Man skulle ju vilja att jag hade en rolig liten historia om en zebra eftersom titeln anspelar på detta randiga, något uppstressade savannlevande fyrbenting. Men faktum är att jag inte kan finna något roligt eller zevärt att skriva om denna varelse. De är inte så roliga när allt kommer till kritan. Äter gräs och springer som fan. Inge kul alls.

Stressade, låter konstigt och alla ser exakt likadana ut. Förmodligen har naturen en plan med detta. För att förvirra lejonen. Men vad naturen inte riktigt hade räknat med är att en normal hungrigt lejon fullkomligt skiter i om det är en massa swischande ränder som kutar omkring. Ett bett i den swischande massan och den har lunchen som i en liten ask. Sen kan zebrorna springa omkring och tycka att de är skyddade och göra det lite svårare för lejonen att välja ut just en specifik i gruppen. Mat är mat.

Lejonen skiter i detta men frågan som jag ställer är vilken färg på ränderna zebran har. Det vill säga är; zebran vit med svarta ränder eller svart med vita ränder…

11 Replies to “Zebra”

 1. Andreas Jag går inte i clinch med dig när det gäller zebrors ränder. Känner att den kampen förlorar jag och en av mina deviser är “kampa inte om du eeeeeventuelllt torskar”

  Nini jaha. Så du och Andreas har gått ihop här. Hrmf 😉

  BB Jupp de är randiga. Det är därför de ser så smala ut. Vilket bore få lejonen att inte kasta sig över dem. Vem fan vill käka magert kött liksom. Men lejon är oppopo..op.opportunister (fuck vilket jävla ord)…

  Smultronpaj Prickiga? Hahahaha!!! Sebra käkar gräs medan en del av oss andra *host* gör något annat med gräset. Säg; kan jag få numret till din gräslangare…

  Alla jag tycker är läsvärda länkar jag upp. Tacka inte mig tacka dig själv 😉

 2. Yesterday news, Zebrors ränder är unikare är en människas fingeravtryck. Hur något kan vara unikare än unikt är också intressant. Dessutom är de svartvitrandiga.
  Ytterligare kuriosa, zebra designen skapades med hjälp av “polära kordinater” funktionen i Photoshop 2.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *