Sugbloggen är landets roligaste blogg!

| Mobile | RSS

3440 bidrag och G:son har med 3 stycken!!!

February 22nd, 2009 | 6 Comments | Posted in Mutter

3440 bidrag skickades in till Melodifestivalen. 3440! Alltså 3440 låtar! Om varje låt är max 3 minuter så innebär det cirka 21 dagar av konstant dunka-dunka. Här har jag utgått ifrån att ingen på teve jobbar mer än 8 timmar per dag. Av dessa 3440 låtar så lyckas Tomas G:son få med 3 låtar. Henrik Wikström 5 låtar, Bobby Ljungren 4 låtar, Pling Forsman med på 4 låtar.

Menar man att:

 1. Sverige är så jävla litet så att av 3440 låtar så är 4 upphovsmän medverkande med fler än 1 varsin låt?
 2. Sverige består av så taffliga låtskrivare så att det bara är tack vare dessa *host* inventarier som vi kan få oss till livs lyssningsbara låtar
 3. Svågerpolitiken är den gällande för att få in en låt på melodifestivalen?

För något annat kan det fan i mig inte vara. Jag vägrar tro att år efter år efter år så poppar dessa låtskrivare upp i deltävling efter deltävling utan att det inte är osynliga regler som gäller för dem. Typ frikort. “Ahh…det är G:sons låt, ok den petar vi in i delfinal 3“. Tyvärr tror jag även att det inte finns någon med ryggrad i närheten av C. Björkman som vågar droppa ” Men låten suger om man jämför med [valfri inskickat bidrag av 3440 låtar]“.

Det är en statistisk omöjlighet att G:son kan få med 4 låtar. Om inte…G:son skrivit 3000 av de andra bidragen vill säga. Och det är i och för sig inte omöjligt. Jag tar tillbaka det där med statistisk omöjligt. Sorry. Det finns en statistisk chans att jag kan ha fel.

Jaja…det enda positiva är att man sluppit se Björkman glida omkring som en osalig ande i programmet hittills. Ifos väntar ju Globen och tolkar jag kaffesumpen rätt så kommer vi att få en dos Björkman lite till mans. Minns var ni läste det först. Oh…jag höll på att glömma! E.M.D:s bidrag var en riktig stänkare.  Frugan studsade till när jag med ett ryck hoppade upp ur soffan och drog några snabba moves och ett, med tanke på min ålder, riskfyllt knyck på nacken vrålade “Hell ye! Nu svänger det ta mig fan“. Vilken show de levererade! I frack dessutom. Stiligt! Nästan så att jag funderar på att skriva en hyllningspost till dessa käcka gossars ära.  Om inte annat för att irritera den gode MikeBike som har ett ont öga till…vågar jag säga det…mina nya huspojkar E.M.D tack för svänget till kaffet! Ska nog ta tag i det när nacken är återställd…

På tal om absolut ingenting:  Hur i helvete kan man sända en special med James Brown på tvåan, när det är säsongsavslut på “På spåret”? Kom nu för fan inte dragandes med att man ska banda skit på videon. Min video är trasig! Soulens största stjärna mot folkhemsteves största stjärna!

Andra bloggar om , , , , , , , , ,

Follow Discussion

6 Responses to “3440 bidrag och G:son har med 3 stycken!!!”

 1. Vindvirvel Says:

  Hahaha. Nacken läker väl fort för något extremt knyck inbjöd väl inte EMD-låten till. Tror det var under deras nummer som jag knäckte käken i en treminutergäspning.

  Vindvirvels last blog post..Gäsp

 2. Egil Says:

  http://svtplay.se/t/102959/pa_sparet

  Se James Brown så kan du se på spåret på datorn sedan.
  Eller tvärt om?

  http://svtplay.se/v/1452770/k_special/james_brown

  Vem behöver tv-tider?

 3. Nini Says:

  E.M.D’s bidrag var inte svängigt nånstans. Jo möjligtvis käpparna svängde men det var ju allt.

  Den här delfinalen var riktigt dålig.

  Ninis last blog post..Söndag

 4. Gyrot Says:

  Jag satt mest och undrade om Micke Rickfors själv trodde att han skulle vinna Melodifestivalen med den låten.

  Var säker på att den (utan att för den skull vara sämre i mitt tycke än någon annan) skulle komma tvärsist.

  Femma får betraktas som ett överbetyg, även om jag med rysningar minns Grymlings fantastiska, än idag oöverträfade, textrad:

  “Bara den tanken är inte snygg.
  Att smyga sig upp där bakom din rygg”

  Gyrots last blog post..Årets musikhappening

 5. Cliff Hanger Says:

  Då kan man räkna med att se dig längst fram på EMD:s konserter i sommar då! Skrikandes i falsett och kastandes upp sina gamla y-frontare… ;-)

 6. Raggoparden Says:

  Melodivahettersaru?
  Annars kan man gå på Strand. På torsdag. Club Killers. Om de nu inte har en övre åldersgräns. Fast undertecknad kommer ju in…

  Stilig sida, btw!

Leave a Reply