Jag förstår verkligen inte fablessen för att gå i båge över en bit potatis. Finns det något tristare än en kokt potatis? Med den ännu mer tråkiga fisken torsk till? Vill ni inte se en som inte bryr sig om torskjäveln håller på att bli utfiskad så kolla inte hit (får se hur många som hittar ut från den djungeln av negationer utan att titta hit). Och dill som är definitionen på absolut ingenting. Vafan handlar det om? Varför överhuvudtaget käka grönsaker som inte ger något? Som om det inte är illa nog att de är grönsaker menar jag.

Varenda gång mina smaklökar tvinga uppleva detta så är det som om de stannar upp alla manngrannt och tittar på varandra. Smaklök ett frågar smaklök två som är saltspecialist om det smakar något. Smaklök tre som är svag för kryddan svartpeppar börjar garva, vitpepparsmaklöken skakar på huvudet, de enda som är nöjda är potatisexpertensmaklöken som inte kan förmedla någon känsla whatsover till något av mina sinnen. Utom ilskescentret då. De försöker säga att det är en primör – alla andra smaklökar korsar armarna över bröstet och hånler. Som om den första potatisen skulle smaka mer. Det handlar bara om att man inte förstått att potatisen i slutet på året är lika osmakande som den första på året.

Åter till min lunch. Hjärnan vet att vi äter, munnen likaså och tungan duckar vant undan för käftens motoriska rörleser och håller ett vaksamt öga på de vassa kindtänderna. Hela min kropp är medveten om att vi sitter på en stimmig restaurang och min plånbok muttrar fortfarande “95 jävla spänn för en bit tråkig fisk med tråkig potatis”. Och ändå smkar det ingenting.

Är det så att det gamal ordspråket “smakar det så kostar det” är förlegat, för detta kostar men smakar ta mig fan absoult ingenting. Det är så här universum måste ha varit innan Big Bang utlöstes.

Tomt, nada, zit och trist.

Andra bloggar om , , , , ,

10 Replies to “PotatisPestPinaPost”

 1. Hahaha låter som lunchen föll platt som en fisk (är det ett ordspråk med eller är jag för berusad tro..)
  Får satsa på ett jobb som mat recencent tycker jag.
  Skit också.. fick en länk idag om en rolig recension men har den på jobbet. Jaja.. ha en bra torsdag!

  beerbelly’s last blog post..It’s up to you now liver

 2. Men va f-n! Om du inte är nöjd med hur maten smakar så får du väl säga till på restaurangen. Hur dum kan man bli? Betala för något som inte är gott? Skulle jag aldrig göra.
  Klart som korven i skidan att man säger till om man inte är nöjd. I värsta fall får man pengarna tillbaka och så får man knalla över till ett annat restaureringsetablisemang. Värre än så är det inte.
  Inte trodde jag att du inte vågade öppna käften och inte bara hålla tyst (betalt kvitterat vad gäller negationer…).

  8)

  Mr Blues’s last blog post..Kalsonger, Tupperware och restauranger

 3. Är ungefär som när folk blir lyriska över färskpotatisen varje år. Det är potatis! Det smakar potatis! Vad är grejen? (De troende säger att jag inte förstår och det har de alldeles rätt i)

  Drottningen’s last blog post..Arga katten igen

 4. Tror inte frågan är helt obefogad:
  Varför (*säger varför med hundra utropstecken*) tog du torsken och potatis?
  Fanns det verkligen inget annat (o)smakligt på menybladet?
  😉

 5. Jag som trodde jag var relativt ensam att inte gilla potatis i potatisform. Va fan, den går att fritera, mosa, mosa och blanda med mjölk, torka och pulverisera och tillsätta massa kul ämnen och sedan blanda med vatten igen för att få resultatet i form av mos, mosa och blanda med mjölk och steka, ugnsbaka, steka i ugnen, gratinera, etc… och alla dessa avarter är betydligt godare än kokt potatis.

  Jag käkade förövrigt pannbiff med potatismos igår, för 159 jävla spänn. Det var dock gott som fan 😉

  Andreas’s last blog post..Före och efter

 6. Inget fel på varken torsk eller potät, men jag tror att kocken skulle behöva en åthutning 🙂 Eller med tanke på allt gnäll:
  – Håll dig till ris och currykyckling 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *