De som anser att argumentet att Piratpartiet får en massa medlemmar bara för att det är gratis att gå med i PP  – missar en fundamental självklarhet.

Det är GRATIS att gå och rösta!

Så vad är problemet med att medlemskapet i piratpartiet är gratis? Med argumentet att gratis medlemskap innebär “oseriositet” på något plan borde det också betyda att en röst på något parti på valdagen också då är en “oseriös” röst, eftersom det är gratis att gå och rösta. Dessutom finns det andra partier som inte heller tar betalt för medlemskapet…

Läs här hur du ska göra för att rösta. Oavsett vad du tänker rösta på så rösta, det finns människor som offrar sina liv för att få rätten att göra sin röst hörd…

Andra bloggar om , , , ,

9 Replies to “Piratpartiet är gratis”

 1. …och det finns männiksor som offrar sina liv för att få fildela? 😉

  Oavsett vad man tycker om fildelning tycker jag att det är en smula sorgligt att det är just en sådan här fråga som mobiliserar (mestadels ungt) folk att engagera sig politiskt.

  Hur många brydde sig och blev politiskt engagerade när Darfur-helvetet brakade lös? Hur många har engagerat sig politiskt för att rädda jorden från klimatkrisen? Hur många engagerar sig politiskt för att jämna ut de ekonomiska orättvisorna och klyftorna inrikes och utrikes?

  Jag vet att man kan engagera sig på annat sätt än genom politiska partier. Man kan också engagera sig i fildelning OCH DESSUTOM i annat. Men ändå. Jag tycker ändå att engagemanget verkar en aning snedvridet. Kan det MÖJLIGEN vara så att engagemanget väcks till liv först när ens egna nöjeskonsumtionsintressen hotas – och inte tidigare? Sorgligt i så fall.

 2. cliff: Det kan MÖJLIGEN vara så att det egna engagemanget inte väcks förrän man upplever att man själv hotas. Människan har svårt att relatera till saker långt borta, hur hemskt det än är. Det är mycket enklare att engagera sig i något som är nära, hur simpelt det än är.

  Själv tycker jag det är sorgligt att arbetare kan samlas i stora tusental när några av deras medarbetare hotas av varsel medan några hundra orkar resa sig från fåtöljen när hela sveriges befolknings integritet och frihet hotas. Och det är absolut inte arbetarna som är sorgliga…

 3. Cliif @ Andreas – Oavsett vilken som är anledningen till att människor engagerar sig så tycker jag att det är positivt i sig att man gör något. Jag personligen på många plan kan tycka att frågan om nätet och integritet är lyxproblem – med tanke på andra viktigare frågor men å andra sidan med det perspektivet på saker och ting blir allt banalt i jämförelse med tyngre frågor som mat, hus, mänskliga rättighet etc.

  Sen är det väl att just i nätets framtid med fra, ipred etc så ligger det i sakens natur att just hårdanvändare av nätet lägger det högst på sin agenda?

 4. Ni har goda poänger båda två. Och själv engagerar jag mig ju bland annat i ett dåligt fotbollslag och en ganska fånig blogg (vid sidan av att jag har fadderbarn och regelbundet stöttar UNICEF). 🙂

  Det är inget fel i att engagera sig i mindre frågor än de allra största. Men en röst på t ex Piratpartiet blir ju en röst mindre på ett parti med en bredare agenda, där även större frågor än fildelning och integritet (med all respekt för att det också är viktiga frågor, särskilt det sistnämnda) finns med.

 5. Där utgår du ifrån att det finns någon universell lista över De Stora Frågorna, med Frågorna i storleksordning. Jag förstår att de som aldrig använt en dator och inte ens vågar sms:a på telefonen tycker att piratpartiet är ett oseriöst flumparti. Men för oss som lever på internet varje dag, som är en del av svärmarna och som ser vilka fantastiska möjligheter som aktivt motarbetas, för oss pågår det ett krig just nu.

  Visst, moderaterna har en plan för var vi ska göra av alla sjuka och arbetslösa. Det har sossarna med. Liksom bondeförbundet och kommunistpartiet. I mina ögon är en röst åt höger eller vänster en bortkastad röst. Blocken har bytt plats vid rodret lite då och då de senaste 150 åren men på det stora hela har det inte gjort någon skillnad alls. Piratpartiet strävar i alla fall efter att göra skillnad.

 6. Piratpartiet skriver på sin hemsida: “…så länge vi tolererar en regering är vi obrottsligt lojala mot den i alla frågor som ligger utanför vårt principprogram” (angående en eventuell vågmästarställning).

  Det tycker inte jag känns riktigt bra. Om man bryr sig om hur vården, omsorgen, skolan, miljöpolitiken, utrikespolitiken etc ska hanteras (ja, detta är exempel på några av de, enligt min mening, stora frågorna… även om personlig integritet OCKSÅ är viktigt) – då vet vad man inte vad man röstar på i dessa frågor om man röstar på Piratpartiet.

  Och det finns alldeles för stora skillnader mellan blocken för att hävda att det inte gör någon skillnad vilket block som regerar.

  Jag tycker att det är bra med organisationer som värnar om den personliga integriteten. Men om man gör anspråk på en plats i riksdagen, där man har inflytande över ALLA politiska frågor, då ska man också ha tydliga ståndpunkter i alla politiska frågor. Annars vet inte väljarkåren vad de kan förvänta sig av detta parti när de får makt i andra frågor (än deras hjärtefrågor), där de inte har någon tydlig linje – och det är inte seriöst, tycker jag.

 7. jag förstår din synpunkt och delar den kanske till viss del, men jag håller inte med om att flera frågor på programmet gör dig säkrare på vad du får. Om ett litet parti har en “fullständig politik” och hamnar i positionen att dom skulle kunna få vara med och bestämma så kommer dom att få ge upp vissa frågor för att få igenom andra. Titta på miljöpartiet, dom lyckades ge upp alla frågor för att få vara med och bestämma.

  Den springande punkten är alltså att du inte vet vilka frågor ett sådant parti är villigt att ge upp. men du vet vilka frågor piratpartiet inte kommer att ge upp.

 8. Den springande punkten är egentligen att det är bra att människor engagerar sig. Sen är frågan om fokus diskutabel – men det är ju det som är grejen med att ta ställning för/emot något öht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *