Mikebike den gode ordlekmästaren har försökt dräpa KappAhl i en post nyligen. Och som den sanne motsträvige jäveln ska jag iställlet hylla denna tackförnämliga kejdehandlare. Kan jag få ett go KappAhl! Visa att Mike har fel helt enkelt. Solen-har-sina-fläckar-teorin i bloggvärlden liksom.

Jag har alltid handlat strumpor i storpacksform. Typ “köp tio- betala för två” eller liknande. Jag har alltid sett mig själv som en vinnare i mervärdestjänstesektorn, fast ur ett kundperepektiv. Skulle man ta detta till restaurangvärlden skulle det innebära ” få ditt käk serverat snabbt som fan – varmt och med ett leende”. Mina socksvinster sker alltid på Intersport. Med tanke på att man är en stilikon och företrädare för hur en väldresserad man ser bäst ut så är jag väl medveten om att Intersportsockorna med deras svennelook hur ska man säga… sänker det visuella en aning. Men lik förbaskat har jag alltid haft dem på mina fossingar.

Men nu när man blivit en ansvarsfull upptagen farsa så har jag kommit på efterkälken när det gäller att stasha upp ett fett lager intersportsockor hemma. Och med tanke på att man inte ens hinner klippa tånaglarna med erforderliga mellanrum behöver man inte vara speciellt snabb i huvudet för att förstå att hushållsbeståndet sakta men säkert minskar i takt med att hålen och perforeringsgraden ökar. Som förmodligen gör det i kvadratisk utsträckning. Jag skulle vilja få in någon matematisk fomel här men det låter sig tyvärr inte göras av det enkla skälet att jag var och är halvkass på matte. Efter plus, minus, gånger och delat – stannar undertecknads hjärna då stimulans saknas för vidare irrfärder.

Vad göra? När det sista paret sockor gled förbi tårna och inte stannade förrän de närapå snuddade kulsäcken insåg till och med jag att en brandsläckning av rang var nödvändig. Jag hastade in till stan för att köpa skiten på Intersport men hamnade av en konstig anledning på Kapp-Ahl. Ödet säkert. Som med sin osynliga hand varsamt buffade mig framåt. När jag hade köpt kepsar åt lillemännen för 39 spänn som jag hittade i en rea-korg (what a bargin) så skådade mitt norra öga en låda sockor. Svarta, gråa och mina storlekar. Köp 7 för 69 spänn. What a bargin igen liksom.

Vafan tänkte jag. Är detta sant? Gled fram kände på tyget och med ens upphörde min och Intersports livslånga ekonomiska relation. Det var som att göra slut utan att meddela motparten. Snabbt. Smidigt och så var man fri. Slut på luddiga fötter, lakanen kommer inte längre att ha rester.

Mina fötter är saliga. Tånaglarna med. Frugan är salig. Jag är salig. Om det inte vore för fatwafaktorn skulle jag nästan säga att Allah…har haft ett finger med i spelet när det gäller min fossingar… men han har säkert en massa annat för sig som är viktigare än undertecknads val av fotbeklädnad.

KappAhl rules. Mikebike har fel. Jag är bäst!

Andra bloggar om , , , , , , ,

13 Replies to “KappAhl”

 1. Shit vad Steffo utvecklats..jag blir grön av avund..eller vänta förresten..har inte du skrivit om det tidigare? Hur Fru Sug inte längre tillät dig ha de sköna Intersport-strumporna??
  Jag använder bara mina när jag åker upp till skogen..där räknas man som snobb om det inte är tubsockor..ungefär som i Skövde tror jag..

  Jerks last blog post..Fredagsvisdom…

 2. Jerk jag vet. posterna börjar upprepa sig – därför har jag tagit ett heligt beslut att från och med nu blogga mcd style. Snabbt och lätttuggat.

  😉

 3. Pfft Intersport tappade sin marknadsledande ställning nånstans kring 80-talets slut. I takt med att killar bytte ut gällivarehäng, tofslofers och bromsspår i kallingarna mot lukta-gott, dressade byxor och Brotherströjor så har även de svarta kostymstrumporna intagit svenska mäns garderober.

  Inte bara Steffos fru, utan kvinnor över hela Sverige är tacksamma över denna utveckling.

  Ninis last blog post..-blank-

 4. Nini Va! VA! VAAAA!!!

  My bad!Måste varit Ninifiltret som gick i baklås. I vanliga fall så spottar det nini bland en massa ninisar men denna gång så …ja jag har ingen ursäkt….

  *skäms som en våt hund*

  😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *