I Sugbloggens nya serie “Den svenska avundsjukan” tänker vi slå ett slag för det som orsakar avundsjuka och till skillnad från det P.K:a i att himla med ögonen och be om ursäkt, istället förstärka det. Vi anser att det är ett av de få fina sakerna vi kan vara stolta över. Och i dessa EU-tider då allt och alla ska slätas över till en slö och diffus grå massa säger vi på Sugbloggen “Nej för fan! Rör inte min avundsjuka. Du är bara avundsjuk!” och sträcker på oss, rak rygg, frank blick och med hakan trotsigt framskjutet.

Rätten att sura över att grannen har den finare bilen, den snyggare frun och de mer uppfostrade barnen är ett av de inbrända minnen från våra anfäder vi bör bejaka. Avundsjukan var ett av vikingarnas drivkraft för att erövra byar och sabba dem. Om du lärt dig att vikingarna var ett ärelystet folk eller upptäckande själar så har du läst fel bok eller haft fel lärare. De var bara ogina jävlar. Tänk själv att sitta i en sur, kall och våt jävla båt och kliva i land på en strand och mötas av en by som hade snyggare damer, schysstare hyddor och inte alls lika mycket bark i käket. Klart man plundrar och erövrar och det man inte kan ta med sig ser man till att ingen annan jävel ska kunna njuta av.

Så för att dra igång en landsomfattande våg av avundsjuka kommer Sugbloggen att under denna serie presentera saker som borde göra en normal fungerande svensk avundsjuk. Here we go:

Idag åt jag Röding till lunch. Den var god. Men inget får en måndagslunch till sin peak om man inte avslutar med glass med jordgubbar och ett glas rött. Om ni känner en ohejdbar lust att skicka ett mindre hat till undertecknads vardagliga lunch så är det helt ok. Det är bara avundsjukan som rör på sig. Vårda den. När den. Underhåll den. Gulla med den. Killa den under fötterna. Det är en fantastisk kraft som kan få dig till de mest oanade reaktioner. Sa jag att glassen var god? Nämnde jag att jag inte betalade? Behöver jag påtala att detta är vardag för mig? Nämnde jag att fisken inte innehöll ett endaste litet ben? Och att trattkantarellsåsen smakade som en bit av himlen?

Bildbevis? Javisst!

Andra bloggar om , , , , , ,

10 Replies to “Avundsjuka”

  1. Fy faaan vad äckligt Steffo! Här har du en som inte är det minsta avundsjuk. När du kommer med bilder på en stor kebab samt Åbro på fat däremot…

  2. Du… jag missunnar dig intet, så nu får du grämas för att du inte lyckas framdana våra mörka sidor! 🙂

    (heter det framdana verkligen?!)

  3. ake: fisk och svamp är utmärkt magminskningsmat, sådeså (själv åt jag svampomelett till frukost idag (sådär halv tio, som vanligt) med kantareller och taggsvamp, plockade fem minuter tidigare i en skogsbacke bakom huset.. vem blev avis nu? *kupar handen bakom örat* hörde jag ett stööön?

    Raggopardens last blog post..Strumpmysteriet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *