Vafan!

Idag hittade jag en bibba disketter som det stod “steffes smått och gott” på.

Jag tänkte “men för bubblan, här finns ju en massa godsaker som bara väntar på att rullas upp på bloggen”. Grejjer som jag inte visste att jag hade kvar i digital form. Saker som skulle fått delar av bloggvärlden att häpet dra efter luft. Saker jag skrev för tju…erm…öh låt se *räknar på fingrarna och upptäcker en bit ädelost som försöker gömma sig under vigselringen och smaskar glatt i mig den* …tie år sedan. Absurda prylar när jag var hel, ren, färsk, het och på gröten. Historier som hade en egen inneboende vilja och oväntade poänger. Allt jag skrivit efter disketteran är bara luft, småsaker, bah´s, nonsens utans substans eller för den del heller innehåll.

Steffo d.d.d var en kille med näsa för galna upptåg och utan den fotboja som livet som fenomen och erfarenheten därefter har lagt hämsko på. Nuförtiden skriver jag bara mainstream saker som knappt får någon att frusta till än mindre dra in luft häpet.

Glad i hågen och med känsla för att nu kommer publicerandet att ge mig ny fart och sugblocoholicpöbeln™ till nya höjder, tog jag en fläckad och rätt så skabbig diskett i handen. Jag luktade lite på den och kände en aura av gårdagen flimra förbi. Ahhh…tänkte jag. Här finns säkert historien om ormens öga och förmodligen även uppföljaren till Bitter – jag ähh…? , dvs Butter – Vem? Jag? Ähh…! Kanske finns även Luthers samlade galna upptåg. Men varför sitta och lukta på skiten in med den bara, tänkte jag …

…och det var då..

…det…

…uppdagades…

…för…

…mig…

att min pc inte har en diskettstation i sig.

Med ett mff, var är diskettstationen kollade jag på min pece som jag har haft nu i ett par tre år med nya ögon. Ingen diskettstation. Men…hur gör jag nu? Jag sprang ut köket och halade fram min slicka mac…men i samma sekund som jag vek upp den kom jag ihåg Steve Jobs odödliga line “disketter är so 80 tal, so that´s why we skip dem from now on”.

Så nu sitter jag här med 30 disketter, feta datorer men inga diskettenheter så långt ögat når.

Bloggvärlden mister lite sköna prylar…

Andra bloggar om , , , , ,

12 Replies to “Diskett”

 1. Det är bara att välja till en när man köper dator. HUR i hela glödheta ska man kunna starta datorn om den kraschar kungligt utan diskett?
  Sen har jag massor skrivet på diskett som jag aldrig vill låta gå förlorat så jag måste i alla fall ha en dator med diskettstation installerat.

 2. “Idag hittade jag en bibba disketter som det stod “steffes smått och gott” på.”
  eeh elda upp dem och säg inget mer till någon om det här. Sluta flukta på småttingar med!

  beerbelly’s last blog post..Just stress it!

 3. Jag har lösenordsskyddat massor med kanonbra dokument på min gamla hårddisk. Nu kan jag inte komma ihåg vad lösenordet var.
  Jag vet att det var smart och antagligen osmakligt men inget jag testar fungerar.

 4. Shit man om inte du har rört dem på typ 10 år så släng skiten du kommer ändå inte att sakna dem. det e säkert massor av gamla gif bilder på babes mums släng inte skite föresten ge hit dem så kan jag kolla på dem 😉
  ha det

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *