad att en människa dödades. Förlåt mig han är inte glad han är “ytterst tacksam”… fyfan vilken jävla vidrig människosyn detta ger uttryck för. Vi har alltså en partiledare i Sverige som säger att han är “tacksam” för att en person dör. Resten av artikeln andas som vanligt fobi, skräck, svepande argumentering, skuldbeläggning och rädsla – SD i ett nötskal. Och läser man riktigt ordentligt vill ju Åkesson registrera människors åsikter…

Dock måste jag ge JÅ credd för en sak.Det finns en beröringsångest men den blir inte mindre för att man ger uttryck för att man glädjs åt att människor dör…

För de som vill läsa SÄPOS rapport själva och inte tar Åkessons axplock som gällande finns rapporten här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

24 Replies to “SD´s människosyn”

 1. Du måste ju vara helt sjuk i huvudet. Kan inte se någon annan förklaring. Eller så har du inte ens läst artikeln.

  Om jag ska fatta dig rätt tycker du inte om det faktum att självmordsbombaren dog. JÅ skriver att det var bra att bara han dog. Men det tycker du är fel. Äh, behöver inte ens motivera varför du inte har alla hästar i hagen. Haha!

 2. @Joakim – Jag kan motivera till varför jag inte har några hästar alls. Jag är ingen bonde.

  @Required – Spot on. Eller egentligen inte eftersom bloggen inte har en titel utan ett namn…

 3. Lol, snacka om hårdvinkling genom att klippa citatet på rätt ställe. Vad är syftet? Jag tycker det var en av dom mer klarsynta artiklarna på DN debatt senaste veckan.

 4. Feltolkar du debattartikeln med flit nu?
  Ser du verkligen ingen skillnad mellan att vara:

  1 glad över att en människa dör
  2 glad över att endast en (i detta fall terroristen) människa dör, när flera andra kunde ha dött i självmordsdådet?

  Jag kan ha förståelse för bittra känslor gentemot SD och deras partiledare, men man behöver inte måla fan på väggen i onödan. Obefogad kritik av SD kommer inte vinna några politiska poäng, tvärt om.

 5. @Brunte -Att peka på att vi har en partiledare i Sverige som är tacksam över att människor dör anser du är obefogad kritik? Grumla inte till det med emotiva undertoner. JÅ är ytterst tacksam att en människa dör. Det står svart på vitt. Vad är det som är svårt att förstå?

  @Gnidde – Syftet? Tja…vad tror du?

 6. @Stefan – Vi kan ju börja med att titta på inledningen i debattartikeln.

  Jag citerar: “Det är nu ungefär en månad sedan som vi i julhandeln utsattes för ett islamistiskt självmordsdåd i centrala Stockholm. Jag är ytterst tacksam för att det enbart var gärningsmannen som dog.”

  Förstå mig rätt Stefan, jag är inte heller någon anhängare av SD och jag har relativt starka aversioner mot JÅ. Det är därför som jag också reagerar på obefogad kritik gentemot SD, eftersom det riskerar att slå mot den seriösa kritiken som riktas mot deras partiprogram o.d.

 7. “…tacksam att EN människa dör”. Begriper du nu eller har du bara lekt med skillnaden i valör mellan det talade och skrivna ordet?

  Sedan tyder det på ett intellektuellt dödsförakt att använda superfloskeln ‘människosyn’. Den kan endast slås av begreppet ‘värdegrund’ vars användande i valfri debatt flaggar för att en sakligt meningsutbyte inte är möjligt. Som bekant utfärdades ukaser under valrörelsen att inte diskutera sakfrågor med Sverigedemokraterna, endast använda ‘värdeord’.

 8. @Brunte – Fortfarande har JÅ skrivit att han är tacksam över att en människa dör. Jag är av den åsikten att om SD ska tvätta bort sin stämpel som nassar borde deras partiledare fundera på hur han formulerar sig. Hur svårt hade det varit att skriva “jag är tacksam över att inga oskyldiga omkom”?

  @Hm – Bra att du är den som beslutar HUR det skrivna ordet ska tolkas.

  “Vår fasta övertygelse är att det svenska samhället måste bygga på svensk värdegrund. ”

  Googla på det där så får du se vilka som är upphovsmän till den frasen…

 9. Stefan, är du seriös?

  Om jag skulle tappa en back läsk och endast en flaska skulle gå sönder, och därmet utbrista “Jag är ytterst tacksam för att det enbart var en flaska som gick sönder”.

  Skulle du då uttolka det som:

  “Jag är ytterst tacksam att en flaska gick sönder!”

  Lär dig läsa unge man!

 10. Som vanligt klarar ni PK-nissar inte av att argumentera, bara att bygga halmgubbar och gnälla på dessa.. Patetiskt.

  Ja, denna bloggen suger verkligen. Men fortsätt gärna, ni gör mer nytta än skada när ni skämmer ut er såhär.

 11. @CoD – Jag skulle bokstavligen tolka dig som att du var “ytterst tacksam för att enbart en flaska som gick sönder”. Vad är det som är så svårt med det skrivna svenska språket? Förutom stavningen och grammatiska regler då.

  @BT- Heja…du var ju rätt så osaklig. Tyvärr finns det inget botemedel mot sådant.

 12. Citerat från ditt originalinlägg:
  “Vi har alltså en partiledare i Sverige som säger att han är “tacksam” för att en person dör.”

  och senare i kommentarerna skriver du:

  “stefan Says:
  January 25th, 2011 at 3:45 pm

  @Brunte – Fortfarande har JÅ skrivit att han är tacksam över att en människa dör.”

  Citat från JÅs originaltext på DN.se:
  “Det är nu ungefär en månad sedan som vi i julhandeln utsattes för ett islamistiskt självmordsdåd i centrala Stockholm. Jag är ytterst tacksam för att det enbart var gärningsmannen som dog.”

  Hur kan du tolka den texten så som att JÅ är tacksam över att en människa dör?
  Även en person som avskyr JÅ bör inse att det inte är det han säger. Men du envisas med att säga det på denna blogg. Min slutsats är att du inte kan läsa, eller möjligen inte har förmåga att förstå det du läser.

  mvh
  CoD

 13. @CoD – Jag läser texter bokstavligt. 4+4=8.

  Man ska kanske enbart läsa mellan raderna. Endast då kan alla vara överens om att det som sägs/skrivs är det som som skall “tolkas”. Inte orden. Inte innebörden. Inte betydelsen.

  JÅ menar nog – nu får du korrigera mig om jag är ute och cyklar eftersom detta med att “tolka” är lite nytt för mig – att han egentligen är brydd att en människa dog men samtidigt ytterst tacksam att den enda som dog var den som dog och att det är synd att människor dör, speciellt de som begår islamistiskt självmord, fast egentligen inte, men det kan jag nog inte skriva…

  Är det en korrekt tolkning?

 14. @Rolle – Här har du några tecken du missade ,..! Inte så lätt det där med skrivandet. Jag vet. Det är ok. Faktiskt.

  @Lssa – Oh! En av dessa otroooooliga sanningar droppade sådär. Utan någon förvarning dessutom. Hur gör du? Med speglar va?

 15. OK, Stefan, när får vi läsa motsvarande blogginlägg om självmordsbombare men då med den justeringen att de uttrycker glädje när inte bara en skyldig utan så många oskyldiga människor som möjligt dödas?

 16. @Magnus Johansson – Du kan få det nu.

  Läste i dagens DN att självmordsbombaren som sprängde sig själv och 35 andra i Moskva skrek “Jag kommer att döda er alla”. Fyfan vilken vidrig människosyn detta ger uttryck för!

  Är du nöjd nu?

 17. Visst har din blogg ett -> litet <- underhållsvärde iom dina extrema tolkningar och allmänna idioti. Men tänker ändå ge dig rådet att du borde lägga ner denna dynghög du valt att kalla blogg.

  MvH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *